راهکار هایی جهت کمتر دچار شدن آلزایمر
متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان دکترشریعتی فسا گفت: اگر یکی از اعضای
به گزارش ، دکتر کاوه کاشانی گفت: اختلال حافظه، اختلال در انجام وظایف کیسه استومی ایکس مد روزمره، تغییر در خلق و خو و گم کردن زمان و مکان، اختلال در گفتار، اختلال در قضاوت، اختلال در تفکر، جا گذاشتن وسایل، از دست دادن یا کاهش انگیزه زندگی و تغییرات شخصیتی از علایم هشداردهنده بیماری آلزایمر هستند.
وی با بیان اینکه ممکن است تنها علامت مورد توجه آلزایمر در مراحل ابتدایی، فراموشی و یا گیجی خفیف باشد، اضافه کرد: آلزایمر توانایی مغز را برای تفسیر آنچه فرد می بیند مختل می کند و به طور کل فهم وقایع اطراف را با مشکل مواجه می سازد و در نتیجه بیماران ممکن است عسل پزشکی حتی در محیط های آشنا نیز گم شوند.
متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان دکتر شریعتی فسا با بیان اینکه آلزایمر باعث اختلال در توانایی تمرکز و تفکر به خصوص در مفاهیم انتزاعی مانند اعداد می شود، ادامه داد: بیماران ممکن است در مدیریت مالی، تنظیم یادداشت ها و صورتحساب ها و پرداخت بموقع آنها با مشکل مواجه شوند، حتی با پیشرفت این اختلال ممکن است توانایی فرد برای فهم و محاسبه اعداد با مشکل مواجه شود.
دکترکاشانی گفت: افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است عبارات و سوالات خود را بارها و بارها تکرار کنند و متوجه نباشند که قبلا آن سوال را پرسیده اند، اگر مراقبت از یکی از اعضای خانواده که دچار این بیماری است را به عهده دارید، از دیگران درخواست کمک کنید تا بتوانید به خود استراحت دهید همچنین می توانید برخی از مشکلات بیمار را با اجرای بعضی کارها کاهش دهید مانند تکرار ، برای بیمارانی که مشکلی در حافظه دارند شاید یادآوری مکرر کمک کننده باشد.
وی با بیان اینکه سرعت پیشرفت علائم در افراد مختلف متفاوت است، اظهار کرد: ممکن است خود بیمار هیچ مشکلی احساس نکند و خانواده، دوستان نزدیک یا همکاران این تغییرات را حس کنند. در واقع آلزایمر در کسانی که تا سالمندی به کار روزانه خود ادامه می دهند شیوع و شدت کمتری دارد.
به گفته این متخصص افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است فراموش کنند که غذا بخورند یا علاقه ای برای تهیه غذا نداشته باشند و یا قادر نباشند غذایی تهیه کنند که ترکیب سالمی داشته باشد، همچنین ممکن است فراموش کنند که به اندازه کافی مایعات بنوشند که این امر می تواند منجر به بی آب شدن بدن و ایجاد یبوست شود.
بیماری آلزایمر یا فراموشی یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل میرود و با گذشت زمان بیشتر خاطرات به خصوص حافظه از یاد می رود و سیر از دست دادن حافظه در این بیماری از بازیابی اطلاعاتی شروع می شود که بیمار اخیرا یاد گرفته است.