موج جدید کرونا ؛ افزایش بستری ها در تهران
فرمانده
به گزارش صدا وسیما، دکتر علیرضا زالیگفت: مراجعان سرپایی به مراکز درمانی در ۲۴ ساعت گذشته سه هزارو ۵۰۰ نفر بود که ۲ هزار نفر آن به بخشهای بهداشتی مراجعه کردند و در مجموع میزان بستری در تهران در ۲۴ ساعت گذشته سه درصد افزایش پیدا کرده است به این ترتیب که هزارو ۹۱۶ مورد بستری در تهران داشتیم که حدود ۷۰۰ مورد در بخشهای مراقبت ویژه هستند.
آقای زالی افزود: تعداد بستریهای روزانه ما ۳۰۰ نفر بود که در ۲۴ ساعت گذشته به ۱۵۰ نفر کاهش یافت و این نشان دهنده اقامت طولانیتر بیماران به سبب تغییر در الگوی بیماری و یا شدت آن است.
وی درباره آمار مرگ و میر بیماران هم گفت: در ۲۴ ساعت گذشته در مقایسه با ۲۴ ساعت پیش از آن با افزایش یک و چهار دهمی تعداد مرگ و میر مواجه بوده ایم که زنگ خطر جدی است.
دکتر زالی استومی چیست گفت: همه این عوامل نشان میدهد که خیز جدیدی در تهران در حال شکل گیری است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران افزود: در طول هفته گذشته میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی در تهران کاهش یافت به این ترتیب که دو هفته پیش به ۷۶ و سه دهم درصد رسید و هفته پیش به ۷۵ و چهار دهم درصد تقلیل پیدا کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره علت افزایش مبتلایان رده سنی پنج تا ۱۷ سال هم گفت: تا قبل از پایان آذر ماه تعداد مبتلایان این رده سنی اندک بود و اکنون به حدود ۱۰ درصد رسیده است و احتمالا با شکلهای جدیدی از بیماری مواجهیم که نوجوانان و جوانان را درگیر کرده است این شاید به علت این باشد که جوانان در معرض بیشتری از ارتباطات اجتماعی قرار گرفته اند و یا شاید الگوی حضور آنها درشهر در دو هفته اخیر تغییر پیدا کرده است، اما هنوز دلیل قطعی برای اینکه فکر کنیم شاید فنوتیپ جدید ویروس در تهران ایجاد شده است در اختیار نداریم که درحال حاضر تجزیه و تحلیل موارد ابتلا هستیم.
وی گفت: اگر نسبت به اسفند سال ۹۸ مرگ و میر صفر تا ۵ سال را مد نظر قرار دهیم چهار دهم تا پنج دهم درصد بود، اما این میزان در دی ماه به حدود چهار و چهار دهم درصد رسید.
فرمانده عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران همچنین عدد هموستات مولد به عنوان شاخصی مهم برای نشان دادن وضع اپیدمی اشاره کرد و افزود: این عدد در اواخر هفته گذشته در تهران به یک و یک دهم درصد رسید که اگر بالای یک باشد نشان دهنده تغییر در افزایش اپیدمی است.
رئیسی: واکسیناسیون گروه های آسیب پذیر از بهمن آغاز می شود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در فاز نخست با واردات واکسن کرونا انتظار داریم در بهمن سال جاری واکسیناسیون گروه های اولویت دار و آسیب پذیر جامعه در کشور آغاز شود.
«علیرضا رئیسی » شنبه شب در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه شبکه خبر افزود: این واکسن که تمام فرآیندهای آن مورد تایید قرار گرفته و گواهی نامه های مربوطه را اخذ کرده تهیه و وارد کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه در فاز دوم واکسن از طریق کوواکس که ۵۲ میلیون دلار وجه آن نیز پرداخت شده ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور می شود، گفت: در فهرست بهداشت جهانی ایران در میان کشورهای اولویت دار قرار گرفته که به محض ورود این واکسن ها، واکسناسیون گروه های هدف آغاز خواهد شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا عمل ابدومینوپلاستی چیست اظهارداشت: سومین فاز تهیه واکسن کرونا از طریق ستاد اجرایی، واکسن رازی که مج.ز لازم را گرفته و واکسن پاستور است که تکنولوژی آن وارد کشور شده و اگر مشکلی پیش نیاید تا خرداد ماه سال آینده تولید آن در کشور به مرحله انبوه خواهد رسید.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، شهرهای قرمز مازندران به نارنجی تبدیل شدند، افزود: با این حال امکان جهش کرونا در داخل کشور وجود دارد و همین ممکن است زمینه ساز موج چهارم شیوع بیماری کرونا در کشور باشد.
وی اظهارداشت: هم اکنون ۱۹ شهر نارنجی و ۱۵۷شهر در کشور زرد هستند و اگر پروتکل ها به خوبی رعایت نشود این بیماری در بعضی استان ها با شیب ملایم در حال افزایش خواهد بود و بررسی های نشان می دهد که در تهران، خراسان جنوبی، همدان، اصفهان، فارس، کرمان، یزد و هرمزگان این بیماری با شیب خیلی خفیف، در حال صعود است.
سخنگوی ستاد ملی مدیریت کرونا در خصوص برگزاری مراسم ۲۲ بهمن ماه امسال گفت: سخنرانی مراسم ۲۲ بهمن ماه از طریق صدا و سیما پخش خواهد شد و تجمعی برای این سخنرانی نخواهیم داشت.
رئیسی با بیان اینکه روز ۲۲ بهمن ماه سخنرانی ریاست محترم جمهوری از طریق صدا و سیما پخش خواهد شد، گفت: این پیشنهاد در ستاد مصوب شد که برگزاری مراسم ۲۲ بهمن با رژه موتوری و خودرویی باشد. پیاده روی نخواهیم داشت و با خودروی شخصی و موتورسیکلت با پرچم های رنگی و سرودهای انقلابی با بلندگوها، این مراسم برگزار خواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از مشکلات ما در این زمینه بحث افزایش ترددها است و بر اساس آخرین گزارش ها ترددها، ۴۷ درصد افزایش یافته که عمدتا خودروهای شخصی و تردد آنها غیرضروری است، این می تواند یکی از فاکتورهای بسیار موثر شیوع بیماری باشد و سفر مردم به جزایری مثل قشم خیلی افزایش قابل توجهی داشته و قطعا این می تواند باعث انتقال سریع بیماری کرونا شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: زمانی مرگ ومیر ما روزانه ۵۰۰ نفر بود و با تغییر رفتار مردم و رعایت پروتکل های بهداشتی، هم اکنون به اینجا رسیدیم و اگر ویروس انگلیسی هم وارد کشور شود، ما ملزم هستیم که پروتکل های بهداشتی را به شدت رعایت کنیم.
رئیسی افزود: تمام پروازهای هوایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم از انگلستان به ایران متوقف شده و از دو هفته پیش طی دستورالعملی که ابلاغ شده هر مسافری که از اروپا وارد ایران شود، باید تست کرونای منفی داشته باشد و پس از ورود به ایران نیز بازهم تست می گیرند، سپس در خانه خود به مدت دو هفته در قرنطینه خواهد بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به موفقیت های اجرای طرح شهید سلیمانی، افزود: در اجرای این طرح بسیجان، هلال احمر و بسیاری از سازمان های مردم نهاد همکاری خوبی د اشتند و هدف ما از اجرای این طرح جلوگیری از خیز بعدی ویروس کرونا در کشور است.