با تزریق این دارو مرگ و میر بیماران بدحال کرونایی کاهش پیدا می کند
نتایج یک تحقیق
به گزارش پانسمان hartmann : نتیجه پژوهش محققان نشان میدهد که استفاده از داروی دگزامتازون تا یک سوم آمار مرگ و میر در میان بیماران “بدحال” مبتلا به ویروس جدید کرونا را کاهش داده است. در همین راستا مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا اعلام کرد کهدکتر زخم همگانی بریتانیا (NHS) از روز سه شنبه به بیماران مبتلا به «کووید 19» داروی دگزامتازون را تجویز خواهد کرد.
بر اساس گزارش یورونیوز، دانشمندان بریتانیایی این دارو را بر روی 2104 بیمار آزمایش کردهاند و نتیجه هیدروتک آن را با 4321 بیماری که این دارو را دریافت نکرده بودند مقایسه کردند. بررسی پژوهشگران نشان داده که پس از 28 روز استفاده از دگزامتازون، آمار مرگ و میر در میان بیمارانی که به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج داشتند 35 درصد کاهش یافته است. در مقابل استفاده از دگزامتازون به آن دسته از بیماران مبتلا به ویروس کرونا که بدحال نبودند کمکی نکرده است.
پیتر هوربی، یکی از دانشمندانی که این تحقیق را انجام داده است ضمن استقبال از نتیجه پژوهش تاکید پماد مدی هانی کرد که دگزامتازون اکنون باید به داروی معیار برای درمان بیماران بدحال مبتلا به کووید 19 تبدیل شود. به گفته این استاد دانشگاه آکسفورد امکان استفاده از این داروی ارزان قیمت در سراسر جهان برای نجات جان بیماران وجود دارد.
داروهای استروئیدی به کاهش تورم در بدن بیماران کمک میکنند. برخی از بیماران بدحال مبتلا به ویروس جدید کرونا به دلیل واکنش شدید سیستم ایمنی بدن از التهاب شدید رنج میبرند. سازمان ژل دبرید جهانی بهداشت پیش از این توصیه کرده بود که از استروئیدها به دلیل کاهش سرعت بهبود بیماران مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا استفاده نشود اما این سازمان دیروز از نتایج این تحقیق جدید استقبال و اعلام کرده است که استفاده از دگزامتازون برای بیماران بدحال تحت ونتیلاتور، به میزان یک سوم و برای بیمارانی که از ماسک اکسیژن استفاده میکنند به میزان یک پنجم مرگ و میرها را کاهش داده است.
سازمان جهانی بهداشت تأکید میکند که استفاده قیمت پانسمان نوین از این دارو تنها برای بیماران بدحال موثر واقع میشود و در بیماران با علائم خفیف تأثیری نداشته است.
پزشکان نسبت به استفاده و تزریق خودسرانه دگزامتازون هشدار دادهاند و گفتهاند این دارو تنها با تجویز پزشک باید در بیماران مبتلا به کرونا تزریق شود.
منبع: تسنیم