موارد مصرف قرص ترانكوپين چيست ؟
ترانکوپین نوعی داروی خوابآور است که برای درمان
به گزارش ، هیچ چیز به اندازه یک خواب عمیق و راحت شبانه خستگی کار روزانه را از تن بیرون نمیکند. اما گاهی با وجود خستگی زیاد به خواب نمیرویم و د رواقع در میزان خواب و ساعات آن اختلال به وجود میآید. در این موارد افراد به سراغ داروهای خوابآور میروند. یکی از این داروها ترانکوپین است. اگر شما هم به تازگی مصرف این دارو را آغاز کرده و یا لوهمن روشه قصد استفاده از آن برای رفع اختلالات خواب را دارید این مقاله را دنبال کنید تا با موراد مصرف و عوارض احتمالی آن آشنا شوید.
قرص ترانکوپین چیست و در چه مواردی مصرف میشود؟
این دارو با دوز 25 و 100 تا 250 میلیگرم وجود دارد که برای درمان بیخوابی استفاده میشود؛ ولی علت بیخوابی باید مشخص شود و اگر علت آن تشخیص داده نشود (مثل مشکلات هورمونی و مشکلات اضطراب) و ادامه پیدا کند، مشکل خواب فرد با داروی خوابآور برطرف نخواهد شد و داروی خوابآور تاثیری نخواهد داشت. علاوه بر رفع اختلالات خواب این دارو برای درمان افراد با بیماری اختلال دوقطبی نیز تجویز میشود.
عوارض مصرف ترانکوپین
از آن جایی که با مصرف جراحی پوست هر دارویی احتمال بروز عوارض در بدن فرد مصرفکننده وجود دارد این دارو هم از این قاعده مستثنی نیست. سرگیجه، تب، سردرد، گوش درد، کابوس شبانه، احساس سوزن سوزن شدن، فارنژیت، رینیت، بیاشتهایی، یبوست، خشکی دهان، لکوپنی، افزایش وزن، افزایش سرفه و تعریق را میتوان از عوارض مصرف این دارو دانست.
چگونگی مصرف دارو
برای هر شخصی باید دوز مشخص آن داده شود تا برای فرد اثرگذار باشد. اگر بیخوابی شما ناشی از افسردگی است، بی خوابی شما با داروی ترانکوپین درمان نخواهد شد ولی اگر صرفا مشکل شما یک بیخوابی مفرد باشد، با تغییر دوز دارویی مشکل بیخوابیتان برطرف خواهد شد.
نحوه مصرف این دارو در بیمارن مختلف رژودرم متفاوت است. برای درمان علائم و نشانههای اختلالات سایکوتیک (اختلالاتی که با روان پریشی همراه هستند اختلالات سایکوتیک نامیده میشوند) در ابتدا ۲۵ میلیگرم از راه خوراکی و ۲ بار در روز تجویز شده و افزایش دوز به میزان ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم، ۲ یا ۳ بار در روز از راه خوراکی در فواصل ۲ تا ۳ روزه صورت میگیرد. توجه داشته باشید که ماکزیمم دوز مصرفی ۸۰۰ میلیگرم میباشد. همچنین برای درمان کوتاه مدت حملات مانیک حاد در اختلال دوقطبی در ابتدا ۵۰ میلیگرم از راه خوراکی ۲ بار در روز و سپس افزایش دوز به میزان ۱۰۰ میلیگرم در روز در ۲ دوز تقسیم شده و ماکزیمم ۲۰۰ میلیگرم از راه خوراکی ۲ بار در روز ۴ ام صورت میگیرد. دوز معمول ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیگرم در روز میباشد.
چند نکته در خصوص ترانکوپین
نگرانی که در مورد این دارو وجود دارد، ترس از وابستگی و اعتیاد به این دارو است. در حالی که اینگونه نبوده و مصرف آن پس از دوره درمان تحت نظر پزشک قطع شده و وابستگی ایجاد نخواهد کرد.
تاثیر این دارو کمی زمان بر است و بلافاصله پس از مصرف باعث خواب آلودگی شما نمیشود؛ بنابراین تاخیر زمانی طبیعی است. برای جذب بهتر میتوانید این قرص را با آب میوه مصرف کنید.
در صورتی که بطور طولانی مدت از این دارو استفاده میکنید، هر ۶ ماه یکبار فشار و چربی خون خود را چک کنید.
به هیچ عنوان دوز مصرفی دارو را بطور خودسرانه افزایش ندهید. افزایش دوز مصرفی باید با نظر پزشک و با انجام و کنترل آزمایشات کبد و کلیه انجام شود.
در صورتی که از این دارو سوالی در مورد این دارو دارید و یا از آن استفاده میکنید، نظرات و تجربیات خود را از طریق ارسال نظر، با سایر مخاطبین دکتر زخمبه اشتراک بگذارید.