بی
داروی دوبوتامین و درمان نارسایی قلبی؛ عوارض، موارد مصرف و تداخل دارویی
دکتر زخم|دکتر زخم - بیماریهای قلبی، مشکلات متفاوتی را شامل میشوند و معمولا افراد با سنین بالا را درگیر میکنند. نارسایی قلبی یکی از شایعترین بیماریهای قلبی است. این عارضه زمانی رخ میدهد که قلب قادر به پمپاژ کافی نیست و نمیتواند جریان خون کافی را به سایر اعضای بدن برساند. از علائم و نشانههای این بیماری میتوان به تنگی نفس، خستگی مفرط و ورم ساق پا اشاره کرد. سیگار کشیدن و انجام فعالیتهای بدنی زیاد، باعث تشدید علائم این بیماری میشود. برای درمان نارسایی قلبی، پزشک با توجه به شرایط بیمار از درمان دارویی مشخصی استفاده میکند. داروی دوبوتامین یکی از داروهایی است که به این منظور استفاده میشود. در ادامه با این دارو، عوارض، تداخل و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا میشویم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- معرفی داروی دوبوتامین
- عوارض و تداخل دارویی
- مقدار و نحوه مصرف
- نکاتی نمایندگی b braun که باید بدانید
معرفی داروی دوبوتامین
دوبوتامین (Dobutamine) با نام تجاری دوبوترکس (Dobutrex) از داروهایی است برای برخی از مبتلایان به نارساییهای قلبی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو با تحریک عضله قلب و کمک به بهتر شدن پمپاژ قلب، جریان خون را بهبود میبخشد. از دوبوتامین معمولا زمانی استفاده میشود که استفاده از سایر داروها برای درمان بیمار موفقیتآمیز نباشد.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای تجاری |
Dobutrex |
موارد مصرف | درمان مشکلات قلبی |
عوارض | تب، سردرد، ژل پرونتوسان تهوع، درد قفسه سینه، افزایش ضربان قلب، استفراغ، تپش قلب، کاهش پتاسیم خون، تنگی نفس، کاهش فشار خون، بثورات پوستی، گرفتگی عضلات پا، تاکیکاردی بطنی، هیپوکالمی، افزایش فشار خون، افزایش ضربانات بطنی زودرس، درد آنژینی، التهاب درد در محل تزریق و انقباض مجاری تنفسی |
تداخل دارویی | آمی تریپتیلین، تریمیپرامین، دسیپرامین، دوکسپین، پروتریپتیلین، دوکساپرام، نورتریپتیلین، کارودیلول، کلومیپرامین، آموکساپین، لینزولید |
مقدار و نحوه مصرف
نکاتی که در ارتباط با مصرف داروی ژل زخم پرونتوسان دوبوتامین باید بدانید
- طی درمان با این دارو باید تنفس، فشار خون، میزان اکسیژن و سایر علائم حیاتی بیمار مرتبا اندازهگیری شود.
- در صورت حساسیت به این دارو نباید از آن استفاده کنید. علاوه بر این، قبل از اینکه پزشک داروی دوبوتامین را برایتان تجویز کند، باید او را از هر گونه حساسیت دارویی یا غذایی که قبلا داشتهاید، آگاه سازید.
- چنانچه به بیماریهایی نظیر فشار خون بالا، اختلال دریچه قلب، آلرژی آسم یا سولفیت مبتلا هستید، قبل از مصرف این داروریال پزشک را در جریان بیماری خود بگذارید.
- اگر باردار هستید یا قصد دارید باردار شوید، به پزشک خود بگویید.
- فهرست کلیه داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها با داروی دوبوتامین تداخل داشته باشند.
- در صورت شیردهی به کودک، پزشک خود را آگاه سازید.
- در حین استفاده از دوبوتامین، ممکن است به آزمایشهای مکرر پزشکی نیاز داشته باشید. ممکن است نیاز باشد عملکرد قلب شما با استفاده از الکتروکاردیوگرافی یا نوار قلب بررسی شود.
- در صورت وجود هر یک از علائم واکنش آلرژیک مثل کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو سریعا به پزشک مراجعه کنید.
- در اسپری linovera صورتی که با دریافت این دارو به علائمی نظیر تنگی نفس (حتی با فشار خفیف)، تورم، افزایش سریع وزن، درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع یا تپش قلب، احساس سبکی، خس خس سینه، سفتی سینه، سردرد شدید فشارخون، خطر دید، تاری دید، وزوز گوش، اضطراب، سردرگمی، تشنج، علائم عفونت در محل تزریق دارو، درد، تورم، گرما، قرمزی یا بروز تغییرات پوستی در محل تزریق دارو مبتلا شدید؛ حتما با پزشک، مشورت کنید. شاید نیاز به تغییر دارو داشته باشید.
- در افراد سالخورده مقادیر مصرف کمتری توصیه میشود، زیرا بیماران سالخورده ممکن است نسبت به اثرات دارو حساستر باشند.
- مصرف این دارو برای کودکان توصیه نمیشود.
جمع بندی
قلب به عنوان عضو مهم بدن محسوب میشود که بدون آن، انسان قادر به ادامه حیات نیست. بنابراین لازم است در صورت مشاهده هر گونه اختلال در عملکرد عادی آن، به پزشک مراجعه کرد. در صورتیکه این عضو حساس آسیب ببیند؛ در کار دیگر اعضای بدن هم اختلال ایجاد میشود چرا که دیگر خون نمیتواند به خوبی به اندامهای مختلف بدن برسد. در مواردی که قلب نتواند این کار را به درستی انجام دهد؛ شاهد بروز بیماری با نام نارسایی قلبی هستیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری توصیه میکنیم به مطلب نارسایی قلب چیست؟ + علت، علائم و راه های درمان مراجعه کنید.
داروی دوبوتامین یکی از درمانهای دارویی برای نارسایی قلبی است که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم. شما تا به حال از این دارو استفاده کردهاید؟! چه چشم درد تجربهای در این زمینه دارید؟! خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را دارید؛ تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.