فواید سیر ترشی
سیرترشی یک چاشنی مدبره است، چون سیر دارای طبعی گرم و خشک در درجه سوم و سرکه دارای طبع
به گزارش :از نظر علم طبایع و اصول تغذیه در طب ایرانی، حکیمانهترین و در عین حال پرخاصیتترین چاشنی سفره ایران زمین، “سیرترشی” است که از نظر پزشکی کودکان طبعی در معتدلترین شکل طبعی خود قرار دارد.
سیرترشی، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی، چه سودایی، چه صفرایی و چه دمویمزاج مناسب بوده و به دلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز میتوانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.
سیرترشی یک چاشنی مدبره قطره فروزومال است، چون سیر دارای طبعی گرم و خشک در درجه سوم و سرکه دارای طبع سرد وتر در درجه سوم است؛ این دو بعد از ۷ سال به معتدلترین وضعیت طبعی میرسند.
ترشی ۷ ساله سیر دارای خواص فراوان، هم از نظر دارویی و هم از نظر غذایی بوده و به عبارتی، هم غذای دارویی محسوب میشود و هم داروی غذایی.
در ادامه خواص سیرترشی هفت ساله بهصورت درمان سوختگی با آب جوش اجمالی آمده است:
- سیرترشی خونساز و مصفای خون است
-مفتح عروق کرونر قلبی و عروق مغزیست
-هضمکننده غذاهای سنگین و ثقیلالهضم است و سرعت هضم غذا را افزایش میدهد
-دفعکننده قیمت پماد زخم بستر سنگ کیسه صفرا و شستشودهنده مجاری صفراویست
-کاهنده چربی کلسترول خون است
-ضدعفونیکننده محیط دهان و معده است
-قاطع خونریزی داخلی خصوصا بواسیر است
-مشهی یا اشتهاآور است
-پاکسازیکننده چسب بخیه خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته است
-درمانکننده آفت دهان در افراد صفراوی مزاج است
منبع:تسنیم