چگونگى تغذيه ى كودكان تا ٥ سالگى
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، گفت: تغذیه
به گزارش ، جلال الدین میرزای رزاز در خصوص تغذیه در کودکان یک تا ۵ سال، با بیان اینکه، دوره کودکی تاثیر بزرگی بر مشاوره زخم بستر شکلگیری عادات فردی از جمله عادات غذایی فرد در کل زندگی دارد، افزود: چرا که عادات دوران کودکی احتمالا تا دوران بزرگسالی ادامه یافته و ممکن است زمینه بروز بسیاری از بیماری های مزمن همچون دیابت و پر فشاری خون را فراهم آورد. بنابراین نقش پدر و مادر در تغذیه کودکان، بسیار مهم است.
وی گفت: در سال های ابتدایی زندگی کودک، افزایش وزن و قد دو تغییر اساسی در رشد و تکامل به حساب می آیند، بنابراین چشم درد تغذیه کودک باید به گونه ای باشد که پاسخگوی نیاز کودک به انرژی و پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، فیبرها، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف باشد.
میرزایی رزاز تاکید کرد: نکته مهم در تغذیه کودکان این است که کودکان بایستی از یک رژیم متعادل پیروی کنند که شامل همه گروه های غذایی توصیه شده باشد.
وی ادامه داد: این باعث می شود انرژی لازم برای فعالیت جسمی آن ها تامین و برای رشد و سلامت روان درمان زخم باز آن ها و همچنین کنترل وزن آن ها مهم است، از طرفی نیازی به مصرف مکمل های ویتامین و مواد معدنی نخواهند داشت.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود:برای کمک به این موضوع باید از هرم غذایی برای کودکان استفاده کرد. یعنی خوراکی های سالم و مغذی شامل انواع گوشت ها، میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات و لبنیات کم چرب را در رژیم غذایی کودکان گنجاند.
وی بابیان اینکه، کودکان یک تا ۲ سال به دلیل رشد سریع و فعال تر شدن نیاز به انرژی بالایی دارند، افزود: کودکان مقاومت کافی در مقابل بسیاری از بیماری ها را ندارند و دندان هایشان نیز کامل نشده است، از طرفی کودکان خردسال حجم معده کوچکی دارند که وعده های غذایی حجیم را نمی توانند تحمل کند، بنابراین باید غذاهایشان کم حجم، پرانرژی و زود هضم باشد و وعده های غذایی کوچک را در تعداد بیشتر دریافت کنند.
میرزایی رزاز گفت: در حالت ایده آل، کودکان باید دریافت غذاها و نوشیدنی ها شیرین را محدود کنند و آنها را فقط در وعده های غذایی با مقدار محدود، میل کنند. همچنین کودکان نوپا در این دوران شروع به «نه» گفتن می کنند و می توانند درباره آنچه می خورند، اظهار نظر کنند.
منبع:ایرنا