/طرز-تهیه-مرغ-ترش-شمالی-با-سبزی-محلی-و-جایگزین-های-آن
طرز تهیه مرغ ترش شمالی با سبزی محلی و جایگزین های آن
ستاره | سرویس آشپزی - غذاهای شمالی به طور کلی غذاهای خوشمزه، محبوب و پرطرفداری هستند. غذاهایی مانند کباب ترش، میرزا قاسمی، باقلا قاتق و… همه از غذاهای معروف شمالی هستند. مرغ ترش نیز یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شمالی است. این غذا در شهرهای مختلف شمال به روشهای مختلفی درست میشود. ما در اینجا قصد داریم طرز تهیه مرغ ترش شمالی را با یکی از بهترین دستورهه، با تمامی نکات و ترفندها به شما آموزش دهیم تا بتوانید این غذاهای خوشمزه را در هر شهری که هستید درست کنید پانسمان لوهمن روشه و از طعم بینظیر آن لذت ببرید؛ با ما همراه باشید!
طرز تهیه مرغ ترش شمالی خوشمزه و اصیل
مواد لازم | مقدار |
مرغ | ۴ تکه |
سیر | ۳ حبه |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، برگ سیر، نعنا، چوچاق، خالواش، اناریجه، اوجی و ریحان) اگر شمالی نیستید: به جای چوچاق و اناریجه، کمی میزان نعنا را زیاد کنید (مراقب باشید خورش تلخ نشود!)؛ به جای گاز عسل خالواش و اوجی نیز کمی پونه اضافه کنید. |
۳۰۰ گرم |
گردو آسیابشده | ۲۰۰ گرم |
رب انار ملس | ۴ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت مرغ ترش شمالی
- در ابتدا به تکههای مرغ شستهشده نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و آنها را در مقدار کمی روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند.
- تکههای مرغ سرخشده را قیمت ورق سیلیکونی برای زخم از قابلمه خارج کنید و پیاز نگینی خردشده را در همان قابلمه تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر ریز خردشده یا رندهشده را به آن اضافه کنید. پس از اینکه پیاز و سیر کمی تفت خوردند، چهار قاشق رب انار را به آنها اضافه کنید. بهتر است از رب انار ملس استفاده کنید؛ اما با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان میتوانید میزان ترش بودن رب انار را تنظیم کنید و یا حتی مقدار آن را تغییر دهید.
- اگر از سبزیهای معطر تازه استفاده میکنید آنها را به خوبی بشویید و بسیار ریز خرد کنید. سپس آنها را در ماهیتابهای جداگانه کمی سرخ کنید تا آبشان کشیده شود. اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید و از سبزی معطر خشک استفاده میکنید، نیازی به انجام این مرحله نیست، اما سعی کنید در خورشت مرغ ترش از سبزی تازه استفاده کنید.
- سبزیها و گردو آسیابشده را به مواد در قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. در این مرحله نصف لیوان آب به مواد اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و کمی زمان بدهید تا آب بخار شود و گردو روغن بیاندازد.
- در مرحله آخر، مرغها درون قابلمه بگذارید و دو لیوان آب جوش روی مواد بریزید و بگذارید تا اسپری اپسایت با شعله ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بجوشد تا آب آن کشیده شده و غذای شما جا بیفتد. مقداری نمک و فلفل را نیز در این مرحله به غذا اضافه کنید.
- این غذای خوشمزه را با کته زعفرانی میل کنید و لذت ببرید. نوش جان!
نکته: در بعضی روشهای پخت، مقداری انار نیز به خورشت اضافه میشود. برای این کار میتوانید مقداری دانه انار خشک یا تازه را در ده دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید.
سخن پایانی
مرغ ترش یکی از خوشمزهترین غذاهای شمالی است که در شهرهای مختلف شمالی به طرق مختلفی درست میشود. این غذا طعمی شبیه به فسنجان دارد و اگر ذائقه شما طعم فسنجان را میپسندد، حتماً این غذا را نیز امتحان کنید. همان طور که گفتیم این غذا روشهای پخت مختلفی دارد. اگر علاقه دارید با روش پخت مرغ ترش در گیلان نیز آشنا شوید، خواندن مطلب «طرز تهیه مرغ ترش گیلانی» را به شما توصیه میکنیم.
شما تا به حال پیچش بیضه مرغ ترش را در خانه درست کردهاید؟ قلق خاصی برای خوشمزهتر شدن آن میشناسید؟ اگر از طرز تهیه مرغ ترش شمالی این مطلب برای پختن مرغ ترش استفاده کردید، حتماً نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر همراهان دکتر زخمبه اشتراک بگذارید.