علت عدم تشخیص ویروس کرونا انگلیسی در کودکان
عضو عیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
دکتر علیرضا ناطقیان با اشاره به اینکه در روزهای اخیر مقداری افزایش آمار ابتلا به کرونا را در کودکان می بینیم، به خبرنگار گفت: اما هنوز به طور قطعی نمی توانیم بگوییم که این کودکان به کرونای انگلیسی مبتلا شده اند یا کرونای معمولی زیرا تشخیص این مسأله نیازمند انجام آزمایش های تخصصی تر از آن چیزی است که الان در بیمارستان هایمان داریم.
تست دقیق برای تشخیص کرونای انگلیسی و معمولی در کودکان نداریم
وی بیماری پوستی افزود: ویروس جهش یافته در کودکان نیازمند پی سی آرهای خاص است که این تست ها باید در اختیار مراکز آموزشی قرار بگیرد که مواردی که از ابتلای کودکان به کرونا پیدا می کنیم، از نظر کرونای انگلیسی هم چک شوند.
این فوق تخصص بیماری عفونی کودکان خاطرنشان کرد:گاهی در مواردی که ما مشکوک به کرونا هستیم، نتیجه پی سی آر معمولی منفی می شود، در حالیکه باید بتوانیم بررسی دقیق تری انجام دهیم، اما این امکان تشخیص دقیق هنوز وجود ندارد و همین باعث می شود از موارد ویروس جهش یافته غافل بمانیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر اینکه علائم کرونای انگلیسی در کودکان در ظاهر، غیر پماد مدی هانی قابل افتراق از کرونای معمولی است، گفت: البته شیوع کرونای جهش یافته در کودکان بیشتر است و احتمال می دهند که شدت ابتلا به نوع جدید هم بیشتر باشد که این مسأله نیز هنوز به اثبات نرسیده است.
دو گروه علائم در کودکان مبتلا به کرونا
ناطقیان اضافه کرد: آمارهایی که آمریکا براساس رصد دقیق بیماران ارائه می دهد، هنوز افزایش مرگ و میر بر اثر کرونای انگلیسی در کودکان را نشان نمی دهد.
وی اظهار کرد: علائم کرونایی که در اطفال طی چند ماهه ی اخیر می بینیم شامل دو گروه است؛ علائم یک گروه ناشی از خود ویروس است و علائم گروه دیگر ناشی از پاسخ ایمنی کودکان به ویروس است.
عضو هیدروتک هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد: گروهی که علائم خود ویروس را دارند عمدتا برخلاف بزرگسالان، بیشتر علائم گوارشی مانند دل درد، دل پیچه، تهوع ، اسهال و تب دارند. البته در موارد کمی علائم تنفسی به صورت گلو درد و سرفه هم در آن ها دیده می شود.
وی گفت: در گروه بعدی، عوارض ویروس کرونا در کودکان می تواند به صورت تأخیری بروز کند که ما به آن بیماری التهابی چند ارگانی یا مولتی سیستمیک می گوییم. در اینجا علائم متنوعی در کودک بروز می کند که همه مرتبط به کرونا هستند. از علائم قلبی، مغزی ، کبدی و گوارشی گرفته تا مشکلاتی که در سیستم خونی به وجود می آید و نشان دهنده ی عوارض دیررس کرونا هستند.
در چه صورت کودک مشکوک به کرونا باید سریعا درمان شود؟
این فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان روند درمانی در کودکان مبتلا به کرونا را مانند روند درمانی در بزرگسالان دانست و عنوان کرد: کودکانی که مشکلات زمینه ای دارند و مبتلا به کرونا می شوند، باید هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند چون تأخیر در درمان می تواند باعث عوارض شدیدتر در این کودکان شود.
علیرضا ناطقیان ادامه داد: کودکان مبتلا به کرونا که مشکل زمینه ای ندارند اما فرد مشکوک به کرونا در خانواده و در کنار کودک بوده هم سریعا باید آزمایشات و پیگیری ها برایشان انجام شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به گفت: کودک مشکوک به کرونا که مشکل زمینه ای ندارد، فرد مشکوک به کرونا در کنارش نبوده اما درمان او با اقدامات اولیه ظرف یکی دو روز اول مؤثر واقع نشود نیز بهتر است به مراکز درمانی مراجعه کند و خانواده ها سعی نکنند با خوددرمانی در منزل کودک را درمان کنند.
گفتگو: مشکات سخاوتی