عامل متاستاز مغز پروتئین میباشد
محققان
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، محققان” واحد پزشکی وایل کرنل"( Weill Cornell Medicine) پماد زخم بستر و” بیمارستان نیویورک- پرسبیترین"( NewYork–Presbyterian Hospital) در بررسی تازه خود، پروتئینی را شناسایی کرده اند که به متاستاز سرطان هایی مانند سینه و ریه و رسیدن آن ها به مغز منجر می شود. این پروتئین موسوم به” CEMIP” در حال حاضر به نقطه تمرکز پژوهش هایی تبدیل شده که با هدف پیش بینی، پیشگیری و درمان متاستاز مغزی انجام میشوند و از دلایل متداول مرگ و میر ناشی از سرطان هستند.
این پژوهش نشان داد که CEMIP میتواند رگ خونی و سلول های ایمنی مغز را تقویت کند تا به تولید مولکول مری انسان های التهابی بپردازند که در گسترش سلول های سرطانی و تشکیل تومور در مغز نقش دارند. حذف CEMIP در ظروف آزمایشگاهی و آزمایش مدل های حیوانی نشان داد که نبود این پروتئین میتواند مانعی برای فرآیند متاستاز مغزی باشد. محققان در آزمایش بیماران مبتلا به تومورهای سینه و ریه توانستند به ارتباط افزایش سطح CEMIP با بالا رفتن خطر متاستاز مغزی پی ببرند.
دکتر” دیوید لیدن” (David Lyden)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یافته های ما نشان میدهند که شاید حذف CEMIP بتواند راهبرد خوبی برای پیشگیری چسب زخم بستر یا درمان متاستاز مغزی باشد و بررسی سطح این پروتئین در تومورهای ابتدایی نیز بتواند به پیش بینی متاستاز مغزی کمک کند.
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از سرطان، بیش از اینکه در اثر وجود تومورهای ابتدایی رخ دهند، از تومورهای ثانویه ای ناشی میشوند که در فرآیند متاستاز پماد آلفا شکل گرفته اند. متاستاز مغزی، یکی از کشنده ترین و متداول ترین دلایل مرگ و میر در بیماران سرطانی است که سالانه جان افراد بسیاری را می گیرد. در حال حاضر، هیچ روش خوبی برای پیش بینی متاستاز، پیشگیری و یا درمان آن وجود ندارد.
محققان در این بررسی متوجه شدند سلول های سرطان سینه و ریه که به متاستاز مغزی می انجامند، CEMIP را در سطوح بالا تولید می کنند و تراکم این پروتئین در چنین سلول هایی، بسیار بالا است اما سلول های سرطانی که به استخوان ها و اندام های دیگر متاستاز کرم رژودرم برای گوشت اضافه می کنند، سطح پایین تری از CEMIP را در خود جای داده اند.
یافته های این پژوهش نشان میدهند که این پروتئین، تغییراتی از جمله افزایش تولید مولکول های التهابی را در سلول های ایمنی پدید می آورد که با متاستاز در ارتباط هستند.
این پژوهش، در مجله” Nature Cell Biology” به چاپ رسید.