شايد فردايي نباشه از امروز تصميم بگير
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اگر تغییر جدی
به گزارش ، دکتر سید محمد جمالیان بیان کرد: موضوع کرونا ویروس بسیار جدی، بحرانی و خطرناک تر از آن چه می باشد که می پنداریم و با توجه به برودت هوا و با افزایش روز افزون بیماری در آینده ای نه چندان دور امکانات درمانی جوابگو نخواهد بود.
وی افزود: در کل استان کول اکتیو مرکزی ۱۲۰ بازرس بهداشتی وجود دارد که وظیفه دارند روزانه ۴ هزار و ۴۶۸ بیمار که در منزل قرنطینه بوده را رصد نمایند و همچنین بازدید و نظارت از اماکن و سازمان ها داشته باشند، اما متاسفانه همکاری خوبی در این زمینه از سایر نهادها وجود ندارد.
متولی سلامت استان مرکزی، با توجه به درگیری روز افزون نسل جوان به این بیماری، تاکید کرد: آمار و ارقام نشان دهنده این است که گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده و این افراد با ورود به خانواده و مبتلا نمودن افراد مسن درگیری های بیشتری را برای گروه سالمند اعصاب رقم میزنند و گاه حتی به فوت این عزیزان منجر می شود.
وی هشدار داد: آمارهای روزانه ای که توسط دانشگاه اعلام می شود کسانی هستند که اندیکاسیون انجام تست آزمایشگاهی داشته و تست آنها مثبت شده است، مردم بدانند افرادی هستند دو یا سه برابر این آمار که ناقلین بی علامت هستند و یا از روش های دیگری به جز تست آزمایشگاهی کرونا، بیماری آنها تشخیص داده شده است که در آمار گنجانده نمی شوند.
دکتر جمالیان اعلام کرد: در حال حاضر ۵۳۵ بیمار بستری در بیمارستان وجود دارد که ۳۳۱ مورد به صورت قطع به کرونا مبتلا هستند و ۲۲۰ مورد مشکوک به نمایندگی شرکت لوهمن روشه کرونا می باشند، ۸۵ بیمار در بخش های ویژه بوده و از این ۸۵ بیمار ۱۹ بیمار به دستگاه ونتیلاتور وصل بوده و ۶۶ بیماری دیگر نیز در شرایط بحرانی به سر می برند.
وی تصریح کرد: این آمار و ارقام به منزله روشن شدن یک زنگ خطر جدی در استان می باشد و می طلبد که مردم نسبت به گذشته دقت بیشتری داشته باشند، حتماً ماسک استفاده نمایند، دست های خود را مرتباً ضدعفونی نموده، فاصله اجتماعی ایمن را مدنظر قرار دهند و به ویژه مراسم های خود را از جمله مراسم های عروسی و عزاداری را لغو نمایند چرا که مکان های پر ازدحام نقاط بسیار مستعدی برای انتشار ویروس کرونا پماد الفا می باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک از برگزاری نمایشگاه ماشین های کلاسیک در دو هفته گذشته در خمین ابراز تاسف کرد و گفت: نتیجه چنین رفتارهای پرخطر و تهدید آمیز در آیندهای بسیار نزدیک مشخص می شود و امروز خمین جزو شهرهای پرخطر اعلام شده است، خواهشمندیم از برگزاری هرگونه مراسم، نمایشگاه، تورهای مسافرتی و… اکیداً اجتناب شود.
دکتر جمالیان در پایان بیان کرد: رضایتمندی که در رعایت پروتکل های بهداشتی و موازین بهداشتی از سوی مردم، سازمان ها، نهادها و… باید وجود داشته باشد، متاسفانه بسیار ناچیز بوده و همچنین نظارت بر اجرای مصوبات در استان بسیار ضعیف است چراکه همان تعداد اقلیتی که در اجرای نکات بهداشتی غفلت می ورزند می توانند قاتل جان و سلامتی بقیه شهروندان شوند و مثال بارز آن جابجایی بیماران هماتولوژیک و مبتلا به انواع بدخیمی به بیمارستان امیرکبیر می باشد چرا که این بیماران علیرغم رعایت پروتکل های بهداشتی، امروز تاوان اشتباه بقیه را باید بدهند.