هر ورزشی مناسب درمان دیسک کمر نیست
به گزارش ، عارف سعیدی، فیزیوتراپیست و مدرس دانشگاه تهران اظهار کرد: نحوه رفتار افراد با بسیاری از کمر دردها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در واقع کمر درد میتواند ناشی از افزایش سن، آرتروز، دیسک کمر، اسپاسم و کشیدگیهای عضلانی باشد.
او توصیه کرد: افراد تحت هیچ عنوان از هر تمرین ارائه شده هیدروتک در اینترنت برای کاهش درد کمر استفاده نکنند. در واقع تمرینها درست هستند اما زمان و نحوه استفاده از هر تمرین برای انواع دردها به درستی توضیح داده نشده است. به خصوص افرادی که دچار دیسک کمر هستند نباید از هر نوع تمرینی استفاده کنند.
سعیدی بیان کرد: بهترین حالت برای فردی که کمردرد دارد، حالت صاف و استاندارد است؛ برای مثال در زمان نشستن روی صندلی، قوز نکند. همچنین انجام هر کدام از حرکتهای یوگا که فرد را با خمیدگی روبه رو کند، مضر است.
این متخصص آسیبهای ورزشی در خصوص بیماری پوستی بهترین حالت خوابیدن گفت: طبق مطالعات بهترین حالت خوابیدن در شرایطی است که کمترین فشار به مهرههای کمر وارد شود؛ بنابراین در حالت پهلوها کمترین فشار برروی مهره و دیسک کمر وارد میشود. همچنین قرار دادن یک بالش بین پاها و خم کردن یکی از آنها به کاهش فشار مهرههای کمر کمک میکند.
سعیدی تصریح کرد: روی شکم خوابیدن بیشترین میزان فشار را به ستون فقرات وارد میکند؛ بنابراین توصیه میشود تحت هیچ عنوان از این حالت برای خوابیدن استفاده نکنید.
متخصص فیزیوتراپیست در خصوص پماد مدی هانی رفع قوز کودکان گفت: کودکانی که به حالتهای نامناسب مینشینند دچار قوز کمر میشوند. تمریناتی مانند دمر خوابیدن، سر و گردن را به سمت عقب کشاندن و همچنین حرکت شانه به سمت بالا به رفع قوز کمک میکند. بعضی افراد تمایل دارند از قوز بند استفاده کنند که فقط در یک ماه اول توصیه میشود و بعد از آن؛ قوز بند را باز کنند و خود تمرینات صحیح را انجام دهند تا عضله با کاهش فعالیت رو به رو نشود.
سعیدی بیان کرد: افرادی که به دلیل شرایط کاری مجبور هستند مدتها خم باشند، توصیه میشود هر ۱۵ دقیقه حرکت رو به عقب برای کمر و گردن را انجام دهند.
مدرس دانشگاه تهران درباره گودی کمر گفت: گودی کمر در صورتی که به حالت عادی و دردی نداشته باشد، مشکلی نخواهد داشت اما در صورتی که وزن بر روی آن سوار شده باشد به خصوص وزن شکم؛ حتما باید درمان شود چرا که در صورت عدم درمان باعث آرتروز زودرس میشود.
او ادامه داد: خشکی بدن زمان بیدار شدن از خواب نمیتواند ناشی از دیسک کمر باشد؛ این موضوع بیشتر در افراد میانسال دیده میشود. در واقع میتواند علائمی از شروع آرتروز باشد اما این موضوع در افراد جوان میتواند ناشی از کم تحرکی باشد.
سعیدی در پایان تصریح کرد: به افراد راننده که مبتلا به دیسک کمر هستند، توصیه میشود در ابتدا نسبت به درمان آن اقدام کنند و بعد از درمان به رانندگی ادامه دهند زیرا رانندگی با شرایط دیسک کمر میتواند فرد را با عمل جراحی رو به رو کند.