فریز کردن یکی از بهترین و آسانترین
روش های نگهداری مواد غذایی است که سبب توقف رشد و فعالیت میکروب ها می شود، اما در این زمینه باید به قابلیت فریز مواد غذایی و حفظ کیفیت آنها توجه کرد.
دکترای صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی با بیان اینکه اغلب مواد غذایی را می توان فریز کرد، گفت: فریز کردن در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد، فعالیت هرگونه میکروارگانیسم موجود در مواد غذایی مثل باکتری ها، کپک و مخمرها را متوقف می کند، بنابراین غذاهایی که به طور پیوسته در منفی ۱۸ درجه نمایندگی محصولات هارتمن سانتیگراد نگهداری می شوند از لحاظ میکروبی ایمن بوده و تنها کیفیت آنها ممکن است در طولانی مدت تحت تأثیر قرار گیرد.
«آرش بهرامی» با اشاره به اینکه فعالیت آنزیمی منجر به از بین رفتن کیفیت غذا می شود ادامه داد: فرآیند فریز کردن سبب توقف واکنش های آنزیمی نمی شود و تنها فعالیت های آنزیمی که در فرآورده های غذایی اتفاق می افتد را کند می کند.
ضرورت تعویض بسته بندی مواد غذایی در صورت پاره شدن در محیط فریزر
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، بسته بندی صحیح را در حفظ کیفیت و جلوگیری از آسیب به بافت مواد غذایی
پانسمان زخم بستر از جمله گوشت مرغ موثر دانست و افزود: برای ذخیره طولانی مدت مواد غذایی، بهتر است پوشش های بسته بندی نسبت به هوا نفوذناپذیر باشد، چنانچه بسته بندی غذاها به طور تصادفی پاره شده و یا باز شود، باید مجدد آنها را بسته بندی کرده و در فریزر قرار داد.
او توضیح داد: آسیب به بافت گوشت که از آن تحت عنوان «سوختگی فریزری» نام برده می شود، در اثر تماس هوا با سطح ماده غذایی اتفاق می افتد، در اثر این واکنش لکه های خشکی در سطح گوشت ایجاد می شود که به شکل نقاط سفید قهوه ای مایل به خاکستری در سطح گوشت مرغ دیده می شود و بهتر است قسمت های سوخته فریزری را قبل از پخت غذا جدا کرد.
پرهیز ژل هارتمن از فریز کردن آهسته مواد غذایی!
بهرامی با بیان این نکته که فریز کردن سریع مواد غذایی در دمای منفی ۱۸درجه سانتی گراد سبب حفظ کیفیت آنها می شود، یادآور شد: فریز کردن آهسته سبب آسیب جدی به بافت شده که پس از رفع انجماد خود را به صورت خونابه در گوشت و تراوش آب در سبزی ها نشان می دهد.
او تاکید کرد: هرگز برای فریز کردن مواد غذایی بسته های آنها را بر روی هم انباشته نکنیم و آنها را به صورت تک لایه، در قفسه های مختلف بگذاریم، پس از انجماد کامل می توان بسته های یخ زده را به دلخواه بر روی هم قرار داد.
این
وریدی کارشناس ارشد آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی در مورد چگونگی ذوب کردن ایمن غذاهای فریز شده نیز گفت: هرگز نباید غذاهای فریز شده را در هوای آزاد ذوب کرد، چرا که می تواند سبب آلودگی ماده غذایی شود؛ سه راه ایمن برای ذوب شدن غذاها شامل قرار دادن آنها در یخچال، قرار دادن در آب سرد و استفاده از مایکروویو است.
او ایمن ترین راه برای رفع انجماد مواد غذایی را استفاده از یخچال دانست و افزود: بسته های کوچک مواد غذایی در طول شب در یخچال ذوب می شوند.
بهرامی سریع ترین راه ذوب شدن مواد غذایی را نیز استفاده از آب سرد بیان کرد و توضیح داد: برای این کار باید مواد غذایی را در یک پوشش
پماد آلفا برای سوختگی پای نوزاد پلاستیکی بادوام نسبت به نشت قرار داده و سپس آن را در آب سرد قرار دهیم، چنانچه پوشش نشت داشته باشد، باکتری ها از هوا یا محیط احاطه کننده می تواند در غذا نفوذ کند؛ همچنین بافت های غذایی نیز آب جذب کرده و محصول کیفیت خود را از دست می دهد.
نقل از برنا