آيا از طريق سيگار يا قليان كرونا انتقال پيدا مى كند ؟
افرادی
به گزارش باشگاه خبرنگاران، کرونا ویروسی است که از طریق تنفس به افراد دیگر منتقل می شود. بنابراین, افرادی که به صورت جمعی و از قلیان مشترکی استفاده می کنند در صورتی که یکی از آن ها مبتلا به کرونا (corona) ویروس باشد احتمال انتقال این مدی هانی 405 ویروس از طریق او به سایر افراد جمع نیز بسیار بالاست. پس, در این روزهای کرونایی, افرادی که از هر نوع ماده مخدری استفاده می کنند باید توجه کنند و به جسم خود اهمیت ویژه ای دهند و فقط قدری تامل کنند و یک تحلیل دقیقی از آن چه که در گوارش و مسیر تنفسی افراد مصرف کننده دود در این روزها رخ داده است, داشته باشند.
گاهی به مراکز شیمی درمانی سر بزنید. چرا که روی بسیاری از این تخت ها جوانانی خوابیده اند که به علت سرطان معده و روده در حال گرفتن داروی شیمی درمانی هستند و من با پرسش از آنها دریافتم همگی قلیان را به صورت مستمر مصرف می کردند.
کرونا، ویروسی که میتواند باعث عفونت تنفسی پانسمان گاز عسل شود و مخاطراتی را برای سلامت افراد جامعه به وجود آورد که در این میان، افرادی که مواد دودی، چون سیگار، قلیان و مخدر های مختلف مصرف می کنند بیشتر گرفتار کرونا می شوند. چرا که هر نوع دود به مرور زمان باعث ایجاد تغییراتی در ریه می شود و فرد را مستعد ابتلا به بیماری های عفونی و غیر عفونی می کند. زیرا این افراد در معرض بسیاری از بیماری های تنفسی و عفونی قرار می گیرند.
افرادی که به شکل های مختلفی از دود استفاده می کنند دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند. زیرا برنامه غذایی آنها سالم نیست و هنگامی که این افراد، مبتلا به کرونا می شوند به دلیل اختلال های سیستم ایمنی و مشکلات تنفسی شان، پیچش تخمدان ابتلا شدنشان به بیماری کرونا هم جدی تر از افراد عادی است.
به همین منظور، اقدام های ضروری جهت پیشگیری از ویروس کرونا، رعایت بهداشت فردی و غربالگری در این افراد باید در دستور کار قرار بگیرد.
رویا نوری, جامعه شناس و پژوهشگر حوزه اعتیاد, در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان, در رابطه با مستعد ابتلا به کرونا بودن مصرف کنندگان مواد مخدر , گفت: متأسفانه, این روز ها در برخی از کافی شاپ ها و رستوران ها, با هر سطح از خدمات دهی، قلیان، بخش عمده ای از سرویس آن ها محسوب می شود؛ به طوری که هرچه رستوران در مناطق بالای شهر و با ظاهری شیک تر باشد، قلیان های جذاب تری هم ارائه می شود.
او گفت: همانطور که می دانیم, اگرچه قلیان, آسیب های جدی را برای مصرف کنندگانش به همراه دارد امّا به علت کاهش اعتماد اجتماعی در سطح جامعه؛ رفتار نسل جوان در برابر پیام های هشداردهنده در خصوص مصرف قلیان کاملا تدافعی است.
این پژوهشگر اعتیاد اظهارکرد: حاصل ناکارآمدی در کسب اعتماد افراد, چیزی جز آسیب روحی و جسمانی و اجتماعی برای نوجوانان و جوان نبوده و نخواهد بود.
مدتی پیش بود که مسوول کمیته پژوهش کانون سراسری انجمن های صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور هم در این خصوص, اظهار کرد: مصرف انواع و اقسام مواد اعتیاد آور, نه تنها باعث درمان بیماری ها از جمله بیماری های ویروسی نمی شود بلکه سیستم ایمنی و دفاعی بدن را تخریب می کند که الکل و کوکایین, جزو آن دسته از موادی هستند که به سرعت بسیار بالایی سیستم ایمنی بدن را تهدید می کنند.