خطر مرگ کرونا بیشتر از آنفولانزا است
مطالعات دفتر آمار ملی انگلیس نشان می دهد خطر مرگ و میر ناشی از کرونا
به گزارش ، طی ماه های اخیر شاهد اخبار و اظهار نظرهایی کاملا غیر کارشناسانه در شبکه های مجازی و رسانه های رسمی و غیر رسمی جهان هستیم که ادعا می کند ویروس کرونا خطر چندانی نداشته و میزان مرگ و میر آنفولانزا از کرونا بیشتر است.
بر درد پشت آرنج این اساس در مجموع ۴۸ هزار و ۱۶۸ مورد مرگ به دلیل کرونا طی این مدت رخ داده است در حالی که میزان مرگ ناشی از ذات الریه، ۱۳ هزار و ۶۱۹ مورد بوده و مرگ 394 نفر نیز به دلیل آنفلوانزا در انگلیس و ولز بین ژانویه و آگوست امسال ثبت شده است.در همین رابطه دفتر آمار ملی انگلیس (ONS) اعلام کرد، میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ به طور قابل توجهی بالاتر از آنفلوآنزا و ذات الریه است. بر اساس آمارها و ارقام جدید رسمی منتشر شده توسط دفتر آمار ملی انگلیس تعداد مرگ میر ناشی از ویروس کرونا در انگلیس سه برابر بیشتر از مرگ ناشی از ذات الریه و آنفولانزا در هشت ماه اول سال مشاوره زخم جاری بوده است.
بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد در میان مجموع کل مرگ و میر رخ داده در انگلیس طی این دوره ۱۲/۴ درصد به دلیل کرونا بوده در حالی که یک دهم درصد مرگ های این بازه زمانی به دلیل آنفولانزا و ۳/۵ درصد به دلیل ذات الریه بود.
گفتنی است این آمار کاملاً مغایر با تصورات پدیدار شده در ابتدای شیوع ویروس کرونا بود که بر اساس آن گفته می شد ویروس کرونا خطرناکتر از آنفولانزا نیست.
به گفته سارا کال، از سال 1959 میلادی، زمانی که ثبت سوابق مرگ ماهانه توسط این مرکز آمار آغاز شد، تعداد مرگ های ناشی از آنفلوانزا و ذات الریه در هشت ماه اول هر سال بسیار ماموپلاستي و دوره نقاهت عمل کمتر از مرگ ناشی از کرونا طی ماه های اخیر بوده است. این موضوع نشان می دهد که کرونا به مراتب کشنده تر و خطرناک تر از آنفولانزا و ذات الریه است.
کارشناسان بهداشت و پزشکان در رابطه با ویژگیهای بالینی این بیماری گزارش میدهند که بیماری کووید 19 دارای علائم جسمی از قبیل تب، سرفه، تنگی نفس، درد عضلانی، گیجی، سردرد، گلودرد، رینوره Rhinorrhea (در آن حفره بینی با مقدار قابلتوجهی مایع مخاطی پر میشود)، درد قفسه سینه، اسهال و حالت تهوع و استفراغ است. این بیماری در مراحل بحرانی باعث ایجاد سندرم تنفسی حاد، آریتمی (نامنظمی ضربان قلب)، شوک و نارسایی اندامهای متعدد (آسیب حاد قلبی و مشکلات حاد کلیه) در بین بیماران میشود. فراموش نکنیم که بیماری کووید 19 بیشترین آسیب را به ریهها وارد میکند.
در حالی که هنوز محققان در مورد چگونگی رفتار ویروس در هوای سرد اطمینان ندارند، چندین گزارش حاکی از آن است که امکان دارد ویروس کرونا در طول زمستان مدت بیشتری زنده بماند. مطالعات جدید نشان میدهد اپیدمیولوژیک ویروس کرونا با سایر بیماریهای تنفسی که معمولاً در زمستان رواج پیدا میکنند، تفاوت چندانی نخواهد داشت. به عنوان مثال، ویروس آنفلوانزا در زمستان با سرعت بیشتری نسبت به تابستان گسترش مییابد.
پژوهشگران در حالی نسبت به احتمال شیوع گسترده کرونا در زمستان هشدار میدهند که آکادمی علوم پزشکی انگلستان پیشبینی میکند که اوج شیوع، ابتلا و مرگ میر ناشی از کووید ۱۹ در دی و بهمن ماه سال جاری رخ دهد.
منبع: سینا پرس