با ٤٤ بيمارى عفونى نوپديد مواجه شده ايم
دکترای سلامت در بلایا و فوریتهای پزشکی
دانشگاه علوم
زهرا اسکندری، دکترای سلامت در بلایا و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در گفتوگو با خبرنگار درباره هوش مصنوعی و بیماریهای ناپدید اظهارداشت: بیماریهای نوپدید بیماریهای مشاوره زخم عفونی هستند که برای اولین بار در سطح جهان ظاهر شده و مردم را درگیر کرده و یا در گذشته وجود داشته ولی به سرعت در حال گسترش است.
وی افزود: در حال حاضر با بیش از 44 بیماری عفونی نوپدید مواجه هستیم که هر یک از آنها با توجه به نوع، وسعت و شدت، تهدیدهای مختلفی برای حوزه سلامت میتواند ایجاد کنند. بروز و شیوع بیماری های نوپدید، میتواند عوامل بیولوژیک دستکاری شده یا مهندسی شدهای باشد که زمینه ساز اپیدمی عوامل بیولوژیک و بیماری های واگیر در سطح جهان شود.
این دکترای سلامت در بلایا و فوریتهای پزشکی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: بیماریهای نوپدید ناشی از عوامل عفونی و سمی میتواند مهمترین نوع تهدیدات زیستی باشند. درمان زخم باز تهدیدات زیستی به ۶ حوزه تهدیدات آب، دام، انسان، غذا، دارو و محیط زیست تقسیم میشوند که برغم اقدامات انجام شده هنوز در 6 حوزه ذکر شده آسیب پذیر هستیم نیازمند اقداماتی در جهت کاهش آسیب پذیری و افزایش بازدارندگی است.
اسکندری بیان داشت: با توجه به اینکه یکی از اهداف تهدیدات زیستی تضعیف موقعیت بهداشت و سلامت کشور در بین جوامع بین الملی است و حوزه سلامت به عنوان خط مقدم ارائه خدمات در تهدیدات زیستی و بیماری های نوپدید به دلیل محدودیت منابع دچار چالش می.شود که نیازمند ارتقاء برنامه های آمادگی و توانمندی برنامه های پاسخ برای کاهش عوارض مرگ و میر و تاثیر اقتصادی بر سلامت عمومی است. در این شرایط استفاده از فناوری چشم درد اطلاعات میتواند به مدیریت موثر منابع، ارائه خدمات بهینه و با کیفیت بالا کمک کند.
وی تصریح کرد: هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری اطلاعات امروزه در جهان بسیار محبوب شده است و استفاده از آن به عنوان ابزاری مدیریتی که میتواند نقش مهمی در ارائه خدمات و رفع چالش های حوزه سلامتی فراهم کند.
این دکترای سلامت در بلایا و فوریتهای پزشکی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هوش مصنوعی به عنوان شاخه ای از علم کامپیوتر امروزه به دلیل گسترش دانش و پیچیدهتر شدن فرایند تصمیمگیری، استفاده از سامانههای اطلاعاتی به خصوص سامانههای هوش مصنوعی در تصمیمگیری، اهمیت بیشتری یافتهاست و ابزاری امیدوار کننده برای حمایت از سازمان های مراقبت های بهداشتی است و کاربردهای مختلفی در حوزه سلامت در بیمارستانها، آزمایشگاه های بالینی و امکانات تحقیقاتی دارد. پشتیبانی از تصمیم گیری های بالینی؛ پیش بینی در مراقبت های بهداشتی، نظارت بر بیمار و مداخلات مراقبت های بهداشتی حوزه های کلیدی در استفاده از هوش مصنوعی هستند.
وی بیان داشت: پیشرفت همزمان در زیرساخت فناوری اطلاعات (IT) و قدرت محاسبات این امید را ایجاد کرده است که استقرار سریع مداخلات جدید مبتنی بر هوش مصنوعی در چهار حیطه تشخیص، ارزیابی میزان ابتلا به بیماری یا میزان مرگ و میر، پیش بینی و نظارت بر شیوع بیماری، سیاست گذاری و برنامهریزیهای بهداشتی در مدیریت تهدیدات زیستی و بیماریهای نوپدید مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: استفاده از هوش مصنوعی برای مدیریت تهدیدات زیستی و بیماریهای نوپدید نیازمند زیرساختهای مناسب، مدیریت دادهها و همکاریهای بین رشتهای است که موجب بهینه سازی تخصیص منابع حوزه سلامت، بهبود برنامه ریزی عملیاتی و بهبود کیفیت مراقبت های بهداشتی خواهد شد.