آشنایی با قاتل های کبد چرب
محققان دریافتند رعایت رژیم غذایی مدیترانهای سبز چربی درون کبد را بیش از سایر رژیمهای سالم
به نمایندگی سوربکت گزارش ، در نتیجه این تحقیقات مشخص شد رژیم غذایی مدیترانهای سبز با کاهش ۳۹ درصدی چربی کبدی بیشترین تأثیر را داشته و رژیم غذایی مدیترانهای سنتی با ۲۰ درصد کاهش چربی کبد و سایر رژیمهای غذایی سالم با حدود ۱۲ درصد کاهش چربی کبد در رتبههای ساکارز بعدی قرار دارند. رژیم مدیترانهای سبز نوعی رژیم مدیترانهای است که در آن مصرف گوشت قرمز کاهش و مصرف مواد مغذی گیاهی افزایش مییابد.
به این ترتیب کمبود پروتئین ناشی از کاهش مصرف گوشت از طریق گیاهان غنی از پروتئین، تأمین میشود. این نوع رژیم در مقایسه با رژیم سنتی مدیترانهای مزایای بیشتری برای سلامتی دارد. به عنوان مثال میتوان به بهبود متابولیسم بدن، بهبود وضعیت سلامت قلب، مدیریت پانسمان جراحی وزن و مدیریت قند خون اشاره کرد.
در این نوع رژیم انواع توتها، انواع لوبیا، مغزها، سویا و سبزیجات که منابع سرشار آنتی اکسیدان، فیبر، چربیهای سالم و پروتئین گیاهی هستند، به مصرف میرسد. کبد چرب عارضهای است که به دلیل شیوه زندگی کمتحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری به وجود میآید. با توجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی شرکت سوربکت در کبد طبیعی است؛ ولی زمانی که این میزان افزایش یابد، یعنی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شود، عارضهای به نام کبد چرب به وجود میآید.
دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد. کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل به وجود میآید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلاء به کبد چرب الکلی را افزایش میدهد. هنوز دلیل قطعی ابتلاء به کبد چرب غیر الکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال میدهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند. علل دیگر کبد چرب غیر الکلی استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماریهای خود ایمنی یا بیماریهای کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سو تغذیه هستند.
منبع: ایمنا