توضيه هايي براى پيشگيرى از ابتلا به كرونا در نانوايي ها
با رعایت
به گزارش ، در روزهای شیوع کرونا نکات بهداشتی زیادی برای جلوگیری از انتقال این ویروس از سوی متخصصین گفته میشود؛ یکی از این توصیهها درباره خرید نان، و الزاماتی است که باید توسط مردم و نانواییها رعایت شود، از همین رو رعایت نکات زیر برای پیگیری از ابتلا به کرونا یا انتقال بیماری در نانواییها ضروری است:
1- فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت در نانوایی
2- از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به ژل دبریدمان منزل حتما ماسک بزنیم.
3- در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی و …) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و …) داریم حتی المقدور از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.
4- در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.
5- در صورت مواجه با فردی از کارکنان نانوایی که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارد، به متصدی و مدیریت آن جا اطلاع دهیم.
6- مواجهه چهره به چهره با کارکنان نانوایی را کاهش دهیم.
7- از ورود به داخل نانوایی خودداری کنیم. مگر آنکه نانوایی فضایی با احتساب رعایت فاصله یک متر حداکثر برای پنج ژل پزشکی نفر را داشته باشد.
8- در صف نانوایی فاصله حداقل یک متر را رعایت کنیم و در صورت وجود خط کشی، در نقاط و محلهای تعیین شده بایستیم.
9- در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.
10- توجه کنیم نانوایی تهویه مناسب داشته باشد و هوای تازه در جریان باشد (به عنوان مثال استفاده از تهویه طبیعی با بازکردن در و پنجره ها و تعویض مرتب هوا).
11- استعمال دخانیات در محیط نانوایی ممنوع است.
12- توجه کنیم که کارگران در نانوایی مجهز به وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند.
13- ژل ایکس پرونتوسان از نانوا خواهش کنیم نانها را با انبر بر روی سفره/ پارچه قرار دهد.
14- از آبخوری و یا آب سرد کن در محیط نانوایی استفاده نکنیم.
15- توجه کنیم که نان های فانتزی و محلی در واحد صنفی به صورت کامل با روکش قابل روئیت پوشیده شده باشد.
16- متصدی، مدیر یا مالک نانوایی موظف است یک جعبه دستمال کاغذی به منظور استفاده شاغلین و مشتریان در کنار دستگاه کارت خوان محل صنفی قرار دهد.
17- قبل از دست زدن به نان، اگر دستان آلوده شده است از یک ضدعفونی کننده دست استفاده کنیم.
18- اجازه ندهیم نان در نانوایی خنک شود. بهتر است نان را داغ داغ در سفره و یا پارچه نان قرار داده و ببندیم. اگرچه نان کمی نرم میشود اما این روش برای سلامتی مهمتر است.
19- از چاقو، کاتر، برس و سایر وسایل مشترک در نانوایی استفاده نکنیم.
20- سفره و یا پارچه نان را روی پیشخوان و میز نانوایی قرار ندهیم.
21- از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا"به صورت آنلاین و یا استفاده از اپها و یا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.
22- به محض ورود به خانه، اول دست ها را بشوییم، سپس به سراغ نانها برویم. البته دقت کنیم پشت سفره و یا پارچه نان به نان نخورد و بعد از هر بار نانوایی رفتن، سفره و یا پارچه نان را بشوییم.
23- تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان حرارت دادن مجدد آن درمنزل قبل از مصرف است.
24- نانهای کارخانهای بدون دخالت دست تولید و بسته بندی میشوند اما برای اطمینان بعد از خرید، کیسه روی آن را بشوییم و نان را قبل از مصرف در فر، تابه گرم، مایکروفر و یا تستر حرارت دهیم.
25- برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در نانوایی ها با شماره تلفن 190 «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.