ادویه های مفید برای تقویت مغز
سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم مهم است و در هر سنی میتوان با رعایت بعضی توصیهها
و ترفندهای ساده، عملکرد مغز را تقویت کرد. مطالعات نشان میدهد که تغذیه تاثیر قابلتوجهی در پیشگیری از تحلیل شناختی دارد. در این زمینه گنجاندن بعضی از ادویهها در رژیم غذایی روزانه به جوانماندن مغز کمک میکند و تا 7 سال عملکرد مغز را بهبود میبخشد.به گزارش ،در ادامه این مطلب به معرفی ادویه هایی پرداخته ایم که گنجاندن آنها در برنامه هیدروژل یوروفارم غذایی روزانه می تواند از تحلیل های شناختی جلوگیری کند. این ادویه ها عبارتند از:
زردچوبه
زردچوبه پرمصرفترین ادویه در دنیاست که علاوه بر آشپزی بهدلیل خواص درمانی بهویژه تاثیر ضدالتهابی شناخته میشود. ثابت شده که مصرف زردچوبه قابلیتهای شناختی را بهبود میبخشد و امید به زندگی را افزایش میدهد. براساس مطالعات، زردچوبه حافظه را تقویت میکند و احتمال بیماریهای استحالهای مغز مانند آلزایمر را کاهش میدهد و نقش محافظ در برابر تحلیل شناختی مرتبط با سالمندی دارد. زردچوبه خواص آنتیاکسیدانی دارد که رطوبت ساز به طول عمر کمک میکند.
زنجبیل
زنجبیل از قرنها پیش بهدلیل خواص درمانی کاربرد داشته است. براساس مطالعات اخیر نیز مصرف زنجبیل با بهبود توجه، حافظه و قابلیت واکنش در بزرگسالان و کودکان، عملکرد مغز را تقویت میکند. زنجبیل همچنین التهاب و استرس اکسایشی که عامل پیری سلولی است را نیز کاهش میدهد.
دارچین
دارچین خواص بینظیری دارد که میتوان به بهبود قابلیت شناختی اشاره کرد. مطالعات تاثیر دارچین در افزایش قابلیتهای مغز بهخصوص توجه و تمرکز در زمان اشتغال را نشان میدهد. همچنین دارچین با کاهش کتوهیل التهاب مغز و بهبود حساسیت به انسولین نقش محافظ در برابر تحلیل شناختی دارد.
هل
هل علاوه بر عطر دلنشین، خواص درمانی دارد که از جمله آنها تاثیرات قوی ضدالتهابی است که از استرس اکسایشی رادیکالهای آزاد در بافت مغز جلوگیری میکند. بهعلاوه، مطالعات نشان میدهد که هل خستگی ناشی از عوامل استرسزا در زمان اشتغال و تحصیل را کاهش میدهد و هوشیاری و تمرکز را تقویت میکند.
میخک
میخک ادویهای با عطر تند و بومی نواحی گرمسیری آسیای جنوبی و آفریقای شرقی است. مطالعات نشان میدهد که عصاره میخک ترکیبات آنتیاکسیدانی دارد که با رادیکالهای آزاد مغز مقابله میکند و زمینه بروز بیماریهایی نظیر آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد.
زیره
زیره یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدانی است که با اثر رادیکالهای آزاد مقابله میکند و در نتیجه در افزایش طول عمر و محافظت از نورونهای بافت مغز موثر است. این تاثیرها باعث میشود تا حافظه، تمرکز و یادگیری تقویت شود.
رازیانه
رازیانه سبزی معطر است که میتوان در انواع سالاد و سوپ استفاده کرد. البته مصرف آن در کنار طعم دلچسب، خواص آنتیاکسیدانی قوی دارد و با رادیکالهای آزاد مقابله میکند. مطالعات علمی نیز نشان میدهد که مصرف رازیانه قابلیت شناختی را بهبود میدهد و بهخصوص تمرکز و حافظه را تقویت میکند.
منبع: سلامت