مخفی کردن مرگ کرونا و سکته قلبی
دکتر
طبق آمار رسمی و بر پایه تست کرونا در بیمارستانهای دولتی کشور، روزانه بهطور متوسط دوهزار و ۵۰۰ نفر در ایران به کرونا مبتلا میشوند و حدود ۱۶۰ نفر نیز در یک روز جان خود را از دست میدهند. تاکنون ۱۱هزار و ۷۳۱ نفر جانشان را از دست دادهاند.
بیشترین تعداد مرگ و میر در یک روز متعلق به ۱۵ تیر ۹۹ است که با ثبت ۱۶۳ فوتی در یک روز از شنبه (۱۴ تیر) تا یکشنبه ( ۱۵ تیر)، مرگبارترین روز کرونایی ایران لقب گرفت. این آمار باعث شد در مدت یک روز، ایران در جایگاه سوم کشورهای جهان در فوتیهای کرونا بعد از مکزیک و هند و بالاتر از آمریکا و روسیه قرار بگیرد. وضعیت در روز گذشته نیز بهتر نبود و طبق اعلام رسمی وزارت بهداشت از یکشنبه (۱۵ تیر) تا دوشنبه (۱۶ تیر ۹۹) دوهزار و ۶۱۳ نفر به ویروس کووید۱۹ مبتلا و ۱۶۰ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. از این تعداد یکهزار و ۴۶۸ مورد بستری پانسمان عسل شدند. در مجموع، آمار بیماران کووید۱۹ در کشور تا روز گذشته به ۲۴۳هزار و ۵۱ نفر رسید و تا کنون ۲۰۴هزار و ۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سههزار و ۲۰۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. برپایه این آمار استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجانهای غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای گلستان، البرز، کرمان، یزد، همدان و سیستان و بلوچستان در وضعیت هشدار هستند.
هشدار درباره آمار بهشت زهرا (س)
این آمار در شرایطی منتشر میشود که روز گذشته سعید خال ، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) اعلام کرد که «آمار متوفیان کرونا در ۷۵ روز گذشته بیسابقه بوده است». البته او به آمار و ارقام اشارهای نکرد، اما زمانیکه او به این موضوع اشاره میکند، همزمان با آغاز فعالیتهای کسب و کار و نادیده گرفتن فاصلهگذاری اجتماعی، یعنی آخرین روزهای فروردینماه امسال است که کشور بعد از تعطیلی و اعمال قرنطینه خانگی به کاهش چشمگیر آمار کرونا دست پیدا کرد. همانطور که در یکم اردیبهشت ۹۹ تعداد فوتیها در یک روز با ۹۴ نفر، کمترین روز مرگ و میر ناشی از کرونا بود. آمارهای متفاوتی از مرگ و میر بر اثر شیوع ویروس در کشور از سوی مسئولین بیان میشود و بهعنوان مثال میتوان به صحبتهای محمد جواد حق شناس، عضو شورای شهر تهران، اشاره کرد که در ۱۱ اردیبهشت امسال گفته بود: «در اسفند ۹۸ و فروردین سوربکت چیست ۹۹، ۱۳هزار نفر در بهشت زهرا دفن شدهاند». اما سعید خال در آن زمان این موضوع را تایید نکرد و بعد حق شناس و دیگر اعضای شورای شهر تهران همچون سیدمحمود میرلوحی، مدعی شدند که آمار تعداد دفن شدگان هر روز در اختیار شورای شهر قرار میگیرد، اما چند روز بعد آمار ارائه شده آنها از سوی شورای شهر تکذیب شد.
افزایش ناگهانی ایست قلبی
یکی از موارد دیگر که این روزها در رابطه با تعداد مرگ و میر بر اثر کرونا شنیده میشود، افزایش تعداد افرادی است که بهدلیل «ایست قلبی» جانشان را از دست میدهند. به باور بسیاری از مردم این افراد بر اثر کرونا فوت میکنند، اما دلیل فوتشان ایست قلبی عنوان میشود، گفتهای که مسئولان آن را تایید نمیکنند.
دکتر حمید رضا اردلان، متخصص بیماریهای عفونی این ادعا را تایید نمیکند و به «آرمان ملی» میگوید: بسیاری از خانوادهها که عزیزانشان را بهدلیل ابتلا به کرونا از دست دادهاند، از انگ اجتماعی و تبعات آن در میان اقوام و بستگان میترسند و به آنها اعلام میکنند که بستگانشان ناشی از ایست قلبی فوت کرده است، درحالی که بیان این موضوع در روند خاکسپاری تفاوت چندانی ندارد. گواهی فوت بیماران مبتلا به کرونا براساس تست آرمانیشگاهی، شرح حال، علایم، سیتیاسکن و توسط پزشک در بیمارستانها صادر میشود و وزارت بهداشت هم به همان گواهی فوت صادره استناد میکند. حالا ممکن است که مانند روند شناسایی افراد مبتلا که در کلینیکهای خصوصی و علوم پزشکی که از بیماران نمایندگی سوربکت کرونایی تست نمیگیرند و زمانیکه بهطور یقین به بیماری که از آن آزمایشی گرفته نشده (به دلایلی همچون زمانبربودن و هزینه بالا) اعلام میکنند که آنها مبتلا به کرونا هستند و باید در منزل دوران استراحت خود را سپری کند. آنها آماری از این مراجعهکنندگانشان به وزارت بهداشت ارائه نمیدهند. این موضوع ممکن است در مورد افراد فوت شده نیز رخ دهد و تشخیص مرگ بیمار را ایست قلبی عنوان کرده باشند، که در این مواقع وزارت بهداشت بررسیهای لازم را انجام میدهد و بر اساس آزمایشات مذکور گواهی فوت را صادر خواهد کرد.
بدحال بودن۴۰درصد بیماران کرونایی گلستان/کروناهمچنان ویروس جدی است
گرگان- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: ۲۰ درصد بیماران کرونایی گلستان در ICU بستری بوده و ۳۰ الی ۴۰ درصد بیماران بدحال هستند و این نشان می دهد که کرونا همچنان ویروس جدی است.
سراج الدین عارف نیا شامگاه دوشنبه در گفتگوی ویژه خبری اظهارکرد: از دو روز گذشته زدن ماسک در ادارات دولتی و مغازه ها اجباری شده و طبق گزارشات شاهد تغییراتی در سطح خیابان های گرگان و گنبدکاووس هستیم اما در شهرهای دیگری تغییر قابل ملاحظه ای اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: روند بیماری در استان همچنان افزایش است پانسمان جراحی سوربکت و روزانه به طور میانگین ۱۰۰ نفر بستری می شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان اضافه کرد: اکنون میزان ترخیص و فوتی ها معادل پذیرش بیماران شده ولی سنگینی وزنه بستری همچنان بیش تر است.
عارف نیا توضیح داد: در چند روز گذشته میزان پذیرش از میزان ترخیص پیشی گرفته بود و دغدغه داشتیم که این موازنه برقرار شود که طی دو روز اخیر با روند ثابتی روبرو شدیم و اختلاف کمتر شده است.
وی بیان کرد: ۲۰ درصد بیماران کرونایی استان در آی سی یو بستری بوده و ۳۰ الی ۴۰ درصد بیماران بدحال هستند و این نشان می دهد که شرایط بدحالی بیماری تغییری نکرده است.
ظرفیت پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان تربتجام تکمیل شد
فرماندار تربتجام گفت: شرایط کنونی شهرستان از قرمز عبور کرده و بسیار نگرانکننده است. بیمارستان هم ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی را ندارد.
مرتضی حمیدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اعزام بیماران مبتلا به کرونا از شهرستانهای صالحآباد، تایباد و باخرز به بیمارستان تربتجام و افزایش بیماران، این مرکز درمانی ظرفیت پذیرش بیش از این ندارد.
وی با اشاره به افزایش مبتلایان و جانباختگان ناشی از کرونا در این شهرستان افزود: با وجود هشدارهای فراوانی که توسط ستاد پیشگیری از کرونا و دانشکده علوم پزشکی از طرق مختلف در خصوص رعایت نکات بهداشتی و برگزار نکردن مراسم و اجتماعات به مردم داده شده ولی باز هم شاهد برگزاری مراسم عروسی و تعزیه به صورت شرکت سوربکت پنهانی در منازل هستیم و این اقدام به منزله مبتلا شدن افراد بیشتری است.
نماینده عالی دولت در این شهرستان بیان کرد: اگر شهروندان نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نکنند، شاهد افزایش جانباختگان درگیر با کرونا در روزهای آینده خواهیم بود.
وی اظهار کرد: با وجود امکانات کم پزشکی و ظرفیت محدود بیمارستانها بهترین راهکار برای مقابله با شیوع ویروس کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از تردد غیر ضروری است.