علائم پر کاری تیروئید
پر کاری تیروئید یک بیماری تیروئید است. تیروئید یک غده
به گزارش ، پر کاری تیروئید یک بیماری تیروئید است. تیروئید یک غده پروانه ای کوچک است که در جلوی گردن قرار دارد. این غده تترایو تی یرونین (T4) و تریویوتیرونین (T3) تولید می کند که دو هورمون اولیه هستند که چگونگی مصرف انرژی توسط سلول ها را کنترل می کنند. غده تیروئید از طریق انتشار این هورمون متابولیسم را تنظیم می کند.
پرکاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که تیروئید بیش از حد T4، T3 یا هر دو را تولید می کند. تشخیص پرکاری تیروئید و درمان علت اصلی می تواند علائم را از بین ببرد و از عوارض جلوگیری کند.
چه چیزی سبب پرکاری تیروئید می شود؟
علل مختلف می تواند باعث پرکاری تیروئید شود. بیماری گریوز، یک اختلال خودایمنی، شایع ترین علت پرکاری تیروئید است. این بیماری باعث می شود آنتی بادی ها باعث تحریک تیروئید برای ترشح بیش از حد هورمون ها شوند. بیماری گریوز بیشتر در زنان دیده می شود. این بیماری به صورت ارثی در خانواده ها دیده می شود، بنابراین ژنتیکی می باشد. اگر بستگان شما این بیماری را دارند باید به پزشک خود بگویید. علل دیگر پرکاری تیروئید ژل پرونتوسان عبارتند از:
ید اضافی، یک عنصر کلیدی در T4 و T3
تیروئیدیت یا التهاب تیروئید، باعث می شود T4 و T3 در غدد کاهش یابند
تومورهای تخمدان یا تخمک
تومورهای خوش خیم تیروئید یا غده هیپوفیز
دریافت تترایو تی تیرونین از طریق مکمل های غذایی یا داروها به مقدار زیاد
علائم پرکاری تیروئید
مقادیر زیاد T4، T3 یا هر دو می تواند باعث افزایش سرعت متابولیسم شوند. در این حالت ممکن است سرعت قلب افزایش یافته، فشار خون بالا برود و لرزش دست دیده شود. همچنین ممکن است زیاد عرق کنید و تحمل کمتری برای گرما داشته باشید. پرکاری تیروئید می تواند حرکات مکرر روده، کاهش وزن و در زنان چرخه قاعدگی نامنظم را ایجاد کند. به طور قابل توجهی، غده تیروئید می تواند به گواتر متورم تبدیل شود که می تواند متقارن یا یک طرفه باشد. چشمان شما نیز ممکن است کاملا برجسته شوند، که نشانه ای از اگزوفتالموس است، مشکلی که مربوط به بیماری گریوز است. سایر علائم پرکاری تیروئید عبارتند از:
افزایش اشتها
عصبی بودن
بی قرار بودن
عدم توانایی تمرکز
ضعف
ضربان قلب نامنظم
مشکل خواب
موهای نازک و شکننده
خارش
ریزش مو
تهوع و استفراغ
بزرگ شدن سینه در مردان
علائم زیر نیازمند توجه فوری پزشکی است:
سرگیجه
تنگی نفس
از دست دادن هوشیاری
ضربان قلب سریع و بی نظم
پرکاری تیروئید همچنین می تواند باعث فیبریلاسیون دهلیزی شود، یک آریتمی خطرناک است که می تواند منجر به سکته مغزی، و همچنین نارسایی احتقانی قلب شود.
درمان پرکاری تیروئید بی براون چگونه است؟
1- دارو درمانی
داروهای ضد تیروئید مانند متی مازول (Tapazole) مانع از تولید هورمون ها توسط تیروئید می شوند. آنها درمان رایج هستند.
2- ید رادیواکتیو
با توجه به انجمن تیروئید آمریکا، ید رادیواکتیو به بیش از 70 درصد بزرگسالان مبتلا به پرکاری تیروئید داده می شود. این ید به طور موثر سلول هایی را از بین می برد که هورمون را تولید می کنند. عوارض جانبی رایج عبارتند از دهان خشک، چشم های خشک، گلودرد و تغییرات در طعم. برای جلوگیری از گسترش اشعه به دیگران، ممکن است برای مدت کوتاهی پس از درمان احتیاط کنید.
3- عمل جراحی
قسمت یا تمام غده تیروئید شما ممکن است در جراحی برداشته شود. پس از آن باید مکمل های هورمون تیروئید را برای جلوگیری از کم کاری تیروئید، که زمانی که تیروئید ضعیف دارید و هورمون کمی ترشح می کند اتفاق می افتد، مصرف کنید. همچنین، بتا بلوکرهایی مانند پروپرانولول میتواند ضربان قلب سریع، عرق کردن، اضطراب و فشار خون بالا را کنترل کند. اکثر مردم به این درمان خوب پاسخ می دهند.
آنچه می توانید برای بهبود علائم انجام دهید:
رژیم غذایی مناسب با تمرکز بر کلسیم و سدیم بسیار مهم است، به خصوص برای جلوگیری از کم کاری تیروئید. با پزشک خود صحبت کنید تا دستورالعمل های سالمی برای رژیم غذایی، مکمل های تغذیه ای و ورزش ارائه کند.
پرکاری تیروئید می تواند استخوان های شما ضعیف و نازک کند، که می تواند منجر به پوکی استخوان شود. مصرف ویتامین D و مکمل کلسیم در طول و پس از درمان می تواند باعث تقویت استخوان ها شود. دکتر شما می تواند به شما بگوید چقدر ویتامین D و کلسیم را هر روز مصرف کنید مشکل عروقی (قرص ویتامین دی 50000).
پزشک شما ممکن است شمار را به یک متخصص غدد درون ریز ارجاع دهد که متخصص در درمان سیستم های هورمونی بدن است. استرس یا عفونت می تواند باعث طوفان تیروئیدی شود. طوفان تیروئیدی زمانی اتفاق می افتد که مقدار زیادی هورمون تیروئید آزاد شود و موجب بدتر شدن علائم شود. درمان برای جلوگیری از طوفان تیروئیدی، تیروتوکسیکوز و سایر عوارض مهم است.
چشم انداز دراز مدت پرکاری تیروئید بستگی به علت آن دارد. برخی از علل می توانند بدون درمان از بین بروند. دیگران، مانند بیماری گریوز، در طول زمان بدون درمان بهبود می یابند. عوارض بیماری گریوز می تواند تهدید کننده زندگی باشد و بر کیفیت زندگی درازمدت تاثیر بگذارد. تشخیص زودهنگام و درمان علائم، چشم انداز دراز مدت را بهبود می بخشد.
چرا مردان کمتر از زنان به مشکل تیروئید مبتلا می شوند؟
پرکاری و کم کاری تیروئید معمولا توسط واکنش های خود ایمنی آغاز می شود. در حالی که بیماری گریوز معمولا باعث پرکاری تیروئید می شود، هشیموتو معمولا باعث کم کاری تیروئید می شود. هر دو بیماری توسط حمله بدن به غده تیروئید آغاز می شود. دقیقا معلوم نیست چرا مردان کمتر دچار بیماری خود ایمنی می شوند. محققان معتقدند این موضوع با تفاوت های سیستم ایمنی ارتباط دارد. زنان در مقایسه با مردان، واکنش شدیدتری نسبت به واکسیناسیون، تروما و عفونت دارند. بنابراین احتمال دارد که این سیستم ایمنی بسیار فعال، زنان را در معرض خطر بیشتر بیماری تیروئید قرار دهد.
نحوه تشخیص پرکاری تیروئید
اولین گام در تشخیص این است که سابقه پزشکی کامل بررسی شود و معاینه فیزیکی انجام شود. این می تواند این موارد می تواند اسپری پرونتوسان علائم رایج پرکاری تیروئید را نشان دهد:
کاهش وزن
ضربان قلب سریع
فشار خون بالا
چشم های برجسته
غده تیروئید بزرگ شده
ممکن است آزمایشهای دیگری برای ارزیابی انجام شود. این آزمایشات عبارتند از:
1- آزمایش کلسترول
ممکن است پزشک شما سطح کلسترول را بررسی کند. کلسترول پایین می تواند نشانه ای از میزان متابولیسم بالا باشد که باعث شده است بدن شما به سرعت کلسترول را بسوزاند.
2- آزمایش T4، بدونT4 ، T3
این آزمایش ها هورمون تیروئید T4 و T3 را در خون شما اندازه گیری می کند.
3- تست سطح هورمون تحریک کننده تیروئید
هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) یک هورمون غده هیپوفیز است که غده تیروئید را به تولید هورمون ها تحریک می کند. هنگامی که سطح هورمون تیروئید طبیعی یا بالا باشد، TSH باید پایین باشد. TSH غیر طبیعی ممکن است اولین علامت پرکاری تیروئید باشد.
4- آزمایش تری گلیسرید
سطح تری گلیسرید شما نیز ممکن است آزمایش شود. مثل کلسترول کم، تری گلیسیرید پایین می تواند نشانه ای از میزان متابولیسم بالا باشد.
5- اسکن تیروئید
این آزمون به پزشک اجازه می دهد تا ببیند آیا تیروئید شما بیش از حد فعال است یا خیر. به طور خاص، این آزمون می تواند نشان دهد که آیا کل تیروئید بیش از حد فعال است و یا فقط قسمتی از آن فعالیت بیش از حد دارد.
6- سونوگرافی
سونوگرافی می تواند اندازه کل غده تیروئید و همچنین هر توده ای را در آن اندازه گیری کند. پزشکان همچنین می توانند از اولتراسوند برای تعیین اینکه آیا یک جرم جامد یا محلول پرونتوسان کیستیک است، استفاده کنند.
7- CT اسکن یا MRI
CT اسکن یا MRI می تواند نشان دهد آیا تومور هیپوفیز باعث ایجاد مسئله شده است یا خیر.
منبع: گروه سلامت اوما