كمبود تخت در بيمارستان ها با موج جديد كرونا
– مشکات سخاوتی: این روزها بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور در خط اول مبارزه با کرونا قرار دارند و کادر درمان بار زیادی از آلام جسمانی و روانی بیماران را به دوش می کشند.
یکی از بیمارستان های بزرگ کشور مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) است که از همان روزهای اول شیوع کرونا، بیشترین پذیرش بیماران کرونایی را داشته و خدمات شایان توجهی را از گرفتن تست کرونا تا خدمات سرپای و بستری آن هم با نرخ دولتی و رایگان به مراجعین ارائه می دهد.
خبرنگار مدی هانی 405 به منظور اطلاع از آخرین وضعیت بیماران کرونایی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) و نحوه ارائه ی خدمات به این بیماران، گفتگویی اختصاصی با دکتر خسرو صادق نیت، رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و دکتر سید علی دهقان، معاون درمان این بیمارستان انجام داده است که در زیر می خوانید؛
علت بدحال تر شدن بیماران کرونایی در موج جدید کرونا
دکتر صادق نیت با بیان اینکه روزانه 200 نفر به درمانگاه کرونای بیمارستان امام خمینی (ره) مراجعه می کنند وحدودا یک چهارم آن ها بستری می شوند، گفت: از همه ی رده های سنی به ما مراجعه می کنند، البته میانگین سنی افراد بستری شده حدود 60 سال است.
وی اضافه کرد: ما از همه بیمارانی که باید بستری شوند تست pCR می گیریم و از دیگر بیماران مشکوک نیز بر حسب تشخیص پزشک پیچش تخمدان تست گرفته می شود .
او با اشاره به اینکه مراجعین نسبت به موج های قبلی کرونا، علائم و تظاهرات بالینی شدیدتری دارند، اظهار داشت: علت اصلی آن این است که در این دوره تعداد قابل توجهی از بیماران ،درمان های سرپایی را در منزل انجام می دهند و دیرتر به ما مراجعه می کنند.
اختصاص 350 تخت بیمارستانی به بیماران کرونایی
رئیس مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره) در خصوص نحوه ی ارائه خدمات ویژه به بیماران کرونایی گفت: بعد از شیوع مجدد کرونا، 350 تخت بیمارستان را در ساختمان هایی جدا از بیماران غیر کرونایی، به بیماران کرونایی اختصاص داده ایم، آی سی یو ها را گسترش دادیم و خدمات مورد نیاز ویژه ی بیماران کووید۱۹ را فراهم کرده ایم.
وی ادامه داد: از آنجا که بیماران کرونایی اکسیژن خالص پانسمان گاز عسل می خواهند و میزان اکسیژنی که می خواهند بیشتر از یک بیمار معمولی است، در بخش هایی که به کرونا اختصاص داده ایم، لوله کشی مجدد اکسیژن برایشان انجام داده ایم و از سیستم اکسیژن مایع استفاده می کنیم که هم خلوص بسیار بیشتری داشته باشد یعنی بیشتر از ۹۹.۹۹ درصد و هم بتواند با فشار بالا اکسیژن به بیماران برساند زیرا بهترین درمان برای بیماران کرونایی اکسیژن است.
کمبود تخت های ویژه در برخی مقاطع
صادق نیت گفت: فعلا کمبود کیت آزمایشگاهی و کمبود تخت برای بستری بیماران نداشته ایم و تمام بیماران نیازمند به بستری که طی این هشت ماه به ما مراجعه کرده اند ، بدون درمان و پاسخ مناسب نمانده اند. البته در خصوص تخت های ویژه در برخی مقاطع زمان کمبود داشته ایم که با کمک وزارت بهداشت و خیرین در حال تجهیز و راه اندازی بخش های جدید به همین منظور هستیم.
دکتر سید علی دهقان، معاون درمان بیمارستان امام خمینی (ره) هم با بیان اینکه قدرت سرایت بیماری نسبت به اسفند و فروردین بیشتر شده است، عنوان کرد: بیماران با نشانه های مختلف به ما مراجعه می کنند و افرادی که شرایط وخیم دارند و بد حال هستند، عمدتا مشکلات تنفسی دارند البته نشانه های دیگر چون تب ، درد های استخوانی و مشکلات گوارشی هم در آن ها دیده می شود.
فقط سالمندان جزء بیماران بدحال کرونایی هستند؟
او به گفت: بیشتر بیماران بستری شده و بدحال، سالمندان و افراد دارای بیماری های زمینه ای هستند اما به معنای این نیست که جوانان بدحال نمی شوند و جوانانی داشته ایم که بدون بیماری زمینه ای بیماریشان شدیدتر شده است.
وی تصریح کرد: آمار ما نشان می دهد که تعداد مبتلایان، فوتی ها و بستری ها هر روز بالاتر می رود، بنابراین نیاز به مداخلات بیشتری داریم و علاوه بر اقدامات و برنامه های موقتی و مقطعی دولت، نیاز به برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت هم هست.
معاون درمان بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: چون مشخص نیست پایان این بحران چه زمانی باشد و هنوز کووید 19 درمان قطعی ندارد، نیاز است که در خصوص بحث پیشگیری همچنان جدی عمل شود.