آيا پلاسما بهبود يافتگان كرونا موثر است ؟
دکتر زخم ساق پا محمد رضا مهدیزاده، مدیرعامل سازمان انتقال خون استان تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشتنیوز درباره وضعیت اهدای خون در پایتخت اظهار داشت: متاسفانه میزان مراجعات جهت اهدای خون به دلیل شیوع کرونا و کاهش ۵۰ درصدی حضور کارمندان و پرسنل ادارات به دلیل این بیماری و دورکاری های اعلام شده به شدت کاهش یافته و در حال حاضر میزان اهدای خون روزانه به ۸۰۰ واحد در روز رسیده است.
وی افزود: این در حالی است که حداقل روزانه ۱۲۰۰ واحد لایتسیموس خون در پایتخت جهت تأمین خون بیماران در ۱۶۰ مرکز درمانی تهران نیاز است بنابراین از شهروندان درخواست داریم که جهت اهدای خون به نزدیکترین پایگاههای انتقال خون مراجعه کنند و افراد میتوانند از طریق سایت انتقال خون از سامانه نوبت دهی اینترنتی بهره مند شوند و تاریخ و ساعت مراجعه جهت اهدای خون را انتخاب کنند تا با کمترین اتلاف وقتی در این زمینه همراه باشند.
مدیر کل انتقال خون استان تهران ادامه داد: در صورتی که میزان پماد برای جای بخیه سزارین مراجعات جهت اهدای خون در پایتخت افزایش نیابد قطعاً طی هفتههای آتی با مشکلات جدی در زمینه تأمین خون مورد نیاز بیماران در مراکز درمانی مواجه خواهیم شد و اهدای خون در حالی به میزان ۸۰۰ واحد در روز رسیده که سال گذشته حداقل این میزان ۱۲۰۰ واحد به صورت روزانه بود.
مهدی زاده با تاکید بر اینکه شهروندان نگرانی درباره انتقال کرونا در مرکز اهدای خون نداشته باشند، گفت:میزان استانداردها جهت رعایت پروتکلها در مراکز اهدای خون بسیار بالا است.
وی درباره اهدای پلاسما توسط بیماران بهبود یافته کرونا گفت: متاسفانه اهدای پلاسما توسط این افراد رضایت بخش نیست و تنها ۲.۲ افرادی که مبتلا به کووید ۱۹ بوده و یک ماه از بهبودی آنها گذشته است، جهت اهدای پلاسما اقدام کردهاند و این در حالی است که تعداد افراد بستری در بیمارستان ها به دلیل ابتلا به کرونا بسیار بالاست و اهدای پلاسما میتواند کمک موثری جهت نجات جان آنها باشد.
مدیرکل انتقال خون استان تهران خاطرنشان کرد: با اهدای ۵۰۰ سی سی پلاسما توسط افراد بهبودیافته کرونا، ایمنی فرد اهدا کننده کاهش نمییابد و اینکه افراد گمان میکنند، با اهدای پلاسما سیستم ایمنی آنها تضعیف میشود درست نیست چرا که این مسئله سطح آنتی بادی آنها را کاهش نمیدهد.