بهترین راه حل برای کاهش اسید اوریک خون چیست
آیا شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که دارای اسید اوریک بالایی هستند؟ پس توصیه
به گزارش ، مصرف مایعات فراوان باعث کاهش اسید اوریک خون میشود.
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه گفت: نوشیدن حدود 7 لیوان در روز برای رقیق بیماری صرع کردن ادرار و تسریع دفع و کاهش اسید اوریک ضروری است.
نقرس بر اثر تولید بیش از حد یا دفع کمتر از حد اسید اوریک (یا هر دو) به وجود میآید.شایعترین علامت بیماری نقرس در کنار افزایش سطح اسیداوریک خون، التهاب مفصلی دردناک است.
رژیم محدود از «پورین» به عنوان یک کمک فرعی برای درمان دارویی برای کاهش ترشح اسید اوریک است. این رژیم به عنوان یک عامل پماد افسنتین کمکی در بیماری نقرس و سایر ناهنجاریهای مؤثر بر متابولیسم پورین تجویز میشود.
در این بیماری باید از مواد غذایی که از متابولیسم آنها بیشترین میزان اسید اوریک تولید میشود، پرهیز کرد. به طور کلی از گوشت قرمز به ویژه گوشتهای جوان (بره کم سن و گوساله کم سن) استفاده نشود. در حبوبات نیز از مصرف عدس خودداری، همچنین گوشت سفید (مرغ و ماهی) پماد نیکا به مقدار کم استفاده شود.
رژیم منابع غذایی سرشار از پورین مانند جگر، اندامهای غدهای، ماهیهای کوچک مانند ساردین، گوشت، حبوبات مانند لوبیا، قارچ خوراکی، گل کلم و اسفناج است.
بیماران میتوانند غذاهایی را که عاری از پورین است به دلخواه مصرف کنند. برای افزایش دفع اسید اوریک لازم است که بیماران رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات (مثل نان، برنج، ماکارونی و غلات) و کمچربی داشته باشند و خصوصاً در وعدههای شام از خوردن غذاهای سنگین و زیاد پرهیز کنند.
کنترل و حفظ وزن مطلوب برای این بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است. بنابراین باید سعی کنند با رعایت رژیم غذایی متعادل و انجام حرکات ورزشی و خصوصاً پیادهروی وزن خود را در حد ایدهآل حفظ کنند.
برای رقیق کردن ادرار و تسریع دفع اسید اوریک و پیشگیری از رسوب اورات در کلیهها و تشکیل سنگهای کلیوی نوشیدن آب و مایعات به مقدار فراوان برای این بیماران توصیه میشود، به طوری که روزانه نوشیدن حدود 7 لیوان در روز برای این بیماران ضروری و لازم عنوان شده است.