درمان افسردگی با طب سنتی
یک متخصص طب سنتی گفت: افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی است که به کمک برخی راهکارها
به گزارش : ژاله علی اصل ممقانی متخصص طب سنتی درباره افسردگی اظهار کرد: افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی است که با خلق افسرده، از دست دادن علاقه یا لذت، احساس گناه یا عزت نفس پایین، خواب آشفته، تغییرات اشتها، کاهش انرژی و تمرکز همراه است؛ با شروع فصل پاییز، کوتاه شدن روزها و کاهش مقدار نور خورشید، میزان ابتلا به بیماریهای عصبی به ویژه افسردگی افزایش پیدا میکند.
مبتلایان به افسردگی دور این مواد غذایی را خط بکشند
او بیان کرد: مبتلایان به افسردگی باید از مصرف مواد غذایی مانند گوشت گاو، قارچ، عدس، غذاهای کنسروی و فریز شده، سوسیس، کالباس و پیتزا، حلیم، کله پاچه، سالاد الویه، سس مایونز، ترشی، سیر و پیاز خام، بادمجان، تره، غذاهای تند، شور و ترش پرهیز کنند؛ این افراد نباید به مدت طولانی گرسنه بمانند یا احساس تشنگی کنند؛ پرهیز از پُرخوری و درهم خوری (چند غذا را با هم در یک وعده میل کردن) و کم خوابی هم در اشخاص دچار افسردگی ضروری است.
مواد غذایی مفید برای وعده صبحانه مبتلایان به افسردگی
علی اصل ممقانی افزود: مبتلایان به افسردگی پانسمان نقره برای سوختگی برای صبحانه میتوانند کره محلی را به همراه مربای بِه، سیب، گلابی، بالنگ، بهار نارنج، انجیر، پوست پسته و گل سرخ میل کنند، مصرف شیره انگور به تنهایی یا همراه با شیر هم برای این افراد مفید است، این اشخاص همچنین میتوانند فرنی تهیه شده با شیره انگور را هم میل کنند، مصرف تخم مرغ به ویژه زرده آن به شکل نیمرو یا عسلی هفتهای ۴ تا ۶ عدد برای مبتلایان به افسردگی مناسب است.
این متخصص طب سنتی تأکید کرد: افراد دچار افسردگی در وعده ناهار و شام میتوانند گوشت گوسفند به ویژه بره، جوجه و ماهی تازه کوچک را میل کنند، آبگوشت تهیه شده با گوشت بره یا جوجه، زرشک پلو، آشهای آلو، تمبر هندی و انار و خورشهای آلو بِه یا آلو اسفناج هم از دیگر گزینههای غذایی مناسب برای وعده ناهار و شام مبتلایان به افسردگی است.
میان وعدههای مناسب برای مبتلایان به افسردگی
او تصریح کرد: ترکیب آب سیب به همراه عرق بیدمشک و گلاب برای مبتلایان به افسردگی مفید است، برای تهیه این ترکیب افراد باید یک سوم لیوان از هر یک از این مواد را با هم مخلوط کنند.
مصرف کمپوت سیب هم به افراد دچار افسردگی پیشنهاد میشود، برای تهیه کمپوت سیب افراد باید سیب شیرین و رسیده را پوست بکنند سپس هسته آنها را جدا کنند، آنها را داخل قابلمه بریزند و کمی آب و شکر یا نبات به پیکو اسمیت اند نفیو محتویات درون قابلمه اضافه کنند، قابلمه را روی حرارت بگذارند تا مواد درون آن به خوبی بپزد، سپس کمی هل، زعفران، دارچین و گلاب به سیبهای پخته شده اضافه کنند، پس از خُنک شدن کمپوت سیب، آن را داخل یخچال یا محیط خُنک نگهداری کنند و روزانه یک تا ۲ پیاله از آن را مصرف کنند.
علی اصل ممقانی گفت: از خوراکیهای مناسب برای مبتلایان به افسردگی میتوان به سیب رسیده و شیرین، گلابی رسیده، توت سفید، انگور شیرین، انجیر، انار شیرین و ملس، آناناس، کدو، اسفناج، کاهو، چغندر، گشنیز، ماش و نخود اشاره کرد.
این متخصص طب سنتی اظهار کرد: نوشیدن شربتهای گلاب، بیدمشک، گلاب و زعفران، آبلیمو، سکنجبین و ماءالشعیر طبی برای افراد دچار افسردگی مفید است؛ از خوراکیهای مناسب برای این افراد میتوان به زعفران، دارچین، هل، تخم گشنیز و مغز بادام شیرین خام اشاره کرد.
او بیان کرد: یبوست افسردگی را تشدید میکند، بنابراین مبتلایان به یبوست برای رفع این مشکل باید آش طبی را در وعدههای ناهار و شام به مدت ۳ روز مصرف کنند، برای تهیه این آش افراد باید آبِ گوشت یا مرغ را به همراه برنج ایرانی با بلغور گندم یا جو و سبزیهایی مانند گشنیز، اسفناج، جعفری، تره و آلوبخارا یا تمبر هندی و پیاز با هم مخلوط کنند و بگذارند این مواد به خوبی بپزد، در آخر نمک، پانسمان کل اکتیو زردچوبه، دارچین، زعفران و تخم گشنیز را به آش اضافه کنند و پس از گذشت این ۳ روز هر هفته ۱ یا ۲ بار این آش را میل کنند.
علی اصل ممقانی افزود: مبتلایان به یبوست برای برطرف شدن مشکلشان باید صبح ناشتا ترکیب خاکشیر را به همراه آب جوش، گلاب و کمی نبات یا شکر قهوهای میل کنند، برای تهیه این مخلوط افراد باید یک قاشق غذاخوری خاکشیر، یک استکان آب جوش و کمی نبات یا شکر قهوهای را با هم مخلوط و سپس ۱۰ دقیقه صبر کنند تا این ترکیب ولرم شود، پس از ولرم شدن ۲ قاشق غذاخوری گلاب را به آن اضافه و میل کنند.
این متخصص طب سنتی تأکید کرد: ماساژ شکم با روغن زیتون در جهت عقربههای ساعت روزانه ۲ تا ۳ بار هر بار ۲۰ تا ۳۰ مرتبه هم به رفع یبوست کمک میکند، افراد بهتر است این ماساژ را یک تا ۲ ساعت پس از مصرف غذا انجام دهند.
او تصریح کرد: مبتلایان به افسردگی که با اختلال خواب مواجه هستند برای رفع مشکلشان میتوانند شبها قبل از خواب یک تا ۲ قطره روغن بنفشه بادام را در داخل بینی خود بچکانند و پیشانی خود را با یک تا ۲ قطره از این روغن ماساژ دهند.
دمنوشهای مناسب برای مبتلایان به افسردگی
علی اصل ممقانی گفت: از دمنوشهای مناسب برای مبتلایان به افسردگی میتوان به بادرنجبویه، بهار نارنج، گل گاوزبان، بِه، زعفران، بِه با چوب اعصاب دارچین و بهلیمو اشاره کرد.
این متخصص طب سنتی اظهار کرد: چیزهایی که افراد میبینند، میشنوند، استشمام یا حتی لمس میکنند بر روان افراد اثر میگذارند، مبتلایان به افسردگی باید محیط زندگی خود را از نظر میزان نور و رنگ تنظیم کنند، نوع اتاق باید مناسب بوده و در طول روز افراد باید سعی کرده که از نور طبیعی استفاده کنند.
او بیان کرد: رنگ لباس و اتاق و دکوراسیون محیط اطراف بر روان افراد اثری زیاد میگذارد، از رنگهای مناسب برای مبتلایان به افسردگی میتوان به رنگ سبز، آبی آسمانی و زرد اشاره کرد، رنگهای تیره و دلگیر مانند سیاه یا رنگهای محرک مانند قرمز برای این اشخاص چندان مناسب نیست.
علی اصل ممقانی افزود: مبتلایان به افسردگی برای رفع مشکلشان میتوانند از عطرهای مناسب و طبیعی که احساس نشاط و آرامش را برای آنها ایجاد میکند، استفاده کنند، عطرها و ادکلنهای تند و محرک برای این افراد مناسب نیست، استشمام بوی گلاب هم بسیار آرامبخش است.
او تأکید کرد: مبتلایان به افسردگی باید از موسیقیهای آرامبخش استفاده کنند، بهترین موسیقی صدای طبیعت است، به طور کلی صداهای آب، آبشار، نسیم و پرندگان برای انسان بسیار دلنشین هستند.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: دیدن آب، گل، درختان و رنگ سبز طبیعت برای مبتلایان به افسردگی مفید است، بنابراین این نمایندگی شرکت لوهمن روشه اشخاص باید سعی کنند آخر هفته و روزهای تعطیل به دامان طبیعت بروند و ساعتهایی از روز را آنجا سپری کنند.
علی اصل ممقانی یادآوری کرد: سنگها تشعشعاتی دارند که بر انسان اثر میگذارند، سنگهای عقیق و فیروزه برای تقویت گوارش و اعصاب بسیار مفید هستند، هر چه میزان تماس بدن با این سنگها بیشتر باشد، اثربخشی این سنگها بیشتر است.
منبع: باشگاه خبرنگاران