توصیه های غذایی به بیماران مبتلا به کرونا
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسانشمالی با
به گزارش ، نسرین علیزاده درخصوص اهمیت تغذیه در بیماران تب دار کرونایی اظهار کرد: با بالا رفتن یک درجه سانتیگراد حرارت بدن، ۱۳ درصد متابولیسم بدن افزایش می یابد بنابراین مصرف آب و مایعات و غذا در حجم کم و دفعات بیشتر توصیه میشود.
وی مصرف سوپ حاوی نمک را برای جبران سدیم بیماری پوستی ضروری دانست و گفت: رژیم غذایی حاوی میوه (موز، آلو، زردآلو، طالبی، کیوی و پرتقال)، سبزی ها (اسفناج، جعفری، لوبیا، سبوس گندم، هویج، کدو حلوایی، گوجهفرنگی و سیبزمینی)، شیر، ماست و دوغ برای تامین پتاسیم نیز توصیه میشود.
علیزاده با اشاره به این که در یک فرد بیمار، میزان نیاز به پروتئین افزایش می یابد، افزود: تامین پروتئین روزانه به ویژه از منابع حیوانی مانند انواع گوشت ها (قرمز، مرغ، ماهی و طیور)، انواع لبنیات پاستوریزه (پنیر، شیر، ماست، کشک و دوغ) و تخممرغ توصیه میشود.
وی با بیان این که کمبود ویتامین A منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، گفت: این ویتامین در میوه های رنگی پماد مدی هانی و سبزی های زرد، نارنجی و سبز نظیر اسفناج، کاهو، هویج، کدو حلوایی، زردآلو، طالبی، موز، انگور، خربزه، خرمالو و انواع مرکبات یافت می شود.
علیزاده ضمن تاکید بر مصرف نکردن مکمل ویتامین E، بیان کرد: ویتامین E علاوه بر داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی به عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکند؛ روغن جوانه گندم، روغن فندق، روغن کانولا، روغن گلرنگ، روغن بادام، روغن هسته انگور و روغن آفتابگردان از اصلی ترین منابع این ویتامین به شمار میآید همچنین انواع آجیل (فندق، بادام، گردو)، اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی نیز دارای مقادیری از این ویتامین هستند.
وی عنوان کرد: هیدروتک دریافت مناسب از منابع غذایی (ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب به صورت روزانه، در افزایش سطح ایمنی بدن کمک می کند.
علیزاده ویتامین C را به عنوان یک آنتی اکسیدان خواند و افزود: منابع این ویتامین عبارتند از انواع فلفل، سبزی های برگ سبز مانند اسفناج و سبزی خوردن، توت فرنگی، گریپفروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، انواع کلم، سیب زمینی، هندوانه، مرکبات، کیوی و دیگر میوهها و سبزیها.
وی با اشاره به این که در زمان تب، نیاز به ویتامین های گروه B افزایش مییابد، گفت: برای تامین این ویتامین باید از منابع غذایی شامل سبزیها به ویژه برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، گوشت، دل و جگر، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات و مغزها استفاده شود.
علیزاده با بیان این که کمبود ویتامین B12 باعث پیشرفت سریع عفونت های ویروسی می شود، توصیه کرد: برای تامین این ویتامین، منابع غذایی مانند پروتئین های حیوانی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات استفاده شود.
وی کمبود آهن را باعث آسیب و تضعیف سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: منابع حیوانی شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی آهن است و منابع گیاهی مانند انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل «آهن غیر هم» دارند. اگرچه تخم مرغ منابع حیوانی آهن دارد اما «آهن آن غیر هم» است.
علیزاده ادامه داد: اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش مییابد.
وی اختلالات ایمنی را از نشانه های کمبود روی عنوان کرد و گفت: غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخممرغ است.