شایع ترین مشکلات دهان و دندان بر اثر دیابت
حتما افرادی را دیده اید که به شما خبر می دهند به دیابت مبتلا
به گزارش : در این باره باید گفت افراد دیابتی که سطح قندخون خود را به خوبی کنترل نمی کنند، نسبت به افراد عادی بیشتر درمعرض خطر ابتلا به انواع بیماری های لثه و دهان و از دست دادن دندان های خود هستند. از طرف دیگر،عفونت های لثه سبب افزایش قندخون می شود ودرنتیجه کنترل دیابت را دشوارتر می کند.در ادامه به آسیب بیماری دیابت به دندان ها اشاره می کنیم :
وقتی صحبت از دهان می کنیم به طور کلی منظورمان پانسمان لوهمن روشه دندان ها، لثه، فک، زبان، قسمت فوقانی وتحتانی دهان و قسمت های داخلی گونه هاست.زمانی که دیابت به خوبی کنترل نمی شود، سطح خون افزایش می یابد. از آن جا که بزاق دهان حاوی قند است ، به رشد و نمو باکتری های مضر در دهان کمک می کند. این باکتری ها باغذا ترکیب می شوند و لایه ای نازک و چسبناک به نام پلاک تشکیل می دهند که سطح دندان ها را می پوشاند. علاوه بر این، پلاک ها براثر مصرف مواد قندی و نشاسته ای نیز تولید می شود.پلاک ها ازیک طرف باعث پوسیدگی دندان ها می شود و از طرف دیگر منجر به بیماری های لثه و نیز بوی بد دهان می شود.در فرد دیابتی بیماری لثه ممکن است شدیدتر باشد و دیرترهم بهبود یابد. علاوه بر این، وجود بیماری های لثه امکان کنترل سطح قندخون را دشوار می کند.
عوارض پلاک گاز عسل های دندانی
اگر پلاک های دندان درمان نشود، در طول زمان سخت می شود ودر امتداد خط لثه، رسوب ایجاد می کند و در نتیجه مسواک زدن و تمیزکردن بین دندان ها با مشکل مواجه می شود، سپس لثه ها قرمز و متورم می شود و شروع به خون ریزی می کند که به آن ورم لثه (ژنژویت) می گویند.اگر التهاب لثه درمان نشود، به تدریج پیشرفت می کند و منجر به بیماری لثه (پریودنتیت) می شود.در بیماری پریودنتیت، لثه ها از سطح دندان ها دور وفضای گود و عمیقی بین لثه و دندان ایجاد می شود که با پرشدن باکتری هابه مرور به عفونت می انجامد. این عفونت ممکن است مدت طولانی باقی بماند. بدن با باکتری هایی که در پلاک ها وجود دارد، شروع به مبارزه می کند. به این ترتیب از یک سو باکتری ها و از سوی دیگر واکنش بدن به عفونت ، باعث تحلیل رفتن استخوان سیکاکر بافت پشتیبان می شود که دندان ها را درجای خود ثابت نگه داشته است لذا چنان چه پریودنتیت درمان نشود لثه ها، استخوان ها و بافت های محافظ دندان ها از بین خواهد رفت.
شایع ترین مشکلات دهان و دندان بر اثر دیابت
* ورم لثه (ژنژویت) :عارضه ای که لثه ها را بیمار و متورم می کند.
علایم: قرمزی، ورم و خون ریزی .
*پریودنتیت: بیماری لثه ای که از حالت خفیف تا شدید می تواند پیشرفت کند.
علایم: قرمزی، ورم، خون ریزی لثه ها، دورشدن لثه ها از سطح دندان ها و ایجاد شیار گود و عمیق بین لثه و دندان، ایجادعفونت مزمن بین دندان و لثه ها، بوی بد دهان که برطرف نمی شود، شل شدن دندان ها، ایجاد چرک بین دندان و لثه، نامناسب قرارگرفتن دندان های مصنوعی.
*برفک یا کاندیدیاز: نوعی عفونت قارچی است پیچش بیضه که بدن از کنترل آن ناتوان و نیازمند مصرف داروی ضد قارچ است.
علایم: درد، لکه های سفید و گاهی نیز لکه های قرمز روی لثه ها، زبان ، قسمت های داخلی گونه و قسمت های فوقانی دهان
*خشکی دهان: نوعی بیماری است که در اثرکاهش ترشح بزاق ایجاد می شود و امکان پوسیدگی دندان ها و بیماری لثه را افزایش می دهد.
علایم: احساس خشکی در دهان، خشکی و زبری زبان، درد در دهان، خشکی و ترک خوردگی لب ها، چرک یا عفونت دهان، دشواری در جویدن، خوردن، بلعیدن و صحبت کردن.
*سوزش دهان: حس سوزش در داخل دهان که ناشی از کنترل نشدن سطح قند خون است.
علایم: سوزش و خشکی دهان و احساس مزه تلخ در دهان.
عوارض دیگر دیابت بر دهان و دندان ها :
پوسیدگی دندان ها، اختلال عملکرد بزاقی، کندی روند بهبود عفونت و اختلال اسمیت اند نفیو چشایی.
علایمی که حاکی از بروز مشکلات در دهان و دندان هاست:
جراحت یا زخمی در دهان که بهبود نمی یابد
بروز لکه یا نقطه های تیره در داخل دهان
درد دهان، صورت یا فک که برطرف نمی شود
شل شدن دندان ها
احساس درد هنگام جویدن
منبع: سلامت نیوز