چاقي و خطر ابتلا به كرونا
بالا بودن شاخص
به گزارش سرویس ترجمه دکتر زخم با اینکه هنوز صحت این ادعا کاملا تایید نشده، اما نتایج مشاهده شده حاکی از احتمال وقوع آن را بالا می برد. مثلا افراد چاق تمایل بیشتری به انجام کارهایی دارند که خطر ابتلا به کرونا را افزایش می دهد. افراد با بیماری های قلبی، محصولات آکس مد عروقی، دیابت و کبدی در این دسته قرار دارند. افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالای 40 باشند، جزء افراد چاق محسوب شده و احتمال ابتلا به بیماری های ویروسی شدید در آنها بالاتر است.
طبق تحقیقات انجام شده بروی 24 بیمار مشخص شد که افراد 13 نفر از آنها دچار چاقی مفرط بوده اند که تعدادی از آنها در طول درمان نیاز به دستگاه تنفسی یافته و عده ای جان خود را از دست دادند. اما افراد لاغرتر پاسخ بهتری به بیماری کرونا داشتند.
بعلاوه افراد رنگین پوست و سیاه پوست نسبت به سفید پوستان بیشتر در معرض بیماری کورنا قرار دارند. مثلا در تحقیقی که امریکا و بروی 1052 بیمار کرونایی انجام شده، مشخص گردید که 53% از سیاه پوستان در بیمارستان بستری شده اند عسل پزشکی که این میزان در بیماران سفید پوست تنها 26% بوده است.
یکی از دلایل ارتباط چاقی با ابتلا به کرونا این است که اضافه وزن مانع از کارکرد موثر شش ها می شود. هرارگانی که در بدن که به دستگاه تنفسی مرتبط باشد، تحت تاثیر چاقی قرار خواهد گرفت. بعلاوه چاقی باعث افزایش عفونت در بدن می گردد. افراد چاق سیتوکین های التهابی بیشتری دارند. سیتوکین ها پروتئین های کوچکی هستند که در حین عفونت رها می شوند. این التهاب با سایر فرایندهای بیماری ناشی از چافی مرتبط بوده که با تاثیر گذاری بروی سیستم ایمنی، در مجموع باعث افزایش خطر ابتلا به کرونا می شوند.
بیشتر بیماران کرونایی به دیابت نوع دوم و فشار خون مبتلا هستند. سیستم ایمنی این افراد اغلب پاسخگوی بیماری نیست. شاید عفونت در بدن همه افراد وجود داشته باشد اما سیتوکین ها بیشتر در بدن افراد چاق منجر به بروز مشکلات حاد می گردد. همین فاکتورها بروی افراد جوان اما چاق تاثیر می گذارد و همین مساله توضیحی بر حضور افراد جوان و بستری شده در بیمارستان است.
درصورت ابتلا به چاقی چه کار باید کرد؟
باید وزن خود را کاهش دهید. شاید در شرایط کنونی بیماری، کم تحرکی و رعایت فاصله اجتماعی و عدم حضور در اجتماعات، رعایت رفتارهای سالم در کاهش وزن موضوع چالش برانگیزی بنظر برسد. اما زمان خوبی برای تغییر عاداتی است که تاکنون تجربه نکرده بودید. غذاهای سالم بیشتری تهیه کرده و از سبزیجات و میوه های بیشتری استفاده کنید، خواب و تحرک بیشتری داشته باشید. در مطالعه ای مشخص شده که استفاده از غذاهای خانگی باعث افزایش سلامتی رژیم غذایی و کاهش هزینه ها می شود.
کیفیت خواب نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. افراد چاق معمولا با اختلالات مختلفی در روند خواب مواجه اند، مانند آپنه و بی خوابی. بنابراین بدخوابی در کنار متابولیسم ضعیف، باعث افزایش وزن می گردد. به بیماری های مزمنی نظیر فشار خون و مشکلات تنفسی خود اهمیت دهید و در صورت بروز مشکل از پزشکتان بخواهید که حین تجویز داروهای مناسب، رژیم غذایی متعادلی را برایتان تعریف نماید.
چاقی نوعی بیماری پیچیده است که می توان با استفاده از غذاهای ارگانیک و کمک گرفتن از طبیعت، تحرک و عدم یکجا نشینی آن را برطرف نمود.
منبع و تاریخ انتشار
Everydayhealth اکتبر 2020
ترجمه از گلنوش محب علی