غلبه بر روماتیسم با این غذای محلی
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در درمان دردهای روماتیسمی،
به گزارش ، پلو زعفرانی یکی از غذاهای سنتی چابهار و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسیدفولیک، گوگرد، سولفور، سلنیوم، فیبر، پروتئین و … است.
برای بررسی خواص پلو زعفرانی چابهار و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر اکتیکوت طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص پلو زعفرانی چابهار
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص پلو زعفرانی چابهار گفت: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود.وی افزود: کلسیم، منیزیم، ویتامین D و سلنیوم موجود در پلو زعفرانی چابهار موجب استحکام استخوان و دندان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه، پیشگیری از آلزایمر، تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی از دیگر خواص این پلوی بینظیر است.
این محقق چسب هارتمن و پژوهشگر طب سنتی گفت: این پلو خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و باعث دفع عفونتهای بدن خواهد شد.وی اظهار کرد: پلوی زعفرانی چابهار به دلیل داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از شما در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
این محقق پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف پلو زعفرانی برای زنان بسیار مفید است و موجب رفع سندروم پیش از قاعدگی میشود.وی اظهار کرد: درمان دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و دردهای مفصلی (آرتریت) خاصیت دیگر این پلوی عفونت بدن خوشمزه است.
عظمایی گفت: از دیگر خواص فوق العاده این پلو میتوان به افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی، نشاط آور، آرامبخش قلب و اعصاب، رفع استرس، اضطراب و افسردگی اشاره کرد.این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این پلو به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، البته زنان باردار نباید در مصرف این غذا زیادهروی کنند.
مواد لازم پلو زعفرانی چابهار (۶ تا ۷ نفر)
-مرغ ۲ کیلو
-برنج ۵ پیمانه
-پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
-پودر زیره یک قاشق چای خوری
-پودر میخک یک قاشق چای خوری
-پیاز متوسط ۲ عدد
-سیر قیمت پانسمان هارتمن ۲ تا ۳ حبه
-فلفل دلمهای یک عدد
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز نگینی شده در یک قابلمه حاوی مقداری آب میپزیم.
-برنج را در آب و نمک خیس میکنیم.
-در قابلمه مناسبی یک پیاز را نگینی خرد میکنیم و با زردچوبه تفت میدهیم.
-سیرهای نگینی شده را با زیره و میخک به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-فلفل دلمهای نگینی خرد شده را به بقیه موادتان اضافه میکنیم.
-مرغ پخته شده را بدون آب، به پیاز و سیر اضافه میکنیم وکمی تفت میدهیم.
-سپس برنج را که از قبل خیس کردهایم به مواد اضافه میکنیم.
-در انتهای پخت هارتمن غذا زعفران، نمک و فلفل را اضافه میکنیم.
-هنگامی که آب برنج کم شد آن را دم میکنیم و بعد از ۴۵ دقیقه از روی حرارت برمیداریم.
منبع: فانوس