طرز تهیه کوفته ریزه به دو صورت
طرز تهیه کوفته ریزه سنتی به ۲ روش (ساده و با ماست)
دکتر زخم| سرویس آشپزی - کوفته یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. در تهیه این غذای معروف و محبوب، از انواع سبزیهای معطر و گوشت استفاده میشود. اما کوفته ریزه از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور به سبکهای متفاوتی طبخ میشود. این کوفته خوشمزه تا حدی شبیه به کوفته تبریزی بوده و طعم آن کمی شبیه به کباب شامی است. در این مطلب با طرز تهیه کوفته ریزه به دو روش مختلف با ما همراه باشید.
طرز تهیه کوفته ریزه
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد پانسمان جراحی سوربکت نخودچی | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه
- ابتدا پیازها را پوست گرفته، بشویید و سپس یکی از آنها را ریز رنده کنید، آب پیاز رنده شده را دور بریزید و پیاز را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
- مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
- تخم مرغها را در کاسهای شکسته و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط شوند، سپس آن را به گوشت اضافه کنید.
- نمک، زردچوبه، فلفل و یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی به مایه کوفته اضافه کرده و با دست شروع به ورز دادن مواد کنید.
- در حین ورز دادن مواد اگر احساس کردید مایه شل است، یک قاشق غذاخوری دیگر آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
- توجه داشته باشید که مایه شرکت سوربکت نه زیاد سفت باشد و نه زیاد شل؛ زیرا سفت بودن مایه باعث خشک شدن کوفته شده و شل بودن آن باعث وارفتن کوفتههای ما میشود.
- از مایه به اندازه یک قاشق غذاخوری بردارید و با کف دست آن را به شکل گرد درآورید.
- همه مایه را به همین ترتیب به شکل کوفتههای گردی درآورید و کنار بگذارید.
- قابلمهای را روی حرارت ملایم قرار داده و روغن را به آن اضافه کنید، صبر کنید تا روغن داغ شود و سپس کوفته ریزهها را در روغن سرخ کنید تا اطراف آنها طلایی شود.
- پس از سرخ کردن کوفتهها، مشغول درست کردن سس آن شوید.
طرز تهیه سس
- ابتدا گوجه فرنگیها را شسته و سپس به صورت نگینی خرد کنید.
- پیاز دیگر را نیز به صورت نگینی خرد کنید.
- دو سه قاشق غذاخوری روغن در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس پیاز نگینی را به روغن اضافه کنید.
- پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شده و کمی رنگ بگیرد، سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند ثانیه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا بوی ادویه بلند شود.
- رب گوجه را اضافه کنید و یکی دو دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید.
- اجازه دهید گوجه فرنگی تفت داده شده و آب آن کشیده شود، سپس یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
- کوفته ریزهها را به سس اضافه کنید، در قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید.
- صبر کنید تا کوفتهها در سس بپزند و سس غلیظ شود.
- غذا را پس از پختن در ظرف سرو بکشید و همراه با نان یا پلو سرو کنید.
نکته: با افزودن سبزی کوفته به مواد و همچنین افزودن فلفل دلمهای به سس آن، میتوانید در طعم و مزه ساکارز این غذا تنوع ایجاد کنید.
طرز تهیه کوفته ریزه با ماست
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
ماست | 1 لیوان |
پیاز ریز خرد شده | 2 عدد |
سیر له شده | 5 حبه |
آرد نخودچی | 1 فنجان |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
گشنیز تازه | 4 شاخه |
نعنای خشک | 1/2 قاشق غذاخوری |
پودر هل و دارچین | 1 قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 1/2 قاشق غذاخوری |
نمک، سوربکت چیست فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
طرز تهیه
- پیازها را پوست گرفته و ریز خرد کنید؛ سپس آن را سرخ کرده و گوشت، آرد نخودچی، سیر له شده، گشنیز ساطوری شده، نعنای خشک، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر دارچین و هل ساییده را به آن اضافه کنید.
- مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شوند، سپس آن را به صورت کوفتههای ریزی درآورید.
- ماست را در قابلمهای ریخته، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید.
- پس از به جوش آمدن ماست، کوفته ریزهها را درون آن قرار دهید، حرارت را خیلی کم کرده و در قابلمه را ببندید.
- اجازه دهید کوفتهها حدود ۱۵ دقیقه در ماست بپزند، سپس حرارت را خاموش کنید.
- سیب زمینیها را پوست گرفته و سرخ کنید، سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و چند دقیقه با هم تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
- غذا را در ظرف سرو بکشید و سیب زمینی سرخ شده را روی آن بریزید.
سخن آخر
کوفته ریزه از غذاهای خوشمزه و لذیذی است که با گوشت چرخ کرده درست شده و همراه نان یا برنج سرو میشود. این غذا که به کوفته قلقلی نیز مشهور است، غذایی مقوی و پرکالری بوده و اغلب به عنوان نهار پانسمان عسل سرو میشود. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد و تجربیات خود را در این زمینه، با دیگران به اشتراک بگذارید. شما میتوانید با طرز تهیه کوفته برنجی ساده و کوفته برنجی اصفهانی نیز در دکتر زخمآشنا شوید.