بدترين استان در رعايت پروتكل ها در ايام كرونا كدام استان است؟
شرایط
به گزارش همشهری آنلاین، محدودیتهای جدید در شهرستانهای بحرانی کشور از نظر میزان ابتلا به کرونا از امروز (دوشنبه) بهمدت یک هفته آغاز میشود. هرچند ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیتهای یک هفتهای را برای ۴۳شهرستان میداند، اما شرایط در شهرها و استانهای دیگر هم چندان مساعد نیست. وزارت بهداشت با اشاره به آمار ۶۱۹۱بیمار جدید مبتلا به کرونا و جان باختن ۲۹۶نفر در شبانهروز گذشته، وضعیت را در ۲۷ استان قرمز و ۴ استان نارنجی و زرد اعلام کرد. با توجه به اینکه در حال حاضر هیچ استانی در کشور در وضعیت سفید قرار ندارد و رفتار ویروس در کشور تغییر کرده و به گفته مسئولان وزارت بهداشت با جهش بیماری روبهرو هستیم، میتوانیم بگوییم که کرونا در ایران رنگ عوض کرده است.
افزایش ترددها و شرایط بحرانی اصفهان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به آغاز محدودیتها و اعلام وضع بحرانی در شهرستانهای خوانسار، سمیرم، شاهینشهر و میمه، گلپایگان و نجفآباد به همشهری میگوید: داروی ضد درد دکتر رزاقی «متأسفانه در ماههای گذشته پایبندی به پروتکلهای بهداشتی در اصفهان کاهش چشمگیری داشته و برای مثال، استفاده از ماسک از ۷۰درصد به زیر ۴۰درصد رسیده است. از سوی دیگر در مرداد و شهریور، شاهد افزایش قابل توجه تردد و تجمع در شهرهای مختلف بودهایم. با وجود توصیههای بسیار، سفر از مبدا استان به استانهای دیگر و همچنین پذیرش گردشگر در اصفهان افزایش چشمگیری داشته که در نهایت منجر به وضعیت امروز شد. » آرش نجیمی، تنها ممنوعیت اعمال شده برای پذیرش گردشگر در اصفهان را مربوط به فروردینماه میداند.
سرریز مبتلایان عشایر به آمار مسجد سلیمان
فرماندار مسجد سلیمان؛ شهرستان بحرانی خوزستان اما به کوچ عشایر و افزوده شدن آمار مبتلایان عشایر به آمار شهرستان اشاره میکند. محمد پاکدل با بیان اینکه آمار مبتلایان ۳ شهر و استان همجوار یعنی لالی، اندیکا و عشایر کوچنده از چهارمحال و بختیاری به آمار مبتلایان شهرستان اضافه شده است، به همشهری میگوید: «عشایر همسایههای شمالی استان در قشلاق به سمت مسجد سلیمان و شهرهای اطراف حرکت میکنند و در این منطقه ساکن میشوند. با وجود این، فعلا ۲ بیمارستان شهرستان از نظر ظرفیت بستری کمبود ندارد، اما طبق اعلام ستاد ملی کرونا، محدودیتهای جدید در این شهرستان از امروز آغاز میشود.»
اهواز هم وضع خوبی ندارد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم گفتههای فرماندار مسجد سلیمان را تأیید میکند و توضیح میدهد: «بهطور کلی شرایط استان در وضع هشدار است و بعد از مسجدسلیمان، اهواز بیماری صرع هم وضع خوبی ندارد. با وجود این محدودیتهای جدید فعلا در مسجد سلیمان اعمال میشود. » او البته تأکید میکند خوزستان از نظر ظرفیت بستری بیماران شرایط حادی ندارد و درصورت نیاز و تکمیل ظرفیت مسجدسلیمان، بیماران به مرکز استان منتقل خواهند شد.
آبان توفانی در کرمانشاه
مهمترین عامل افزایش چشمگیر ابتلا و مرگومیر در استان کرمانشاه با ۳شهرستان فوق بحرانی هم مانند اصفهان، رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم ذکر شده است. طبق آخرین اعلامیه کمیته اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، آمار فوتیها در این استان از ۸۰۰نفر هم عبور کرد و ۸۰۰نفر هم در بیمارستانهای استان بستری هستند؛ آماری که مسئولان امیدوارند با تعطیلی ۲ هفتهای مشاغل و محدودیتها بتوانند آن را کنترل و مدیریت کنند. به گفته مهدی محمدی، مدیرکمیته اطلاعرسانی ستاد کرونای کرمانشاه، هماکنون شهرستانهای گیلانغرب، پاوه و اسلامآباد غرب در وضعیت فوق پر خطر قرار دارند و سایر شهرستانهای استان هم در شرایط قرمز هستند. او حضور در مراسم ختم، عقد و عروسی، تجمع در صف و مراکز خرید و عیادت بیماران را مهمترین دلایل ابتلا به کرونا عنوان میکند و از مردم میخواهد از حضور در این جمعها خودداری کنند.
مراجعه دیرهنگام ایلامیها به مراکز درمانی
در ایلام مسئولان علوم پزشکی از الگوی دیگری برای افزایش آمار مبتلایان و مرگومیر صحبت میکنند؛ مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی و ابتلای خانوادگی. بنابر اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، براساس آمار ۴۰ درصد افراد فوت شده خرید کرم نیکا با حال وخیم به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه کردهاند. محمد کریمیان با بیان اینکه فوت مبتلایان به کرونا با بیماری زمینهای به ۷۳درصد رسیده است، میگوید: «روند کلی ابتلا، بستری و فوت در استان در مهر نسبت به شهریور ۲ برابر افزایش یافته است. » به گفته وی، افراد مبتلا به کرونا، قرنطینه خانگی را رعایت نمیکنند و از سوی دیگر بسیاری از افراد بیمار در اماکن عمومی حضور مییابند که این رویه باید اصلاح شود. او ضمن اشاره به اعمال محدودیتها در ۲ شهرستان ایوان و درهشهر، از برخورد با افرادی که شرایط قرنطینه را رعایت نمیکنند، خبر میدهد.
البرز در انتظار موج سنگین کرونا
البرز هم به گفته مسئولان علوم پزشکی این استان از ۱۰روز پیش درگیر شرایط فوقالعاده از نظر میزان شیوع کروناست. این درحالی است که پیشبینی کارشناسان نشان میدهد در روزهای پیشرو با افزایش وارونگی دما و آلایندگی، کرج مستعد طغیان کرونا خواهد بود. هرچند هیچیک از شهرستانهای البرز در فهرست ۴۳شهرستان بحرانی نیستند، اما سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به مراجعه ۱۴۶ بیمار بدحال کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته و فوت ۱۴بیمار از وضع فوقالعاده کل استان خبر میدهد. آنچه محمد فتحی میگوید از سوی رئیس بیمارستان کوثر کرج هم تأیید میشود. به گفته احمد مهدوی، علاوه بر افزایش آمار مراجعان کرونایی به بیمارستانها، احتمالا در روزهای آینده با موج سنگین بیماری در این استان روبهرو خواهیم بود. رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی مهمترین دلیل بحرانی شدن شرایط در البرز است.
خروج آرام گلستان از وضع سفید
گلستان با وجود اینکه در نیمه اول مهرماه جزو استانهایی با بیشترین شهرستان سفید قرار گرفت، اما هماکنون شرایط خوبی ندارد.
تعداد شهرستانهای سفید این استان از ۷مورد به ۴مورد کاهش یافته است و فعلا به جز آق قلا، گالیکش، گمیشان و مراوهتپه بقیه شهرستانهای گلستان در وضع زرد و نارنجی قرار دادند؛ شرایطی که با توجه به کاهش چشمگیر رعایت پروتکلهای بهداشتی، پیشبینی میشود در روزهای آینده بدتر شود. به گفته عبدالرضا فاضل، در این استان هم آمار بیماران بدحال چندان مطلوب نیست و هماکنون حدود یک پنجم بیماران بستری در مراکز درمانی استان تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و حدود نیمی از این افراد به دستگاه ونتیلاتور وصل شدهاند.
حتی اگر محدودیتهای ستاد ملی مقابله با کرونا تا ۲ هفته تمدید شود، آمارهای حاکی از رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی، آینده خوبی را پیشبینی نمیکند. طبق آخرین آمار اعلامشده از سوی وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور از ۸۰ به حدود ۵۰ درصد رسیده است؛ آماری که در برخی استانها مانند تهران با حدود ۳۲ درصد در پایینترین رتبه قرار دارد. همدان هم با آمار حدود ۴۰درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی، شرایط بهتری ندارد و در سایر استانها هم با کاهش حداقل ۱۰درصدی رعایت پروتکلها روبهرو هستیم.
آغاز محدودیتهای کرونایی در۴۳ شهرستان
از امروز فعالیت سه گروه شغلی ۲، ۳ و ۴ در ۴۳ شهرستان کشور تعطیل میشوند.
در تهران گروههای شغلی ۳ و ۴ تعطیل هستند و تا پایان آبان در کلیه ادارههای شهرستان تهران به طور نوبتی ۵۰ درصد کارمندان سرکار خود حاضر خواهند شد.