رشد ۳۰۰ درصدی بیماری کرونا در مشهد
معاون
ایرج حریرچی جمعه شب در حاشیه نشست با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت وگو با خبرنگاران افزود: ۲۰ درصد بیماران کووید ۱۹ بستری در مراکز درمانی مشهد را مسافران و افراد غیربومی تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: بنا بر لزوم و برنامه ریزی انجام شده از فردا چهارم مرداد نماینده ویژه وزیر بهداشت به همراه پنج نفر از مدیران ارشد وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مستقر خواهند شد.
معاون وزیر بهداشت بر لزوم حیاتی پیوستن یکایک ایرانیان به “پویش و جنبش مردمی استفاده از ماسک” تاکید و بیان کرد: تمامی مردم نوعدوست کشورمان می توانند در این شرایط با “نذر ماسک” گامی موثر در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بردارند.
وی همچنین به مناسبتهای مذهبی پیش رو اشاره و بیان کرد: در شرایط فعلی مردم کشورمان می توانند نذورات خود را به تامین و توزیع ماسک اختصاص دهند.
حریرچی در ادامه، وزارت بهداشت را مهمترین کرم رژودرم خریدار تولیدات شرکتهای دانش بنیان در کشور توصیف و بیان کرد: هر وسیله و تجهیزات پزشکی که برابر با استانداردهای لازم از طریق این شرکتها تامین شود، واردات نمونه مشابه آن به کشور قطع خواهد شد.
وی همچنین گفت: کمبود دستگاه سی.تی.اسکن به یک مشکل جهانی تبدیل شده اما با وجود مشکلات ناشی از تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، تعدادی سی.تی.اسکن تامین و در مناطق مختلف کشور توزیع شده است.
معاون کل وزیر بهداشت در خصوص تامین دستگاه اکسیژن ساز و تانکر اکسیژن هم اظهار داشت: این دستگاه با توجه به هر دقیقه نیاز بیماران مبتلا به ویروس کرونا به ۹ الی ۱۲ لیتر اکسیژن، یک ابزار بسیار مهم و ضروری است.
وی افزود: ایران در تولید دستگاه اکسیژن ساز به خودکفایی رسیده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به مشهد از روند ارائه خدمات به مراجعان در اورژانس بیمارستان قائم (عج) این شهر نیز بازدید کرد.
۸۰ درصد از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، سبزوار، تربت حیدریه، تربت جام و نیشابور خدمات رسانی می شوند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر خدمات رسانی به کلانشهر مشهد، ۱۳ شهرستان دیگر استان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد.
طبق اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش درمان سوختگی با آب جوش پزشکی، تاکنون ۲۸۶ هزار و ۵۲۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۱۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۵ هزار و ۲۸۹ نفر رسیده است.
خوشبختانه تاکنون ۲۴۹ هزار و ۲۱۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
کرونا فعلا درمان قطعی ندارد
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری: هر روز چندین خبر درباره کشف داروی کرونا منتشر میشود، اما هیچ یک از آنها درمان کننده قطعی نیستند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: داروهای رمدسیویر و ریتوناویر برای بیماران بخش ویژه قابل استفاده نیستند.
محدودیت های کرونایی در البرز یک هفته دیگر تمدید شد
محدودیت های کرونایی در البرز باتوجه به شیوع کرونا یک هفته دیگر تمدید شد.
نورمحمد فردی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونای البرز گفت: محدودیت های کرونایی در البرز باتوجه به شیوع کرونا از امروز تا پایان هفته جاری تمدید شد.
او افزود: این محدودیت ها شامل تعطیلی دانشگاه ها، مدارس، مدارس شبانه روزی، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و لوزالمعده حرفه ای، زبانسراها و سایر آموزشگاهها و کتابخانهها، استخرهای سرپوشیده، سینما، تئاتر، مراکز مشابه، موزه و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی می شود.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونای البرز گفت: فعالیت مساجد و مصلیها، برگزاری هر گونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، باشگاههای ورزشی و ورزشهای دربرخورد از جمله کشتی و کاراته، کافه، قهوه خانه و چایخانه، باغ وحش و شهربازیها، مراکز تفریحی، آبی، استخرهای سرپوشیده، باشگاههای بدنسازی و برگزاری نماز جمعه نیز مشمول محدودیت های یادشده می شود.
قم در شرایط هشدار شیوع مجدد کرونا قرار دارد
مدیرکل مدیریت بحران استان قم گفت: قم در مرز هشدار پیرامون شیوع مجدد کرونا قرار دارد و اگر تعداد بیماران و فوتیها افزایش یابد مجبور به اعمال مجدد محدودیتها هستیم.
محسن اروجی با اشاره به آخرین وضعیت استان قم در زمینه ویروس کرونا اظهار داشت: استان قم در مرز هشدار پیرامون شیوع مجدد کرونا قرار دارد و با توجه به افزایش ابتلا به بیماری باید اقدامات اساسی در عرصه اطلاعرسانی، آگاهیبخشی و فرهنگسازی اتفاق بیفتد.
به گزارش تسنیم، مدیرکل مدیریت بحران استان قم افزود: رسانه نقش کلیدی در فرهنگسازی داشته و تقاضا داریم خبرنگاران و اصحاب رسانه، مسائل مهمی، چون رعایت پروتکلهای بهداشتی بهویژه زدن ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و شستشوی دستها را با روشهای هنرمندانه اطلاعرسانی کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از ماسک همچنان بهترین شیوه در پیشگیری از شیوع کروناست و باید فرهنگ استفاده از ماسک نهادینه شود، تصریح کرد: در این باره نیاز به مشارکت و همراهی مردم و دستگاههای اجرایی داریم تا به وضعیت سفید بازگردیم.
اروجی خاطرنشان کرد: اعمال شرایط سختگیرانه در پیشگیری از وضعیت قرمز کرونا در قم یکی از رویکردهای مهم است وگرنه با افزایش تعداد بیماران، برخی از محدودیتها دوباره عملیاتی میشود.
وی با تأکید بر اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد چگونگی برگزاری مراسمها، تجمعات، همایشها و رعایت پروتکلهای بهداشتی ابلاغیههایی صادر کرده است که بر اساس آن برگزاری سمینارهای دولتی و غیردولتی در مناطق سفید نیز ممنوع است گفت: اصناف همکاری خوبی در رعایت پروتکلها داشتهاند و در چهار هفته اخیر نظارتها بر عملکرد تالارها افزایشیافته و رعایت پروتکلها از ۱۵ به ۷۰ درصد رسیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم عنوان کرد: طبق برخی مستندات و تصاویر، مردم نیز گرایش کمتری برای حضور در مراسمهای برگزار شده در تالارها دارند و بسیاری از مهمانان به دلیل نگرانی از ابتلا به کرونا حاضر نیستند در تالار تردد داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اگر به شرایط قرمز در استان بازگردیم مجبور به تعطیلی بسیاری از اصناف و مراکز هستیم، ابراز کرد: امیدواریم مردم با پایبندی به رعایت پروتکلها اجازه ندهند وضعیت قرمز در قم حاکم شود.
اروجی آخرین وضعیت برگزاری مراسمات عزاداری سیدالشهدا (ع) را موردتوجه قرار داد و افزود: برگزاری مراسمها در محرم و صفر نیز متناسب با شرایط استان و طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار میشود.