ارسال واکسن روسی به ایران
رئیس
به گزارش مهر، مصطفی معین، در چهل و ششمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی، گفت: کشور در لبه پرتگاه موج چهارم کرونا قرار دارد و اگر وارد این پیک شویم به طور حتم با افزایش میزان مرگ و میر مواجه خواهیم شد.
وی با عنوان این مطلب که کادر پزشکی در معرض آسیب پذیری بیشتری قرار دارد و نباید سرمایههای ملی را از دست بدهیم، افزود: بازگشایی مدارس و برداشتن محدودیتها کشور را با پیک چهارم مواجه خواهد کرد، لذا واردات فوری واکسن استاندارد از ضروریات است.
معین تاکید کرد: کادر درمان، سالمندان و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند، در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار دارند که امیدوارم در تهیه و توزیع واکسن استاندارد اولویت گذاری ها به طور دقیق لحاظ شود.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی در ادامه نشست شورای عالی نظام پزشکی بر ضرورت ورود و رسیدگی وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی به مسائل و مشکلات پزشکان جوان اشاره کرد و گفت: پزشکان جوان سرمایههای حال و آینده اسپری نیواشا برای جوش صورت این کشور هستند که به صورت مدنی و با رعایت اصول اخلاقی و قانونی خواستههای به حق خود را مطرح میکنند و ما هم وظیفه داریم این فرصت را در اختیار آنها قرار دهیم تا نظرات خود را بیان کنند. در برخورد با این پزشکان که همانند فرزندان ما هستند باید این نکته را مدنظر قرار داد که رشته پزشکی تنها رشته دانشگاهی است که دانش آموختگان آن موظف به گذراندن طرح اجباری در هر مقطع تحصیلی هستند و با کشیکهای پی در پی و مسئولیتهای سنگین و حقوق اندک علاوه بر عدم امکان پرداختن به روز آمدی علمی و پژوهشهای علمی، زمینه مهاجرت به سایر کشورها برای آنها فراهم میشود.
معین با اشاره به مصوبه هزینههای سرباری ناشی از اپیدمی کرونا خاطرنشان کرد: همه موظفیم از این مصوبه شورای عالی دفاع کنیم تا اولاً سلامت بیماران و کادر پزشکی به خطر نیافتد و در استانها هم مزاحم همکاران نشوند. در این شرایط بحرانی لازم است که وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته و برای رفع مشکلات جامعه پزشکی و مردم تلاش کنیم.
وی در خصوص مباحث مالیاتی جامعه پزشکی یاد آور شد: مشکلات این حوزه همچنان کم و بیش به قوت خود باقی است و هنوز با نگاه بی اعتمادی و سو ظن به جامعه پزشکی نگریسته میشود که در شرایط پاندمی کووید ۱۹ و با وجود ایثارگریهای گرفتگی ماهیچه جامعه پزشکی، دور از انصاف است.
سفیر ایران در روسیه خبر داد؛اولین محموله واکسن «اسپوتنیک وی» هفته جاری به ایران ارسال می شود
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با بیان اینکه قرارداد خرید و همچنین تولید مشترک واکسن روسی «اسپوتنیک وی» بین تهران و مسکو امضا شد، اعلام کرد که اولین محموله این واکسن تا ۱۶ بهمن به ایران ارسال خواهد شد.
به گزارش ایرنا، جلالی امروز (شنبه) در گفت و گو باایرنا در مسکو تصربح کرد: به دنبال ثبت واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در ایران که محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مسکو خبر آن را اعلام کرد، قرارداد خرید و تولید مشترک آن بین ایران و روسیه دیروز جمعه به امضا رسید و براساس توافق صورت گرفته با رییس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه (RDIF) مقرر شد اولین محموله واکسن تا ۱۶ بهمن و در ایام پیروزی انقلاب اسلامی به ایران ارسال شود.
وی افزود: محموله دوم تا آخر بهمن و محموله سوم هم تا دهم اسفند ارسال می شود و همین روال هر دو هفته و یک ماه بین ما و روسیه برای ارسال محموله های واکسن به داخل ایران پانسمان نقره برای زخم پای دیابتی ادامه خواهد یافت.
تولید مشترک «اسپوتنیک وی» در ایران
جلالی خاطر نشان کرد : با توجه به اینکه ظرفیت واکسن سازی ایران هم بالاست طرف روس و ما توافق کردیم که این واکسن در داخل ایران نیز به شکل مشترک تولید شود.
وی تصریح کرد: در همیت راستا طی ۱۰ روز آینده هیاتی از وزارت بهداشت و درمان ایران به مسکو خواهند آمد و در این مورد مذاکراتی انجام خواهند داد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: بخشی از ظرفیت های واکسن سازی ایران را به طرف روس اعلام کردیم و بخشی دیگر هم در سفر هیات ایرانی اعلام خواهد شد.
جلالی افزود: با وجود اراده جدی که در مسوولان روسی برای همکاری در تولید مشترک این واکسن هست و امیدواریم در داخل ایران هم اراده جدی وجود داشته باشد می توانیم این واکسن را در داخل ایران تولید کنیم چون از ماهها پیش پیگیری های زیادی در این مورد انجام شده است.
وی گفت: با تحقق ساخت واکسن روسی در داخل ایران علاوه بر اینکه نیازهای داخلی تامین خواهد شد ایران در این مورد می تواند به عنوان «هاپ منظقه ای» برای صادرات آن عمل کند.
جلالی در باره روند مذاکرات انجام شده برای قرارداد خرید و همکاری مشترک تولید واکسن اسپوتینک وی گفت: از چند ماه پیش سفارت جمهوری اسلامی ایرات پیگیری های زیادی با مقامات روسی انجام داد و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هم در این مورد با سرگئی لاوروف همتای خود مذاکرات فشرده ای داشتند و نهایتا قرارداد آن بین روسیه و ایران دیروز (جمعه) امضا شد.
مردم به ایمنی اسپوتینک وی اطمینان داشته باشند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال ایرنا مبنی بر سطح ایمنی واکسن روسی کرونا افزود: واکسیناسیون گسترده در روسیه با «اسپوتنیک وی» چند ماه است که در حال انجام است و برخی مقامات روسیه نظیر وزیردفاع، همچنین نظامیان، کادر درمانی، معلمان و اساتید در این کشور پیشقراولان واکسیناسیون شده اند بنابر این دانشمندان و مقامات روس در ایمنی آن مطمئن هستند.
کاظم جلالی تصریح کرد: از طرفی تاکنون حدود سه میلیون نفر این واکسن را در داخل روسیه تزریق کرده اند و تا الان هم هیچ گزارشی از عوارض در میان آنان اعلام نشده است.
سفیر ایران در روسیه گفت: نکته مهمتر در ایمنی و کارایی این واکسن اینکه بسیاری از کشورها نه تنها برای واکسیناسیون شهروندان خود با این واکسن به روسیه درخواست داده اند بلکه اقدام به تولید مشترک «اسپوتنیک وی» در داخل کشورهای خود کرده اند.
وی برای مثال از کشورهای ترکیه، امارات، هند، مجارستان، امارات و کره جنوبی نام برد که برای واکسیناسیون شهروندان خود با این واکسن و همچنین تولید مشترک آن با روسیه قرارداد همکاری امضا کرده اند.
صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه هم اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران واکسن روسی ویروس کرونا موسوم به «اسپوتنیک وی» را به ثبت رسانده است.