درمان سریع اسم به روشهای خانگی
تنفس عمیق موجب ورود مقدار بیشتری از اکسیژن به شش ها می شود و درنتیجه اثر انقباض
به گزارش : آسم یک واژه یونانی و به معنای “مشکل در تنفس” است. آن یک بیماری التهابی رایج مزمن مجاری هوایی است که فرد را دچار خس خس، سرفه و تنگی نفس می کند. چگونه میتوان به درمان آسم کمک کرد؟
حملات آسم اغلب وقتی مجرای تنفسی در معرض آلرژی زاها، دود سیگار، هوای آلوده، عطرها، رطوبت و یا هوای گرم، اضطراب و یا تمرینات ورزشی، قرار می گیرد، رخ می دهد.
در حال حاضر، درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما می توان آن را با دارو کنترل کرد.
همچنین یکسری درمان های خانگی نیز وجود دارد که با استفاده از آنها می توان به فرد مبتلا به آسم کمک کرد و جلوی حملات مکرر و تشدید این بیماری را گرفت. در پماد نیکا این مقاله روش های خانگی درمان این بیماری آورده شده است.
تنفس عمیق
تنفس عمیق موجب ورود مقدار بیشتری از اکسیژن به شش ها می شود و درنتیجه اثر انقباض ایجاد شده به وسیله آسم را از بین می برد. معمولا افراد بسیار کوتاه نفس می کشند و به همین دلیل بخش زیادی از هوا در شش هایشان باقی می ماند.
در نتیجه در تنفس بعدی، هنگام دم، فضای کمی برای ورود هوای تازه به درون شش ها وجود دارد و این اندام بدون اکسیژن باقی می ماند. اما هنگام تنفس عمیق تمام هوای موجود در شش ها به بیرون رانده شده و شش ها کاملا تخلیه می شوند. سپس مقدار زیادی هوای تازه وارد شش ها می شود.
انواع متفاوتی تنفس عمیق وجود دارد که البته محبوب ترین آنها تنفس عمیق پرانایاما می باشد. در این نوع تنفس، 7 برابر تنفس معمولی اکسیژن به ریه ها فرستاده می شود.
روزه و ورزش
هفته ای یکبار روزه گرفتن از علایم آسم می کاهد. همچنین تنفس در هوای تازه، انجام دادن تمرینات ورزشی و حفظ بدن در وضعیت سالم، جلوی حملات آسم را می گیرد.
ماساژ
ماساژ بیماری صرع قفسه سینه با روغن خردل انقباض های موجود را برطرف کرده و از حملات آسمی می کاهد.
بهداشت
تمیزی و بهداشت محیط زندگی در کاهش علایم آسم بسیار موثر است. رختخواب و ملافه های تمیز، حوله اختصاصی و دیگر لوازم مورد استفاده روزانه تا حد زیادی از حملات آسم می کاهد. دوری از گرد و غبار، حشرات، حیوانات خانگی، گیاهان و بوی عطرها، گل ها یا اسپری های شیمیایی نیز در درمان آسم موثر است.
خوراکی های مناسب درمان آسم
انجیر
3 یا 4 عدد انجیر خشک را پس از اینکه آنها را شستید، در یک ظرف آب گرم به مدت یک شب قرار دهید. سپس آن را میل کنید. انجیر، نقش مهمی در کاهش علایم مختلف آسم دارد و می تواند درمان خوبی برای حملات آسم باشد.
لیموترش
مصرف یک لیوان آب به همراه آب یک لیموترش پس از وعده های غذایی در درمان حملات آسم موثر است. لیموترش می تواند میکروب هایی را که در مخاط زیر مجراهای هوایی وجود دارند را از بین ببرد و در عین حال ضدعفونی کننده خوبی است.
آمله یا انگور فرنگی هندی
این میوه می تواند حملات پماد افسنتین آسم را از میان بردارد. مخلوط 5 گرم از این میوه با یک قاشق غذاخوری عسل بسیار ایده آل است. مصرف این تونیک دارویی هر صبح، به مدت شش ماه، می تواند علایم آسم را از بین ببرد.
خیار چنبر تلخ
مصرف این میوه به همراه سبزی ریحان مقدس- tulsi- یا عسل به مدت یک ماه، شب ها، برای درمان علایم آسم موثر است. همچنین این ترکیب ضدعفونی کننده ای قوی است.
برگ های درخت گز روغنی
با جوشاندن چند عدد برگ درخت گز روغنی در 180 میلی لیترآب جوش به مدت 5 دقیقه، ترکیبی عالی برای درمان آسم آماده می شود. معمولا برای طعم دار کردن این نوشیدنی کمی آب لیموترش به آن می افزایند.
سیر
جوشاندن چند عدد حبه سیر در 30 میلی لیتر شیر، جلوی شروع علایم بیماری آسم را می گیرد. همچنین نوشیدن مخلوط زنجبیل به همراه دو حبه سیر خرد شده، صبح و عصر، بسیار موثر است.
زنجبیل
با مخلوط کردن یک قاشق چایخوری و یک فنجان جوشانده شنبلیله و عسل، نوعی نوشیدنی خلط آور (اکسپکتورانت) درست می شود. از این نوشیدنی روزی دوبار باید مصرف شود تا شاهد نتیجه خوب آن بود.
زردچوبه
افزودن یک قاشق چایخوری زردچوبه به یک لیوان آب، نه تنها برای معده خالی خوب است، بلکه می تواند از مقدار مخاط کاسته و علایم آسم را برطرف نماید.
شیرین بیان
این گیاه ضدویروس و ضدالتهاب بسیار قدرتمندی است و در کاهش علایم آسم نقش موثری دارد.
قارچ ری شی
از این نوع قارچ برای تقویت سیستم ایمنی، درمان عفونت های ویروسی مانند آنفلوآنزا و اختلالات ریوی مانند آسم و برونشیت استفاده می شود.
دارچین
مصرف مخلوط 1/2 قاشق چایخوری پودر دارچین و یک قاشق چایخوری عسل، شب ها پیش از خواب، علایم آسم را برطرف می کند.
عسل
مصرف یک لیوان آب داغ و یک قاشق چایخوری عسل، قبل از خواب، در برطرف کردن تجمع مخاط و کاهش علایم آسم بسیار موثر است.
گلرنگ
این گیاه از حملات آسمی پیشگیری می کند. مصرف مخلوط یک قاشق چایخوری پودر دانه گلرنگ و یک قاشق غذاخوری عسل، 1 تا 2 بار در روز، برای درمان علایم آسم مفید است.
رژیم غذایی
فرد مبتلا به بیماری آسم باید از رژیم غذایی سرشار از میوه های تازه، دانه ها، سبزیجات سبز و جوانه ها تبعیت کند. او باید از مصرف برنج، عدس، کشک، شکر، غذاهای سرخ شده، قهوه، چای، انواع سس ها، نوشابه ها، غذاهای فرآوری شده، نمک، فلفل و ترشی پرهیز کند.
منبع: زندگی آنلاین