طرز تهیه نان سنگک خانگی
طرز تهیه نان سنگک خانگی در فر ؛ بسیار ترد و خوشمزه
دکتر زخم| سرویس آشپزی - یکی از خوشمزهترین نانهای سنتی ایران نان سنگک است که آن را در تنور و بر روی سنگ ریزههای داغ میپذند. نان سنگک از ترکیب آرد سبوس دار و آرد سفید تهیه میشود و همیشه طولی حدود ۶۰ سانتی متر دارد. اما ما در این مقاله میخواهیم طرز گاز عسل تهیه نان سنگک خانگی در فر و در سایزی کوچکتر را به شما آموزش دهیم. نحوه پخت نان سنگک در منزل، مانند نان بربری خانگی طرز تهیه بسیار راحتی دارد، پس شما هم دست به کار شوید و یک نان تازه برای وعده صبحانه خود تهیه کنید.
طرز تهیه نان سنگک خانگی
مواد لازم (برای تهیه ۲ نان متوسط) | |
خمیر مایه | ۱/۲ قاشق چای خوری |
آرد | ۲ پیمانه |
آب ولرم | ۲ پیمانه |
نمک پیچش بیضه | به میزان لازم |
کنجد | به میزان لازم |
کره جامد | به میزان لازم |
زمان لازم برای تهیه نان سنگک خانگی ۴۵ دقیقه
دستور تهیه نان سنگک در فر
- ابتدا باید خمیر ترش را تهیه کنید. برای تهیه خمیر ترش یک سوم مقدار آرد را با خمیر مایه در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
- سپس یک پیمانه آب ولرم را آرام آرام در کاسه بریزید و آن را خوب مخلوط کنید؛ درب کاسه بپوشانید و آن را برای مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
- پس از ۲۴ ساعت خمیرترش آماده است؛ اکنون باید به سراغ تهیه خمیر نان بروید.
- آرد باقی مانده را با کمی اسپری اپسایت نمک مخلوط کنید، یک پیمانه آب ولرم به آن بیفزایید و آن را خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست حاصل شود.
- اکنون خمیر ترش را با خمیر نان سنگک مخلوط کنید و آنها را خوب ورز دهید تا با هم ترکیب شوند. (توجه کنید که خمیر نان سنگک باید کمی شل و خیس باشد)
- خمیر ترکیب شده را به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- سنگ ریزهها را کف سینی فر پخش کنید و سینی را داخل فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ شوند.
- یک کاسه آب کنار دست خود داشته باشید، کمی آب روی یک سطح صاف بپاشید و دست خود را نیز کمی خیس کنید.
- مقداری از خمیر را بردارید و آن را روی سطح پهن کنید.
- روی سنگ ریزهها را با کره چرب کنید و خمیر پهن و نازک شده را روی سنگها پهن کنید.
- سینی را درون فر بگذارید تا روی نان طلایی شود؛ سپس سینی را خارج کنید و پیکو اسمیت اند نفیو نان را برگردانید، کمی کنجد روی آن بپاشید و آن را در فر بگذارید تا طرف دیگر نان هم طلایی شود.
- اکنون نان سنگک شما آماده شده است. اگر نان به سنگها چسبیده باشد باید کمی صبر کنید تا نان خنک شود و سنگها جدا شوند.
- نان سنگک خانگی و تازه آماده سرو است.
نوش جان …
سخن آخر
طرز تهیه نان سنگک خانگی را مطالعه کردید. خوب است بدانید که نان سنگک به دلیل داشتن فیبر و سبوس در هضم بهتر غذا و بهبود یبوست بسیار تاثیر میگذارد. پس بهتر است در وعدههای غذایی خود نان سنگک را جایگزین دیگر نانها کنید. شما چه تجربهای از تهیه و پخت نانهای خانگی دارید؟ لطفا نظرات پانسمان لوهمن روشه و تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان دکتر زخمدر میان بگذارید. همچنین اگر به تهیه نانهای خانگی علاقه دارید، میتوانید طرز تهیه نان خانگی ساده؛ از لواش و بربری تا نان تافتون را نیز در دکتر زخممطالعه کنید.