در زمان داشتن اسهال چه غذاهایی مناسب برای حالمان است
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: سوپ
به گزارش ، نسرین علیزاده افزود: در زمان اسهال از جوجه آب پز یا بخارپز استفاده کنید چرا که این نوع طبخ جوجه، قوام ملایم و مناسبی ایجاد میکند و قابلیت هضم پروتئین جوجه را بالا میبرد همچنین مواد مغذی لازم در شرایط اسهال را تامین می کند.
وی بیان کرد: مصرف مشکل عروقی مایعات به ویژه آب در طول روز برای جبران کم آبی بدن در این افراد توصیه میشود و بهتر است مایعات بین وعده های غذایی نوشیده شود و حجم غذا در هر وعده غذایی کاهش یابد.
علیزاده توصیه کرد: در زمان اسهال سیب زمینی آب پز یا بخارپز ساده و نرم شده (پوره) همراه با کمی نمک بدون افزودن روغن و همچنین موز رسیده به دلیل داشتن اسپری پرونتوسان املاح مفید به ویژه پتاسیم و مواد پره بیوتیکی مصرف شود.
وی با اشاره به این که سس سیب، سیب پخته و کمپوت سیب بدون شکر فواید زیادی از لحاظ تامین مواد مغذی و ایجاد احساس بهتری در زمان اسهال دارد، افزود: البته در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر، مصرف کمپوت سیب توصیه نمی شود.
علیزاده شرکت وارد کننده بی بران در زمان اسهال، مصرف نان سفید را بهتر از نان سبوس دار، نان کامل و نان قهوه ای خواند و گفت: البته در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر لازم است نان و فاقد گلوتن مصرف شود.
وی خاطرنشان کرد: برنج سفید به راحتی در دستگاه گوارش هضم شده و به روده های پرکار در زمان اسهال استراحت میدهد همچنین برنج، سبب قوام دهی به مدفوع شل نیز می شود.
علیزاده تاکید داشت: در شرایطی که اسهال با رعایت توصیه های غذایی ذکر شده بهتر نشد حتی بدتر شد و یا بیش از ۵ تا ۷ روز طول کشید و یا خون خون در مدفوع مشاهده شد لازم است فرد سریعاً به پزشک مراجعه کند تا وضعیت فرد مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و در صورت نیاز درمان ویژه برای فرد لحاظ شود.