راهکارهایی جهت کاهش التهاب ماهیچه ها
التهاب نوعی پاسخ فیزیولوژیکی پیچیده در بدن است که محرکهای مختلف و پیچیدهای در بروز
به گزارش ، التهاب نوعی پاسخ محلول پرونتوسان چیست فیزیولوژیکی پیچیده در بدن است که محرکهای مختلف و پیچیدهای در بروز آن نقش دارند. محققان در تحقیقات جدید خود جزئیات مفیدی در مورد کارکرد این مکانیزم کسب کرده و با شبیه سازی ورزش روی سلولها و بافتهای مهندسی شده دریافتند که ماهیچههای انسان میتوانند به طور مستقل با التهاب مقابله کنند.
تحقیقات قبلی نشان دادهاند که ورزش کردن به طرق مختلف به سلامتی کمک کرده و اثرات شرکت وارد کننده بی بران التهاب را کاهش میدهد. حال محققان دانشگاه «دوک» در تحقیق جدید با استفاده از ابزارهای پیشرفته پزشکی با دقت بیشتر مکانیزمهای این اثرگذاری را مطالعه کردند.
«Nenad Bursac»، استاد مهندسی پزشکی از دانشگاه دوک میگوید: «فرآیندهای بسیاری در بدن حین ورزش کردن رخ میدهند و تشخیص اینکه کدام سیستمها و سلولها در حال چه کاری در بدن هستند سخت است. پلتفرم ماهیچهای مهندسی شده شما ماژولار است، اسپری پرونتوسان یعنی اجازه ترکیب کردن و تطابق انواع مختلف سلولها و ترکیبات بافتی را میدهد. ما متوجه شدیم که سلولهای ماهیچهای میتوانند به شکل مستقل اقدامات ضدالتهابی انجام دهند.»
محققان با آزمایشات مختلف روی مولکولی به نام «اینترفرون گاما» (Interferon gamma) که به بیماریهای تضعیف ماهیچهای ربط داده شده به این نتیجه رسیدند. آنها ماهیچه مصنوعی را به منظور تحریک التهاب مزمن به مدت هفت روز در مشکل عروقی معرض سطح بالایی از این مولکول قرار دادند و همانطور که پیشبینی میشد کوچکتر شده و میزان قابل توجهی از قدرت خود را از دست دادند.
محققان سپس این آزمایش را تکرار کرده اما اینبار ماهیچه مصنوعی را به منظور شبیهسازی اثرات ورزش با یک جفت الکترود تحریک کرده و برخلاف انتظار متوجه شدند که اثرات التهاب مزمن تقریباً به طور کامل از بین رفته است. بررسیهای بیشتر نشان داد که شبیهسازی ورزش نوعی مسیر مولکولی خاص را در سلولهای ماهیچهای مسدود کرده است.
«Bursac» میگوید: «حین ورزش کردن سلولهای ماهیچهای خودشان به طور مستقیم با سیگنال التهابی ناشی از اینترفرون گاما مقابله میکردند که انتظار آن را نداشتیم. نتایج این آزمایش نشان میدهند که چقدر ماهیچههای انسانی رشد داده شده در آزمایشگاه میتوانند به کشف مکانیزمهای جدید بیماریها و درمانهای بالقوه درمانی کمک کنند.»