خوراكي براى قد بلند كردن كودكان
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مصرف شیر گفت: شیر یکی
به گزارش ، دکتر ضیاالدین مظهری؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه درمان زخم سگ در خانه
علوم پزشکی ایران درباره مصرف شیر گفت: به طور متوسط بدن ما به ۸۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارد. وقتی یک لیوان شیر می نوشیم به اندازه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم کلسیم وارد بدن می شود.
او با اشاره به کاهش مصرف شیر در کشور، افزود: برای علاقمند کردن کودکان به مصرف شیر می توانیم شیر را به صورت مخلوط با بستنی یا با آبمیوه به کودک بدهیم. مصرف شیر به همراه بادام پوست کنده و آسیاب شده باعث افزایش سرعت رشد قدی کودکان می شود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه درد پشت آرنج مصرف شیر می تواند آرامش شبانه ای را در افراد ایجاد کند، گفت: به بیماران بدخواب توصیه می کنیم برای خواب آرام شبانه، شیر را به همراه، سیب یا موز، خرما یا عسل مصرف کنند.
او ادامه داد: مصرف نصف لیوان شیر به همراه یک عدد سیب در شب، علاوه بر اینکه اثر تصفیه ای در بدن دارد، برای افرادی که دچار خواب ناآرام هستند، خوابآور است.
دکتر مظهری گفت: مصرف شیر به همراه خرما ارزش غذایی آن را بالا می برد. خرما به عنوان یک منبع قندی بسیار ارزشمند حاوی منیزیم و آهن ماموپلاستي و دوره نقاهت عمل نیز است که هم برای خونسازی و هم برای رفع گرفتگی عضلات مفید است.
او افزود: موز منبع خوبی از ویتامینهای C، A، ویتامینهای گروه B، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است و مصرف شیر به همراه این میوه باعث بالا رفتن ارزش غذایی این نوشیدنی می شود.
این متخصص تغذیه گفت: شیر و عسل در صورتی که عسل طبیعی باشد یک درمان بسیار مفیدی برای بسیاری از بیماری ها است. عسل طبیعی با هر مواد غذایی که مخلوط شود می تواند برای درمان بیماری ها به کار رود. شیر و عسل در درمان سرماخوردگی بسیار اثربخش است.
او گفت: افرادی که شیر را تحمل نمی کنند و حساسیت به لاکتوز شیر دارند، می توانند شیر را به صورت شیربرنج یا فرنی استفاده کنند که تحمل لاکتوز را برای آنها آسان تر کند.
دکتر مظهری خاطرنشان کرد: مادران شیرده باید حتما از منابع حاوی کلسیم از جمله شیر در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند چون به همراه شیری که به نوزاد خود می دهند کلسیم و ویتامین های گروه ب کمپلکس یا B۲ از طریق شیر به بچه منتقل می شود و عدم استفاده از تغذیه مناسب در دوران شیردهی باعث می شود زنانی که زایمان پی در پی می کنند و بچه شیر می دهند زودتر به آرتروز و پوکی استخوان دچار شوند.
او گفت: همه چیز باید در حد متعادل مصرف شود اگر شیر در دسترس نبود افراد می توانند از خانواده کلم های پخته یا کنجد یا از شیربادام یا شیرسویا استفاده کنند.