هزار چهره ویروس کرونا
معاون
به گزارش مهر، ایرج حریرچی، در برنامه شبکه خبر با بیان اینکه نباید دچار غرور کاذب درباره پیروزی بر کرونا شویم، افزود: در چند روز اخیر به علت رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی و کمرنگ شدن رعایت اصول بهداشتی و خروج بی دلیل از خانه، آمار مرگ و میر و مبتلایان ما افزایش یافته است.
وی گفت: آماری که در اواخر اردیبهشت به ۳۴ نفر رسیده قیمت پانسمان نوین بود دوشنبه به ۸۱ نفر رسید.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه این فقط یک عدد نیست بلکه دختران و پسران و مادران و پدران ما هستند که جانشان را از دست میدهند افزود: اگر جان خودمان برای مان مهم نیست حداقل به پزشکان و پرستاران و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی رحم کنیم که ۳ ماه و ۱۲ روز است که به طور فرسایشی مشغول مجاهده اند و شهید داده اند.
حریرچی گفت: من هشدار و تذکر جدی میدهم اگر در تابستان وضعمان این باشد در چند ماه آینده با وجود همه سختیها و مراقبتها اوضاع مان به مراتب بدتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: ما هنوز مجبور نشده ایم مانند کشورهای همسایه شرایط سخت محدودیتی اعلام کنیم ما بسیار نرم و با کمک خود مردم موفقیت بسیاری حاصل کردیم و رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی و استفاده هیدروتک نکردن از ماسک و خروج بی علت از خانه میتواند عواقب بسیار سختی برای مردم و کشور داشته باشد.
حریرچی با بیان اینکه اولویت در شرایط فعلی کروناست نه آلودگی هوا گفت: چنان که دکتر نمکی وزیر بهداشت گفتند اگر اجرای طرح ترافیک موجب شود فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود در اجرای آن با تصمیم ستاد ملی کرونا تجدید نظر خواهد شد.
ویروس کرونا هزار و یک چهره دارد/علل افزایش موارد ابتلا
فوق تخصص بیماریهای عفونی، گفت: کرونا هزار و یک چهره دارد و قدرت آلوده کنندگی آن کم نشده و تغییر نکرده است.
به گزارش مهر، مسعود مردانی، در گفتگو با شبکه خبر، با اشاره به رتبه خوب ایران (رتبه ۸ در جهان) از نظر آمار بهبود یافتگان، افزود: این موفقیت با تلاش شبانه روزی و طاقت فرسای کارکنان مراکز درمانی بیماری پوستی و ازمایشگاهی و همراهی و همکاری خود مردم به دست آمده است.
وی ادامه داد: کرونا تمام نشده است و اگر غفلت کنیم و فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی فردی و اجتماعی را رعایت نکنیم شرایط این گونه نخواهد ماند.
مردانی با اشاره به افزایش موارد جدید مبتلایان به کرونا، گفت: یکی از علل افزایش آمار مبتلایان مراجعه بیشتر مردم و مبتلایان به مراکز درمانی به علت کمتر شدن محدودیتها و دوم به علت افزایش آزمایشگاه هاو انجام آزمایشها در ۱۰۰ آزمایشگاه کشور است.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی، با تاکید بر اینکه کرونا ضعیف نشده و احتمال ابتلای بچه، جوان، پیر، زن و مرد وجود دارد، ادامه داد: کرونا هزار و یک چهره دارد و قدرت آلوده کنندگی آن کم نشده و تغییر نکرده است.
وی تصریح کرد: گرما هم هیچ تاثیری بر کرونا نداشته پانسمان نقره هارتمن است و الان مشاهده میکنیم که هر کس از خوزستان میآید به کرونای تمام عیار مبتلاست، آنهایی که در تماس با ویروس و بیماری هستند، اما نمیگیرند یکی از دلایلش ممکن است این باشد که آنتی بادی محافظت کننده داشته اند.
مردانی با برشمردن علائم بیماری کرونا گفت: اوایل گمان میکردند این بیماری دستگاه تنفس فوقانی را درگیر میکند، اما الان مشخص شده که این بیماری التهاب عروقی است و در دیواره رگهای انسان التهاب ایجاد میکند و در هر جای بدن مثل دستگاه گوارش یا سیستم اعصاب مرکزی و … میتواند روی دهد البته بیشتر دستگاه تنفسی را درگیر میکند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی با توصیه موکد به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستن مکرر دستها و زدن ماسک و پرهیز از سفر رفتن و شرکت نکردن در مراسم و اجتماعات ژل دبرید افزود: در مناطق گرمسیر نمیشود بدون کولر زندگی کرد و شواهدی هم مبنی بر انتقال ویروس از طریق کولر وجود ندارد و عزیزانی که کولر گازی استفاده میکنند بهتر است فیلترهای آن را تمییز و ضد عفونی کنند.
وی توصیه کرد شهروندان هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و در مجامع بیش از ۱۰ نفر، حتماً از ماسک استفاده کنند.