خواص چای ماسالا
خواص و فواید چای ماسالا و عوارض آن + طرز تهیه
از فواید
دکتر زخم|دکتر زخم - چای ماسالا نوعی چای پر ادویه و معطر است که محبوبیت فراوانی در هند دارد. زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه از ترکیبات اصلی این نوشیدنی شفابخش هستند. در این مقاله با خواص و فواید، عوارض و طرز تهیه چای ماسالا بیشتر آشنا خواهیم شد.
در این مطلب میخوانید:
در این مطلب میخوانید:
- آشنایی با فواید چای ماسالا
- عوارض جانبی چای ماسالا
- سه روش و طرز تهیه چای ماسالا
آشنایی با خواص و فواید چای ماسالا
شاید بتوان گفت که مصرف یک فنجان چای ماسالا در روز میتواند برای حفظ سلامت و دور نگه داشتن انواع بیماریها مفید باشد. ارزش غذایی این چای بسیار بالا بوده و کالری آن زیر ۱۰۰ است. از این رو میتوانید آن را بدون هیچ نگرانی در رژیم غذایی خود بگنجانید. از فواید چای ماسالا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱. چای ماسالا و پیشگیری از سرماخوردگی، آنفولانزا و گرفتگی بینی
خاصیت ضد التهابی، ضد قارچی و ضد باکتریایی چای ماسالا میتواند به پیشگیری از سرماخوردگی، آنفولانزا و گرفتگی بینی کمک کند. میخک و زنجبیل موجود در این چای نیز به پیشگیری و بهبود سرفه کمک میکنند. توصیه میشود این چای را گرم و داغ بنوشید.
بیشتر بدانید: تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی در چیست؟ + روش تشخیص و درمان
۲. خواص ضد التهابی چای ماسالا
تمام ادویههای موجود در این چای تأثیری شگفت انگیز بر روی بدن دارند. هیدروژل تاثیر ضد التهابی این چای بیشتر ناشی از زنجبیل موجود در آن است. زنجبیل تأثیری مثبت بر کاهش التهاب در بدن دارد. به علاوه، میخک نیز تاثیری مشابه دارد. زنجبیل و میخک را میتوان مُسکنهایی موثر و ثمربخش به شمار آورد.
۳. چای ماسالا و افزایش انرژی
چای سیاه، ماده اصلی و اساسی چای ماسالا را تشکیل میدهد. چای سیاه حاوی کافئین است که باعث افزایش و تقویت انرژی شما میشود. ادویههای موجود در این چای تاثیر کافئین را متعادل کرده و خستگی را از تن شما به در میکنند.
بیشتر بخوانید: خواص چای سیاه؛ نوشیدن چای بیش از آنچه فکر میکنید مفید است!
۴. افزایش و تقویت ایمنی بدن با چای ماسالا
میخک و دارچین موجود در این چای باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن شده و شما را در برابر عفونتها محافظت میکنند. درباره خواص دارچین بیشتر بخوانید.
۵. تاثیر چای ماسالا در بهبود هضم غذا و پیشگیری از بروز نفخ
ادویههای موجود در این چای به خصوص میخک و هل با افزایش تولید بزاق و حرکات لوله گوارش به بهبود جریان هضم کمک میکنند. به علاوه، زنجبیل نیز تاثیری آرام بخش و نیرو بخش بر روی بدن دارد. در نتیجه، بهبود جریان هضم میتواند باعث کاهش نفخ یا گاز معده شود.
۶. کنترل فشار خون و کاهش کلسترول با چای ماسالا
هل و میخک به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کمک میکنند. این موضوع به نوبه خود باعث کاهش تشکیل پلاک در رگهای خونی و همچنین تنظیم ضربان قلب میشود. به علاوه، از چای ماسالا میتوان برای رفع مشکلات مرتبط با فشار خون بالا نیز کمک گرفت. مصرف این چای به تنظیم گردش خون در بدن کمک کرده و مانع از بروز نوسان در سطح فشار خون میشود.
۷. پیشگیری از سرطان
برخی تحقیقات نشان دادهاند که خاصیت آنتی اکسیدانی چای ماسالا میتواند به پیشگیری از بروز سرطان کمک کند. زنجبیل، دارچین و هل دارای خواص پیشگیری از سرطان هستند.
۸. کاهش تهوع و کاهش استرس با چای ماسالا
زنجبیل موجود در چای ماسالا به کاهش تهوع کمک میکند. به علاوه، مصرف این چای برای کاهش علائم استرس، افسردگی و اضطراب نیز مفید است.
۹. بهبود سوخت و ساز بدن با چای ماسالا
متابولیسم تند و سریع عاملی مهم برای سلامت و تناسب اندام بدن است. به علاوه، این موضوع نشان دهنده عملکرد مناسب تمام اندامها و همچنین هضم درست مواد غذایی است. از این رو با مصرف منظم چای ماسالا میتوانید به افزایش و بهبود سوخت و ساز بدن خود کمک کنید.
۱۰. کمک به کاهش وزن
سوخت و ساز مناسب بدن معمولاً با بهبود دستگاه گوارش و کاهش وزن همراه است. مصرف دو فنجان چای ماسالا در روز میتواند به کاهش وزن کمک کند. هرچند، بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید.
۱۱. چای ماسالا و قاعدگی
این چای به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی کمک میکند. مواد موجود در این چای تاثیری آرام بخش بر اعصاب و عضلات دارند و خاصیت ضد التهابی آن به کاهش و تسکین درد کمک میکند.
۱۲. چای ماسالا و پیشگیری از دیابت و آلزایمر
ترکیبات موجود در چای ماسالا با افزایش حساسیت انسولین در بدن و همچنین کاهش قند خون میتوانند احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهند. به علاوه دارچین با تحریک و فعالیت سلولهای ذهنی میتواند از بروز بیماریهایی همچون آلزایمر جلوگیری کند.
عوارض جانبی چای ماسالا
اگرچه چای ماسالا فواید بیشماری دارد، اما به یاد داشته باشید که باید آن را در حد اعتدال مصرف کنید. از عوارض چای ماسالا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- مصرف بیش از حد چای ماسالا باعث خواهد شد که کافئین موجود در آن تأثیری منفی بر بدن بگذارد. در نتیجه این موضوع میتواند منجر پماد سوختگی به بیخوابی، حالت تهوع، سرگیجه و بی قراری شود.
- از آنجایی که این چای حاوی ادویههای زیادی است، توصیه میشود زنان باردار از مصرف آن اجتناب کرده یا با پزشک خود مشورت کنند.
- مصرف بیش از حد چای ماسالا ممکن است منجر به عدم تعادل هورمون در بدن شود.
- افراد مبتلا به اختلالات گوارشی شدید بهتر است قبل از مصرف چای با پزشک خود مشورت کنند.
- اگر از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنید، مصرف زیاد چای ماسالا میتواند اثرات دارو را کاهش دهد.
- اگر به خاطر دیابت و کلسترول تحت درمان هستید، بهتر است پیش از مصرف چای با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بدانید: مصرف قرص کافئین چه فواید و مضراتی به دنبال دارد؟
سه روش و طرز تهیه چای ماسالا
بسته به ذائقه فرد، چای ماسالا را میتوان به روشهای مختلفی تهیه کرد. در ادامه به چند روش برای تهیه چای ماسالا اشاره خواهیم کرد.
۱) طرز تهیه چای ماسالای سنتی
مواد لازم برای تهیه این چای عبارتند از:
- ۵ عدد هل سبز
- ۱ عدد چوب دارچین
- ۴ قاشق چایخوری شکر
- ۱ فنجان شیر
- ۱ دانه فلفل سیاه
- ۴ عدد میخک
- ۲ قاشق چایخوری چای سیاه
- ۱ قاشق چایخوری پودر زنجبیل
- ۱/۲ قاشق غذاخوری برگ چای سبز
دستورالعمل:
۱. ابتدا تمام ادویهها را درون مخلوط کن ریخته و آنها را پودر کنید.
۲. یک ماهیتابه را روی شعله متوسط گذاشته و آب را درون آن بریزید. زمانی که آب به جوش آمد، چای سیاه، برگهای چای سبز و پودر ماسالا را به آن اضافه کنید.
۳. پس از یک دقیقه، شکر را اضافه کرده و بگذارید چای به مدت ۴ الی ۵ دقیقه بجوشد.
۴. در آخر، پودر زنجبیل و شیر را اضافه کنید. سپس بگذارید بجوشد تا زمانی که شیر شروع به بالا آمدن کند.
۵. سپس شعله را کم کرده و کمی زنجبیل تازهی رنده شده را به آن اضافه کنید. در ماهیتابه را گذاشته و بگذارید به مدت چند دقیقه آهسته بجوشد.
۶. در پایان، از چای داغ خود لذت ببرید.
۲. یک ماهیتابه را روی شعله متوسط گذاشته و آب را درون آن بریزید. زمانی که آب به جوش آمد، چای سیاه، برگهای چای سبز و پودر ماسالا را به آن اضافه کنید.
۳. پس از یک دقیقه، شکر را اضافه کرده و بگذارید چای به مدت ۴ الی ۵ دقیقه بجوشد.
۴. در آخر، پودر زنجبیل و شیر را اضافه کنید. سپس بگذارید بجوشد تا زمانی که شیر شروع به بالا آمدن کند.
۵. سپس شعله را کم کرده و کمی زنجبیل تازهی رنده شده را به آن اضافه کنید. در ماهیتابه را گذاشته و بگذارید به مدت چند دقیقه آهسته بجوشد.
۶. در پایان، از چای داغ خود لذت ببرید.
۲) خرید قطره فروزومال تهیه چای ماسالا با بادیان ختایی
مواد لازم برای تهیه این چای عبارتند از:
- میخک
- هل
- دارچین
- بادیان ختایی
- آب
- برگ چای
- شکر
- شیر
دستورالعمل:
۱. درون یک تابه، به اندازه برابر میخک، دارچین، هل و بادیان ختایی ریخته و آنها را تفت دهید.
۲. سپس مواد برشته شده را درون مخلوط کن ریخته و آنها را پودر کنید.
۳. درون یک ماهیتابه پر از آب جوش، پودر آماده شده را به همراه دیگر مواد اضافه کنید.
۴. مواد را هم زده و بگذارید ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشند. در پایان، از چای داغ خود لذت ببرید.
۲. سپس مواد برشته شده را درون مخلوط کن ریخته و آنها را پودر کنید.
۳. درون یک ماهیتابه پر از آب جوش، پودر آماده شده را به همراه دیگر مواد اضافه کنید.
۴. مواد را هم زده و بگذارید ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشند. در پایان، از چای داغ خود لذت ببرید.
۳) چای ماسالا با علف لیمو و برگ ریحان
مواد لازم برای تهیه این چای عبارتند از:
-
۵ قاشق غذاخوری پودر زنجبیل
-
۴ قاشق غذاخوری هل سبز
-
۱ فنجان علف لیمو
-
۱ قاشق غذاخوری میخک
-
۱/۲ فنجان برگ ریحان
-
۲ عدد چوب دارچین
- ۲ قاشق چایخوری چای سیاه
دستورالعمل:
۱. تمام مواد را درون یک ماهیتابه پر از آب جوش بریزید.
۲. مواد را هم زده و بگذارید ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشند.
۳. سپس چای را از صافی رد کرده و آن را با خامه زده شده میل کنید.
۲. مواد را هم زده و بگذارید ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشند.
۳. سپس چای را از صافی رد کرده و آن را با خامه زده شده میل کنید.
کلام آخر
هندیها چای ماسالا را اکسیر حیات میدانند. به طور کلی میتوان گفت که مصرف منظم چای ماسالا میتواند به بهبود هضم غذا، قند خون و سلامت عمومی بدن کمک کند. شما تا به حال چای ماسالا را مصرف کردهاید؟ لطفا نظرات و پرسشهای خود را درباره این مقاله با ما و دیگر مخاطبان دکتر زخمبه کرم رژودرم اشتراک بگذارید. همچنین پیشنهاد میکنیم مطالب «خواص چای سبز» و «خواص چای سیاه» را نیز در سایت دکتر زخمبخوانید.
برگرفته از: www.lybrate.com