دانستنی های رژیم خستگی آدرنال
رژیم خستگی آدرنال یک رویکرد مبتنی بر غذا برای بهبود استرس
به گزارش به نقل از هلث لاین، رژیم خستگی آدرنال باعث ایجاد موارد زیر می شود:
عملکرد مناسب غدد فوق کلیوی
فشار خون سالم
افزایش مواد مغذی سالم در بدن
بهبود بخشیدن سطح استرس
این رژیم غذایی شبیه اغلب رژیم های غذایی متعادل است که به طور کلی شامل موارد زیر می شود:
غذاهای پر پروتئین
سبزیجات
غلات کامل
هدف این رژیم غذایی این است که سطح انرژی خود را به طور طبیعی افزایش دهید تا مواد مغذی ذخیره شده را بسوزانید. رژیم خستگی آدرنال هنوز در حال آزمایش و تحقیق است زیرا پزشکان همچنان در حال تحقیق و بررسی پیرامون خستگی آدرنال هستند، اما اثبات شده است داشتن یک رژیم غذایی سالم و پیش گرفتن یک سبک زندگی خرید پانسمان سالم از نظر جسمی و روحی در فرد احساس بهتری ایجاد می کند.
خستگی آدرنال چیست؟
خستگی آدرنال در نتیجه استرس مزمن و نارسایی آدرنال رخ می دهد. غدد فوق کلیوی وظیفه تولید کورتیزول، هورمونی که به تنظیم فشار خون کمک می کند را بر عهده دارند. هنگامی که استرس دارید غدد فوق کلیوی کورتیزول آزاد می کنند که این هورمون به کاهش سرعت سیستم ایمنی بدن و تغییر فشار خون پاسخ می دهد.
هنگامی که دچار استرس یا اضطراب مزمن می شوید احتمال می رود غدد فوق کلیوی به اندازه کافی کورتیزول تولید نکنند که به این نارسایی غدد فوق کلیوی گفته می شود که توسط پزشک تشخیص داده می شود. برخی از پزشکان معتقدند استرس مزمن و نارسایی غده فوق کلیه باعث خستگی کلیه ها می شوند.
علائم خستگی آدرنال
برخی از علائم رایج خستگی آدرنال عبارتند از:
عصبی بودن
خستگی مزمن
مسائل گوارشی
بدن درد
سبکی سر
فشار خون پایین
کاهش وزن
ریزش عفونت بدن مو
خستگی غده فوق کلیه نیز با نارسایی آدرنال همراه است. علائم نارسایی آدرنال عبارتند از:
خستگی مزمن
از دست دادن اشتها
دل درد
ضعف عضلانی
کاهش وزن بدون دلیل
در موارد شدیدتر نارسایی آدرنال ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنید:
افسردگی
حالت تهوع
استفراغ
اسهال
فشار خون پایین
هایپرپیگمنتیشن یا تیرگی یا لکه های پوستی
غذاهایی که باید از مصرف آنها اجتناب کنید
اگر تصمیم دارید یک رژیم غذایی مناسب برای کلیه های خود را دنبال کنید پزشکان توصیه می کنند غذاها و نوشیدنی های سرشار از قند تصفیه شده، فرآوری شده و چربی های ناسالم را محدود و در عین حال قند خون خود را نیز کنترل کنید. برخی از غذاهای ممنوعه برای جلوگیری از بروز این بیماری عبارتند از:
شکر استومی چیست سفید
آرد سفید
الکل
کافئین
جوش شیرین
غذای سرخ شده
غذای فرآوری شده
فست فود
شیرین کننده های مصنوعی
زمان بندی وعده های غذایی نیز بسیار مهم است زیرا به تنظیم قند خون و حمایت از غدد فوق کلیوی کمک می کند. به خوردن صبحانه و خوردن منظم در طول روز به فرد کمک می کند. حذف وعده صبحانه و ناهار بدن را مجبور به سوزاندن مواد مغذی ذخیره شده می کند و سطح انرژی را کاهش می دهد. اگر وعده های غذایی خود را به صورت منظم و متعادل زمان بندی کنید و میان وعده های سالمی بخورید می توانید انرژی و سطح کورتیزول خود را در طول روز حفظ کنید.
خوردن چه غذاهایی مفید است؟
یک رژیم غذایی متعادل بهترین راه برای حفظ سلامت بدن و تنظیم سطح قند خون است. پزشکان رعایت اعتدال در مصرف پروتئین، چربی های سالم و کربوهیدرات های با کیفیت بالا و مواد مغذی را توصیه می کنند. مصرف سبزیجات خود را برای دریافت مقدار لازم ویتامین و مواد معدنی افزایش دهید، همچنین برای کمک به حمایت از غدد فوق کلیوی سالم از مواد غذایی حاوی ویتامین C، ویتامین های گروه B (به ویژه B5 و B6) و منیزیم استفاده کنید. برخی از غذاهایی که می توانید در رژیم خستگی آدرنال بگنجانید شامل موارد زیر است:
گوشت لخم یا کم چرب
ماهی
تخم مرغ
حبوبات
آجیل
سبزیجات برگ دار و رنگارنگ
غلات کامل
لبنیات
میوه های کم قند
نمک دریا در حد اعتدال
چربی های سالم مانند روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن انگور
هیدراته ماندن نیز نکته بسیار مهمی در این رژیم محسوب می شود زیرا کمبود آب بدن می تواند بر میزان استرس تاثیر بگذارد و غدد فوق کلیه را مجبور به تولید کورتیزول کند.
چشم انداز
رژیم خستگی آدرنال در افزایش سطح انرژی و تنظیم فشار خون موفقیت آمیز عمل کرده است زیرا باعث ایجاد عادات غذایی و تغییر سبک زندگی سالم می شود، همچنین این رژیم به محدودیت های عمده ای در رژیم غذایی که می تواند به سلامتی آسیب برساند نیاز ندارد. با این حال، قبل از تغییر در عادات غذایی خود باید با پزشک مشورت کنید. اگر علائم ناخوشایندی را تجربه کردید یا رژیم غذایی باعث تشدید وضعیت شما شد بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
منبع: دکتر زخم