این شربت هم تقویت می کند و هم برای هیکل هم داری ویتامین است
محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر بالای
به گزارش حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره خواص شربت ترخون اظهار کرد: شربت ترخون یکی از شربتهای سنتی و خوشطعم است که ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، ژل پرونتوسان منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، روی، پروتئین، کلسیم، اوژنول، امگا ۳، امگا ۶، تانن، سلنیوم، اسیدسیتریک و… در آن وجود دارد.
او ادامه داد: فیبر بالای موجود در این شربت موجب کنترل اشتها میشود و میتواند اثر مناسبی بر کاهش وزن داشته باشد همچنین میتواند جذب چربی از روده را کنترل کند؛ این شربت آرامش بخش است و بر سلامت قلب، سلامت اعصاب، تنظیم خواب، سلامت کبد و کلیهها و غیره اثر دارد همچنین میتواند عملکرد بی براوون سیستم گوارش را بهبود ببخشد.
عظمایی با تاکید بر تاثیر این شربت بر بهبود عملکرد حافظه و پیشگیری از آلزایمر گفت: اسیدفولیک و آهن موجود در این شربت میتواند باعث افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی شود؛ ویتامین D، کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر و سایر مواد مغزی موجود در این شربت میتواند باعث تقویت استحکام استخوان و و جلوگیری از بروز پوکی استخوان شود.
این ژل زخم پرونتوسان محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: نوشیدن این شربت قلب و عروق را از چربی و رسوبات پاک کرده و خطر سکتههای مغزی و قلبی را کاهش میدهد همچنین استفاده از آن میتواند قند، فشار و چربی خون را کنترل کند.
او با اشاره به تاثیر استفاده از این شربت بر تقویت بینایی و درمان آب مروارید اظهار کرد: این نوشیدنی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی که دارد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماریها، اسپری linovera به خصوص سرطانهایی مثل سرطان پروستات محافظت میکند.
عظمایی مقدار مناسب مصرف این شربت را لیوان در روز دانست و بیان کرد: توجه داشته باشید که مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع و خطرناک است؛ افراد مبتلا به تیروئید هم باید با مشورت پزشک از آن استفاده کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: برای تهیه شربت ترخون به نیم کیلوعسل، ۲ لیتر آب نمایندگی b braun معدنی، ۷۰ گرم مرزه خشک، ۱۵۰ گرم ترخون خشک و کمی لیمو ترش تازه احتیاج دارید؛ کافی است گیاهان خشک ذکر شده را نیم کوب کرده و برای حدود ۳ تا ۴ ساعت داخل آب معدنی بگذارید؛ محلول به دست آمده را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید و هنگامی که حرارت متعادل شد عسل را به آن اضافه کنید.