تاثیر کرونا بر سیستم عصبی مرکزی بدن
ویروس
محققان “دانشگاه سینسیناتی” (University of Cincinnati) ایالت متحده آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند "وضعیت روانی تغییریافته” و “سکته مغزی ” شایعترین علایم عصبی در بیماران مبتلا پانسمان suprasorb به کووید- ۱۹ است.
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، این مطالعه جدید که توسط دانشمندان دانشگاه سینسیناتی ایالت متحده آمریکا و چهار مؤسسه ایتالیایی در خصوص تصویربرداری عصبی و علایم عصبی در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ انجام شده است، امکان دارد تأثیر جدّی ویروس کرونا (corona) بر روی سیستم عصبی مرکزی را آشکار کند.
این الگوهای تازه کشف شده میتوانند به پزشکان کمک کنند تا بهتر و سریعتر ارتباط بعضی علایم با بیماری کووید- ۱۹ را درک کرده و تشخیص دهند.
بنابر مطالعات، تعداد اندکی از مبتلایان دارای اسپری نیواشا علایم عصبی بوده اند. طی این مطالعه دانشمندان علایم عصبی و یافته های تصویربرداری بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ سه موسسه اصلی در ایتالیا یعنی “دانشگاه برشا"، “دانشگاه پیمونت شرقی نوارا” و"دانشگاه ساساری” را مورد بررسی قرار دادند.
این مطالعه شامل بررسی عکس های مربوط به ۷۲۵ مریض بستری مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ بین ۲۹ فوریه و ۴ آوریل بود. از این تعداد، ۱۰۸ مورد (۱۵درصد) دارای علایم عصبی شدید بودند و تصویربرداری از مغز یا ستون فقرات بر روی آن ها انجام شده بود. از مغز بیشتر بیماران (۹۹درصد) سی تی اسکن (Computed tomography) گرفته شده بود، پانسمان کل اکتیو در حالیکه در ۱۶درصد از بیماران سی تی اسکن سر و گردن و در ۱۸ درصد از بیماران ام آر آی (MRI) مغز انجام شده بود.
دانشمندان متوجه شدند که ۵۹ درصد از بیماران دارای علایمی مثل وضعیت روانی تغییریافته بودند و ۳۱درصد نیز دچار سکته مغزی (stroke) شده اند که این مورد رایج ترین پانسمان نقره برای سوختگی علامت عصبی این بیماری است. پژوهشگران اظهار کردند از دیگر علائم این بیماری که در بیماران مشاهده شد، میتوان به سردرد (۱۲درصد از بیماران)، تشنج (۹درصد ازبیماران) و سرگیجه (۴درصد ازبیماران) اشاره کرد.
“عبدالقادر محمدی” (Abdelkader Mahammedi)، استاد رادیولوژی و یکی از پژوهشگران این مطالعه اظهارکرد: از این ۱۰۸ مریض، ۲۹ یا ۳۱ درصد هیچ تاریخچه/ شرح حال پزشکی نداشتند. از این تعداد ما در ۱۰ نفر از بیماران ۱۶ تا ۶۲ سال شاهد سکته مغزی (stroke) بودیم و دو نفر نیز خونریزی مغزی داشتند. در ۶۶ یا ۷۱ درصد از سی تی اسکن این بیماران اعصاب هیچگونه علایمی نمایان نبود؛ از این تعداد با مشاهده ام.آر.آی در ۷ مورد (۳۵درصد) شاهد ناهنجاری هایی در مغز بودیم.
او ادامه داد: وضعیت روانی تغییریافته در بزرگسالان بیشتر دیده می شود. هرچند این مطالعه بیشتر روشن می کند که ویژگی های عصبی در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ متفاوت است و وضعیت روانی تغییر یافته و سکته مغزی رایج ترین علایم در بیماران است، ولی هنوز تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.