میوه ای برای مبارزه با سرطان و انواع بیماریها
انار سرشار از آنتی اکسیدانها
به گزارش به نقل از برنا، انار سرشار از آنتی اکسیدانها است و همیشه خواص آن برای مقابله با بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها مورد بررسی پژوهشگران قرار کرم رژودرم گرفته است. اما اخیراً محققان به این نتیجه رسیده اند که فواید انار فراتر از این حرفها است.
همهی ما خاطرات تلخ و شیرینی در زندگی داریم که برایمان ارزشمند هستند. اما آلزایمر تمام این خاطرات را محو و ذهن را تبدیل به صفحهای سفید و خالی از گذشته میکند. تاکنون درمانی برای این بیماری دژنراتیو یافت نشده است و تنها راه باقیمانده همان پیشگیری است. نتایج پژوهش محققان نشان میدهد که عصارهی انار هم از بروز آلزایمر پیشگیری میکند.
محققان با ایزوله کردن تمام ترکیبات انار دریافتند که یکی از پولی فنولهای انار پماد سوختگی در بدن تغییر کرده و سرعت پیشرفت بتا آمیلوئید، همان پروتئین تخریب کنندهی دستگاه عصبی را کاهش میدهد.
انار سرشار از آنتی اکسیدانها است و همیشه خواص آن برای مقابله با بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفته است. اما اخیراً محققان به این نتیجه رسیده اند که فواید انار فراتر از این حرفها است.
نتایج پژوهشی که در مجلهی ACS Chemical Neuroscience به چاپ رسیده است نشان میدهد که عصارهی انار برای مقابله با پیشرفت بیماری هیدروژل آلزایمر نیز مفید است. با وجود این که در پژوهشهای پیشین مولکول منشأ خواص آن مشخص نشده بود این بار محققان اطلاعات دقیق تری در خصوص ترکیبات ضدآلزایمر این میوه کسب کردند.
محققان با ایزوله کردن تمام ترکیبات انار دریافتند که یکی از پولی فنولهای انار در بدن تغییر کرده و سرعت پیشرفت بتا آمیلوئید، همان پروتئین تخریب کنندهی دستگاه عصبی را کاهش میدهد
همه چیز در معده اتفاق میافتد
ترکیبات مفیدی که در مقابله با این بیماری دخالت دارند شامل اورلیتینها هستند که در روند شکسته شدن پولیفنولها توسط باکتریهای لوزالمعده روده تولید میشوند.
بیماری آلزایمر از وجود پروتئینهای آمیلوئید بروز میکند که به شکل پلاک بین نورونها یا همان سلولهای عصبی تشکیل میشوند. برای پیشگیری از انتشار و گسترش این پروتئین ها، مولکولهایی لازم هستند تا از مغز در برابر نفوذ این ترکیبات مخرب محافظت کنند.
پژوهشهای پیشین نشان داده بود که عصارهی انار چنین تأثیری را روی حیوانات دارد؛ اما محققان ترکیب تأثیرگذار را تشخیص نداده بودند.
برای یافتن این مولکولها محققان ۲۱ ترکیب انار را ایزوله کرده و متوجه شدند پانسمان زخم که اکثر پولیفنولها چنین تأثیری ندارند. در عوض یکی از متابولیتهای این ترکیبها به نام ارولیتینها قدرت محافظت از مغز را داشته اند. این ترکیبات جزو ترکیبات ضدالتهابی بوده و از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری میکنند.